Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ο Ηλίας Κυριακίδης στο Sport24.gr


Η ΑΕΛ καθάρισε την... μπουγάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και ο Ηλίας Κυριακίδης μεταφέρει μέσω Sport24.gr το κλίμα στην ομάδα, λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Έκρηξη. Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Ηλίας Κυριακίδης, για να μας περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια των βυσσινί, λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ.

Πλέον η ΑΕΛ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Β' Εθνική και μόνο αν "αυτοκτονήσει" θα κινδυνεύσει.

Παρόλα αυτά ο Ηλίας Κυριακίδης δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά στον χαρακτήρα της ομάδας που έδειξε σε όλους πως ως μεγάλη ομάδα, ακόμα και στην κακή της μέρα μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο.

"Στην αρχή υπήρξε μια έκρηξη χαράς στα αποδυτήρια, αλλά κατά ένα περίεργο λόγω δεν είμαστε 100% χαρούμενοι για το αποτέλεσμα.

Είματε όμως για το γεγονός πως για ένα ολόκληρο ημίχρονο δεν ήμασταν καλύτεροι και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας και το πιο σημαντικό κέρδος μας από το παιχνίδι".

Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έπαιξε με την φωτιά, κάτι που σύμφωνα με τον 25χρονο άσος των βυσσινί είναι λογικό σε αυτό το επίπεδο.

"Όταν θες πολύ ένα αποτέλεσμα και έχεις προηγηθεί στο σκορ, από την κορυφαία ομάδα στον κόσμο μέχρι την πιο μικρή, ασυναίσθητα κάνεις βήματα προς τα πίσω στον αγωνιστικό χώρο.

Το κέδρος μας όμως όπως σας είπα είναι ότι κερδίσαμε ενώ δεν ήμασταν καλύτεροι, κάτι που μας έλειψε τις προηγούμενες αγωνιστικές".

"Αυτή πρέπει να είναι η εικόνα μας διαχρονικά"

Πιο είναι το κέρδος από την Κυριακάτικη αναμέτρηση; Το μπόλιασμα της νοοτροπίας νικητή στους ξένους.

"Υπάρχουν παιδιά με προσωπικότητα και μαζί με εμάς που μιλάμε την ελληνική γλώσσα και προσδίδουμε την ταυτότητα της ομάδας, προσπαθήσαμε να εξυψώσουμε το ηθικό όλων των παιδιών με φωνές και αγκαλιές.

Θέλαμε να τους δείξουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η εικόνα της ομάδας διαχρονικά"

"Να έρχονται παίκτες με προσωπικότητα και όχι μετριότητες"

Όσο αφορά το αν η ομάδα καθάρισε με την υπόθεση παραμονή, ο Ηλίας Κυριακίδης μας τόνισε:

"Το οξύμωρο είναι ότι έχουμε κερδίσει δέκα βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, κάτι που δεν έχει γίνει καμία στιγμή μέσα στην χρονιά, αλλά παρόλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση".

Τέλος για την παρουσία του Τουμέρ Μετίν, που τις τελευταίες αγωνιστικές είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, ο 25χρονος άσος μας είπε:

"Ο Τουμέρ είναι φίλος μου και ξέρουμε όλοι την αξία του. Θέλω όμως να ευχηθώ οι ξένοι παίκτες που έρχονται να είναι ισχυρές προσωπικότητες και με εξαιρετικό παρελθόν. Δεν θέλουμε μετριότητες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου