Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

«Ξεδίψασε» στα… Πηγάδια!


Το ματς έγινε σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που θύμιζε περισσότερο βούρκο, με την Ξάνθη πάντως να δικαιούται κάτι περισσότερο, βάση της απόδοσης και των ευκαιριών που είχε στο πρώτο μέρος. Η Λάρισα πήρε μια «επαγγελματική» νίκη, καθώς ήταν αποτελεσματική σε αντίθεση με την αντίπαλο της, ενώ... παράταση ζωής πήρε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστή τον Σουάνη έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες αρχικά στο 8` και μετά στο 11` να ανοίξουν το σκορ.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με τον Μπούγκα στο 23`, που είχε κεφαλιά άουτ. Οι ακρίτες επέμεναν και στο 37` ήταν η σειρά του Βάλλα να χάσει ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά δίπλα από το δοκάρι.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως… τιμώρησε την Ξάνθη! Η Λάρισα στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς άνοιξε το σκορ στο 41` με σουτ του Μπλάζεκ, ενώ ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό μετά έχασε ευκαιρία για το 2-0! Στο γκολ φέρει πάντως μεγάλη ευθύνη και ο Γκσπούρνιγκ, του οποίου έφυγε η μπάλα από τα χέρια.

Ιδιο το σκηνικό

Με την είσοδο του Στρμπα αντί του Μπούγκα, ο Μαντζουράκης άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, με την Ξάνθη να συνεχίζει να πιέζει. Οι ακρίτες πάντως ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Νταμπίζα στο 56`, με τον Σπάθα να δείχνει ορθά «παίζεται».

Η ομάδα της Ξάνθης εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη, η Λάρισα πρόσεχε κυρίως τα νώτα, προσπαθώντας να φανεί κυρίως επικίνδυνη στην κόντρα με τον Μπλάζεκ.

Ο τεχνικός των ακριτών ρίσκαρε περνώντας μέσα και τους Μαρσελίνιο, Ζίεντσουκ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους, μην επιτρέποντας στην Ξάνθη να απειλήσει.

Η ευκαιρία του Μαρσελίνιο στο 86` ήταν η τελευταία απόπειρα των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητές τους Λαρισαίους.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

SKODA Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Φλίσκας (76` Ζίεντσουκ), Βάλλας, Κωστούλας, Μπούγκα (46` Στρμπα), Σουάνης (61` Μαρσελίνιο), Πόι, Έλινγκτον, Στίνγκα

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φλάβιο, Σκάτσελ (88` Ζέσους), Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου (81` Κυριακίδης), Μπλάζεκ, Κουζέν (70` Ααράμπ)

Κίτρινες: Βάλλας, Σκάτσελ, Φλίσκας, Ρομέου, Παπαδημητρίου, Κατσιαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου