Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κ. Πηλαδάκης: Η Πολιτεία δεν είναι ευπρόσδεκτη στα εγκαίνια του γηπέδου


Δριμύ «κατηγορώ» κατά της Πολιτείας και ιδιαίτερα της προηγούμενης κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ παραχωρησε συνέντευξη στον διαδικτυακό τόπο «zougla.gr» και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις υποσχέσεις που είχε εισπράξει από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, οι οποίες ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΛ αναμένεται να είναι έτοιμο το Νοέμβριο. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και η Πολιτεία για να ενισχύσει το έργο, έθεσε «βέτο» σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η κατασκευή γηπέδων τένις, το πάρκινγκ, η αύξηση χωριτηκότητας και η μείωση των εμπορικών χρήσεων. Ολα αυτά εντάχθηκαν στο κατασκευαστικό σχέδιο, ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2009, όμως ο χρόνος πέρασε, οι υποσχέσεις της προηγούμενης αθλητικής ηγεσίας δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Ακολούθησαν οι βουλευτικές εκλογές, η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά η Πολιτεία «παραμένει παγερά αδιάφορη», όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΑΕΛ.

Ο Κώστας Πηλαδάκης φαίνεται πως το έχει πάρει απόφαση και στη συνέντευξή του τόνισε χαρακτηριστικά:
«Ο μόνος αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο κόσμος μας. Έχω μπουχτίσει και έχω εισπράξει πάρα πολλές υποσχέσεις. Είναι το πρώτο και μοναδικό έργο των Μεσογειακών Αγώνων, που κατασκευάζεται με ιδιωτικά κεφάλαια. Το γιατί κανένας δεν έχει αγκαλιάσει αυτό εγχείρημα, όπως θα έπρεπε, δεν το αντιλαμβάνομαι και το λέω με μεγάλο παράπονο. Επειδή κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, καλά θα κάνουν αυτοί οι κύριοι που μας έδωσαν τόσες υποσχέσεις και το άφησαν στην τύχη του, να μην κάνουν τον κόπο να έρθουν στα εγκαίνια. Θα μας δώσουν αρνητική ενέργεια και αυτό το γήπεδο χρειάζεται πολύ αγάπη και πάθος για την ομάδα μας και την ευρύτερη περιοχή. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις τους. Εισπράξαμε πολύ κοροϊδία».

Η προσπάθεια που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί το «παλάτι» της ΑΕΛ, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους ορισμένους από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο Κ.Πηλαδάκης διευκρίνισε:
«Υπάρχει συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξώ ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα και τυπικά η διαδικασία. Στην επίσκεψη που κάναμε άρεσε πολύ στον κ.Κοντομηνά το όλο εγχείρημα, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιες διορθώσεις, για να μπορέσουμε να αισθανόμαστε ασφάλεια ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τα έσοδα. Αισιοδοξώ ότι πρέπει να είναι κοντά η συμφωνία, γιατί για να κατασκευαστεί όλος αυτός ο χώρος, πρέπει και τυπικά να έχει ολοκληρωθεί, γιατί πιέζει και ο χρόνος».

Για το μείζον πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του περί αποχώρησης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε:
«Δεν το αποκλείω να συμβεί, αλλά σίγουρα δεν είμαι αυτή την στιγμή στην ώρα μηδέν. Όλοι οι άνθρωποι που προσπαθούν σε αυτό το χώρο να παράγουν έργο, έχουν συγκεκριμένη χρονική στιγμή που φεύγουν από τα όριά τους. Με ενοχλεί η ασυδοσία μεμονωμένων φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, οι οποίοι δεν συλλαμβάνονται. Εγώ αν κάνω ένα παράπτωμα, θα έρθει η αστυνομία και θα με συλλάβει. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι κακοί φίλαθλοι δεν αποβάλλονται από τους αγωνιστικούς χώρους. Επίσης με ενοχλεί, το ότι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία παίρνει αποφάσεις, χωρίς να λαμβάνει όλες τις παραμέτρους υπόψη της, απλώς για να δημιουργήσει ένα δημόσιο αίσθημα, είναι αντίστοιχα επικίνδυνο και για το άθλημα και για το θεσμό και για την εθνική ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου