Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Παπακώστας: «Ένας βαθμός…»


Ένας πόντος απομένει για να εξασφαλίσει η Λάρισα την παραμονή στην κατηγορία σύμφωνα με τον Γιάννη Παπακώστα στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6.

Η αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών είναι το στοιχείο που έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τη Λάρισα όπως τόνισε. «Μέχρι τώρα η ομάδα ‘’έτρωγε’’ γκολ και τέλος. Τώρα οι παίκτες δείχνουν διάθεση για να ανατρέψουν ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

«Υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές», δήλωσε αναφορικά με το ενδεχόμενο παραμονής του στο «τιμόνι» της ομάδας και στη νέα αγωνιστική σεζόν και κατέληξε: «Πρώτα θέλουμε να πάρουμε έναν βαθμό και να ηρεμήσουμε. Μετά θα δούμε»…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Παπακώστα στο NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

-για το πόσο κοντά είναι στην παραμονή η Λάρισα:

«Είναι ένας πόντος, που πρέπει να πάρουμε, αλλά το πόσο κοντά ήμαστε θα το διαπιστώσουμε στις επόμενες αγωνιστικές. Παρά τις νίκες που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε μείνει ακόμη στην κατηγορία.

Αυτή την στιγμή έχουμε πάρει σχεδόν το απόλυτο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αλλά δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Αυτό λέει πολλά. Δεν μπορείς να προβλέψεις κάποια αποτελέσματα που έχουν έρθει στο πρωτάθλημα και έτσι δεν μπορείς με σιγουριά να πεις ότι «έμεινα ή όχι στην κατηγορία». Εμείς κοιτάμε να είμαστε σε εγρήγορση».

-για το μυστικό των καλών εμφανίσεων της ομάδας:

«Καταρχήν πρέπει να πω ότι πήρα το σύνολο ενός πολύ καλού Έλληνα προπονητή. Όσον αφορά στα μυστικά και στο τι άλλαξε θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες στο τέλος της χρονιάς. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική, αλλά μιλήσαμε και με τους παίκτες και ανεβάσαμε την ψυχολογία τους στα ύψη.

Ο κόσμος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Είναι κοντά μας και μάλιστα, αυτό έκανε εντύπωση ιδιαίτερα στους ξένους παίκτες, οι οποίοι έλεγαν ότι βρίσκεται κοντά στην ομάδα, ενώ αυτή παλεύει για την παραμονή.

Χθες αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα μια πολύ καλή ομάδα. Κάναμε το 1-0 και προσπαθήσαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ. Στο τέλος οι παίκτες έδειξαν ότι έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και τους αξίζει συγχαρητήρια.

Με την Καβάλα κάναμε δύο ανατροπές. Μέχρι τώρα στην ομάδα ‘’έτρωγε’’ γκολ και τέλος. Αυτό άλλαξε και οι παίκτες δείχνουν διάθεση για τη νίκη και προσπάθεια για να πάρει ένα αποτέλεσμα».

-για το ενδεχόμενο παραμονής του στο «τιμόνι» της ΑΕΛ και τη νέα αγωνιστική σεζόν:

«Εν μέρει έχει γίνει συζήτηση. Υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι να πάρουμε έναν πόντο και να φύγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αυτό κοιτάμε πρώτα για να ηρεμήσουμε»

-για την επιλογή του κ.Πηλαδάκη να αναθέτει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας σε Έλληνες προπονητές:

«Είναι μια φιλοσοφία που δεν τον έχει ‘’πουλήσει’’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου