Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νταμπίζας: «Μας ανεβάζει το γήπεδο»


Στη σημασία της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Λάρισας στάθηκε ο Νίκος Νταμίζας στις δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6. «Είναι σημαντικό γιατί ανεβάζει επίπεδο την ομάδα», τόνισε.

Ο κεντρικός αμυντικός της Λάρισας με θητεία για αρκετά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ αναφέρθηκε και στον χθεσινό αποκλεισμό της Αγγλίας από την συνέχεια του Μουντιάλ. «Πληρώνουν την έλλειψη σκοπιμότητας στο παιχνίδι τους», σχολίασε.

Οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

-Για το νέο γήπεδο:
«Είναι σημαντικό. Για μας είναι σημαντικό γιατί ανεβάζει την ομάδα ένα επίπεδο. Πρέπει να υπάρξουν οι σωστές εργασίες ώστε να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο και να μπορεί να ευχαριστηθεί το θέματα. Έτσι ανεβαίνει και το αγωνιστικό κομμάτι.
Ξεκινάμε και κάνεις το περιβάλλον. Μετά βελτιώνεις και τις συνθήκες για το θέαμα που θα παρουσιάζεις».

-Για τον αποκλεισμό της Αγγλίας:
«Όποιος ισχυρίζεται ότι ο αποκλεισμός οφείλεται στο γκολ που δεν μέτρησε είναι υποκριτικό. Είναι η νοοτροπία τους, που όσο και να τους αδικεί μια απόφαση δεν στέκονται εκεί. Είναι θέμα αντιμετώπισης του παιχνιδιού.

Οι άγγλοι με χαροποιούν μόνο για την έλλειψη σκοπιμότητας στο παιχνίδι τους. Για μένα το πιο ανταγωνιστικό και το πιο διασκεδαστικό πρωτάθλημα είναι Πρέμιερ Λιγκ, και αυτό με το μικρότερο βαθμό σκοπιμότητας. Αυτό πληρώνουν που δεν έχουν σκοπιμότητα στο
παιχνίδι τους.

Είναι θέμα νοοτροπία και κουλτούρας. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν με την συνεργασία με τον Καπέλο. Να αλλάξουν την νοοτροπία, γι’ αυτό έφεραν έναν προπονητή με αποτελέσματα. Τα βιώματά τους, όμως, πώς να αλλάξουν;

Είναι κάποιες λεπτομέρειες που πληρώνουν οι Εγγλέζοι. Εμένα μου αρέσει αυτό. Καλώς ή κακώς στο ουδέτερο μάτι αυτό είναι ωραίο».

Για την Γερμανία:
«Είναι μπολιασμένη με διαφορετικές εθνικότητες με μετανάστες και έτσι έχουν και άλλα στοιχεία του ποδοσφαίρου στο παιχνίδι του. Αλλά έχουν και πλεονεκτήματα σαν γερμανοί. Έχουν βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση».

Για το εάν υπάρχει ομάδα-έκπληξη στο Μουντιάλ:
«Δεν υπάρχει κάποια έκπληξη. Είναι ελεγχόμενες εκπλήξεις για εμένα. Μου αρέσουν περισσότερο οι χώρες που σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου