Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ανάσταση


Με γκολ του Σαντέρ Πούρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ για την 28η αγωνιστική της Σούπερλιγκ. Σε ένα κατάμεστο Αλκαζάρ με περισσότερους από 12000 φίλους της η ΑΕΛ πήρε το «χρυσό» τρίποντο με το γκολ του Εσθονού στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Οι «βυσσινί» μπήκανε δυνατά στο παιχνίδι και ευτήχησαν να κάνουν γκολ την πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε. Στο 16ο λεπτό ο Ντανιέλ Κουζάν πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Χαλκιά στο Μετίν και πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με τη βυσσινί φανέλα. Το Αλκαζάρ σηκώθηκε στο πόδι και λίγο έλειψε 2 λεπτά αργότερα η ΑΕΛ να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Λίνο σε μια κεφαλιά γύρισμα παραλίγο να «κρεμάσει» τον Χαλκιά. Οι «βυσσινί» κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αφού δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.


Στο δεύτερο ημίχρονο η μορφή της αναμέτρησης άλλαξε με την ΑΕΛ να δίνει χώρο στον ΠΑΟΚ και να προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μάχη της μεσαίας γραμμής και η «πολιορκία» του απέδωσε καρπούς στο 82, όταν από σέντρα του Βιτόλο στο δεύτερο δοκάρι, ο Πούρι έχασε τον Κοντρέρας που με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχίδι οδεύει στην ισοπαλία στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νταμπίζας εκτέλεσε φάουλ με τον Κουζάν να αναδεικνύεται νικητής σε άλλη μια εναέρια μονομαχία. Η μπάλα έφτασε στον Σαντέρ Πούρι με το μυτάκι την έστειλε αργά και βασανίστηκα στην αριστερή γωνία του Χαλκιά κάνοντας το 2-1 και λυτρώνοντας τους «βυσσινί».



Το φιλμ της αναμέτρησης :

8’ Ο Τσιρίλο στον αέρα με τον αγκώνα έριξε στο έδαφος τον Μετίν, αλλά ο Σταθόπουλος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι

12’ Κόρνερ του Φωτάκη, κεφαλιά του Κοντρέρας η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βιέρα

16’ ΓΚΟΛ Ο Μπλάζεκ «χάζεψε» τον Λίνο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μετίν που δοκίμασε το μακρυνό σουτ, ο Χαλκιάς έπεσε και απέκρουσε δύσκολα αλλά ο Κουζάν που ακολουθούσε την φάση έκανε το 1-0…

18’ Σέντρα του Μπλάζεκ, ο Λίνο προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αλλά η κεφαλιά του πήρε τροχιά προς την εστία του Χαλκιά και αποκρούστηκε από το δοκάρι του. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Βενετίδης και μετά από σύγχιση στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Νταμπίζας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

36’ Χτύπημα φάουλ του Λίνο, εντυπωσιακά στο «παραθυράκι» της εστίας του σηκώθηκε και έδιωξε την μπάλα και τον κίνδυνο ο Βιέρα.

42’ Ατομική προσπάθεια και σουτ του Μετίν, η μπάλα κόντραρε και στον Μπλάζεκ και άλλαξε πορεία αλλά ο Χαλκιάς κατάφερε να την μπλοκάρει

44’ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΛ και το τελικό σουτ του Βιεϊρίνια αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.

48’ Ο Βενετίδης βρίσκει τον Μετίν που σούταρε δυνατά και από διαγώνια θέση, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

54’ Δυνατό σουτ του Ρομέου με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ ο Χαλκιάς

54’ Σέντρα του Μπλάζεκ η μπάλα στον Μετίν που σούταρε αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Κοντρέρας

71’ Σέντρα του Μετίν κεφαλιά του Κουζάν η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ…

80’ Κεραυνός του Ίβιτς, από λάθος του Μετίν, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βιέρα

82’ ΓΚΟΛ Από σέντρα του Βιτόλο στο δεύτερο δοκάρι, ο Πούρι έχασε τον Κοντρέρας που με κεφαλιά έκανε το 1-1

90’+ ΓΚΟΛ Φάουλ του Νταμπίζα ο Κουζάν κέρδισε στον αέρα τον Τσιρίλο και έδωσε στον Πούρι που από κοντά έκανε το 2-1


Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ρομέου), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου