Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός στο Sport24.gr


Όταν φτάνεις σε μια δύσκολη κατάσταση, αυτό που μετράει είναι η καρδιά και η θέληση για να ξεφύγεις. Ο Παναγιώτης Κατσιαρός μας μίλησε για την υποχρέωση των παικτών της ΑΕΛ να κάνουν νίκες για να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο, όπως και για το βάρος της φανέλας που φορούν.

Η νίκη της ΑΕΛ επί της Ξάνθης στα Πηγάδια, αλλά και η εμφάνιση των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη ήρθαν στην καλύτερη περίοδο, μιας και πλέον με μια ακόμα νίκη επί του Πανθρακικού οι βυσσινί παίρνουν βαθιά ανάσα για την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο, αφού όλοι την εβδομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκλεισε τα αυτιά του στα σενάρια που τον ήθελαν να φεύγει από την ομάδα, και δούλεψε με τους παίκτες του παίρνοντας μια σπουδαία νίκη-ανάσα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με μια... παλιοσειρά της ΑΕΛ, θέλοντας να μάθει ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας, μετά το διπλό στα Πηγάδια.

"Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε σε δύσκολη βαθμολογικά θέση. Νομίζω όμως ότι οι βαθμοί ήρθαν την κατάλληλη στιγμή, αφού πλέον είμαστε πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε την ανοδική μας πορεία.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν για ποδόσφαιρο, όμως ο ποδοσφαιριστής και ειδικά αυτός της ΑΕΛ είναι υποχρεωμένος να παίζει σε όλες τις συνθήκες". Ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Κατσιαρού.

"Η ομάδα γεννήθηκε για να κερδίζει"

Η φετινή χρονιά δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες, αφού η ΑΕΛ από εκεί που κυνήγαγε την Ευρώπη, φέτος προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο έμπειρος αμυντικός των βυσσινί με ειλικρίνεια τονίζει πως οι φίλοι του συλλόγου δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πορείες, και δηλώνει πως είναι υποχρέωση όλων να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει.

"Η ομάδα είναι δομημένη έτσι ώστε να παίζει όλα τα ματς για να κερδίζει. Έχουμε μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια πως έχουμε τον ίδιο στόχο. Τη νίκη. Σίγουρα η φετινή σεζόν δεν είναι η ίδια με τις προηγούμενες, κάτι το οποίο είναι και για εμάς τους παλιούς ποδοσφαιριστές αρκετά δύσκολο.

Τώρα όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δούμε ρεαλιστικά που βρισκόμαστε και να κυνηγήσουμε αυτό το στόχο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Αυτός δεν είναι άλλος από το να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Με μια νίκη με τον Πανθρακικό είμαι βέβαιος πως θα ανεβάσει όλα τα παιδιά, αφού θα είναι το καλύτερο φάρμακο για την συνέχεια".

"Με νίκη στο Αλκαζάρ όλα αλλάζουν"

Στη συνέχεια ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στο Αλκαζάρ. Ο Παναγιώτης Κατσιαρός μόνο εύκολο δεν χαρακτήρισε τον αγώνα, καθώς ξέρει πως η χαλαρότητα μπορεί να φέρει την καταστροφή.

"Σίγουρα θα βοηθήσει μια κολλητή νίκη με τον Πανθρακικό στην επόμενη αγωνιστική. Όμως για εμένα είναι ένα εξίσου δύσκολο ματς όπως αυτό με την Ξάνθη, γιατί χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να κερδίσουμε για να μπορέσουμε να ανασάνουμε βαθμολογικά, όμως τίποτε δεν τελειώνει εκεί.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν, ειδικά τα παιδιά που είμαστε αρκετά χρόνια στην ομάδα. Στόχος μας είναι να βοηθάμε τον σύλλογο όποτε έχει ανάγκη και αυτό πράττουμε. Γι' αυτό δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο".

"Πάνω από το εγώ το εμείς"

Κλείνοντας, για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Γιαν Μπλάζεκ, ο Κατσιαρός είπε τα καλύτερα λόγια, όμως θέλησε να τονίσει πως σημασία έχει το σύνολο και όχι τα πρόσωπα.

"Σήμερα ο Γιαν ήταν καταπληκτικός, όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε πρόσωπα. Θα ήταν άδικο για τα άλλα παιδιά να μείνουμε εκεί. Κάποιοι παίκτες θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές.

Ακόμα δεν έχουμε αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλουμε, αφού το ρόστερ αλλάζει συνεχώς. Χρειαζόμαστε νίκες, έτσι ώστε να έρθει το δέσιμο μεταξύ μας και φυσικά να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου