Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παπακώστας: «Βάλαμε τρία γκολ και δεν νικήσαμε!»


Ξέραμε καλά ποια είναι η Καβάλα. Έχει φτάσει τόσο ψηλά πράγμα που περίμεναν οι άνθρωποί της από την αρχή. Για εμάς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα παιχνίδι ωραίο για τον κόσμο, όχι όμως για τους προπονητές. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις τρία γκολ σε μια τέτοια ομάδα και σε τέτοια δύσκολη έδρα, και να μην κερδίζεις. Το ματς ήταν ανοιχτό και από δύο πλευρές. Ένας έκανε ευκαιρίες κι ο άλλος έβαζε γκολ. Δεχτήκαμε τρία γκολ από έλλειψη συγκέντρωσης. Στο 2-2 είχαμε δοκάρι και αντί να προηγηθούμε, βρεθήκαμε να χάνουμε. Έγινε ωραίο παιχνίδι. Κρατάμε τον πόντο, ο οποίος ίσως αποδειχθεί πολύτιμος για εμάς. Είναι δύσκολη η συνέχεια, χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Για την Καβάλα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συνέχεια και να φτάσει στον τελικό». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τη Νέα Καβάλα και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:

-Στο β’ ημίχρονο γιατί η ΑΕΛ δεν είχε συνέχεια στην απόδοση του πρώτου ημιχρόνου;

«Το γκολ της ισοφάρισης έκοψε τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Εκεί καταλήγουμε από την πρώτη κουβέντα που κάναμε στα αποδυτήρια. Ο αντίπαλος έκανε ένα καταπληκτικό 20λέπτο με την είσοδο στον Ρινκόν, όμως, εμείς καταφέραμε στο τέλος να ισορροπήσουμε και να ισοφαρίσουμε. Δεν έδωσα εντολή για οπισθοχώρηση. Η πρώτη άποψη λοιπόν είναι ότι το 2ο γκολ μας έσπασε την ψυχολογία».

-Ένα σχόλιο για τη διαιτησία;

«Έχω αδικηθεί και όταν ήμουν στην Καβάλα και δεν έχω μιλήσει. Κανένα σχόλιο δεν θέλω να κάνω. Θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της ομάδας μας».

-Είναι δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα;

«Ήταν ένα ματς που δεν ήξερες που θα γείρει. Το παιχνίδι ήταν εκτός ρυθμού. Όποιος είχε φάσεις δεχόταν γκολ, αντί να σκοράρει».

-Τι άλλαξε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και δέχτηκε σήμερα 3 γκολ;

«Ήταν θέμα έλλειψης συγκέντρωσης. Βάλαμε τρία γκολ σε μια τέτοια έδρα και δεν κερδίσαμε. Τα γκολ δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω δώρα γιατί προήλθαν από καλές προσπάθειες, αλλά θα μείνω τουλάχιστον στο ότι ήταν ζήτημα έλλειψης συγκέντρωσης».

-Πως είδατε την Καβάλα;

«Μου άρεσε. Μια ομάδα γεμάτη, που δημιούργησε ευκαιρίες. Η εικόνα της είναι αυτή που έχει καταπλήξει όλη την Ελλάδα φέτος».

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός της Καβάλας, Ααντ Ντε Μος, είπε πως: «Η ομάδα μου ήταν καλή σήμερα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Σήμερα, μετά και τα άλλα αποτελέσματα των άλλων ομάδων τελειώσαμε τους στόχους μας στο πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Αρη, το οποίο είναι τελικός».

Ο Ολλανδός αναφέρθηκε και στην διαιτησία της σημερινής αναμέτρησης, λέγοντας πως: «Τόσο εγώ όσο και ο Κούπερ δεν θα ανεχτούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης να υπάρξει τέτοια διαιτησία, όπως και σήμερα. Δεν θέλουμε να δούμε ξανά τέτοια διαιτησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου