Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νέα ομάδα, νέο μοντέλο, νέα αρχή...


Το 75ο πρωτάθλημα ξεκινάει με την ΑΕΛ να έχει ως στόχο να παίξει καθοριστικό ρόλο ενώ θα είναι ιστορικής σημασίας για τη Λαρισινή ομάδα μια και θα παίξει για πρώτη φορά στο γήπεδό της (πιθανότατα την 13η ή την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος). Πρώτος αντίπαλος για τους «βυσσινί» θα είναι στις 6.15 μ.μ. σήμερα στο Αλκαζάρ ο Ατρόμητος Αθηνών σε ένα παιχνίδι όπου μοναδικός στόχος για τους γηπεδούχους θα είναι η νίκη θέλοντας να στείλουν και μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την προσπάθεια που θα κάνουν φέτος να βγούνε στην Ευρώπη.
Μια ενδεκάδα μεταγραφών έκανε φέτος ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης για να πετύχει το φετινό στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη(η κατάκτηση μια θέσης στην πρώτη πεντάδα) κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε μια νέα ομάδα που στο σημερινό παιχνίδι όμως δεν θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα(μη ξεχνάμε ότι η σπουδαία μεταγραφή του Γκέρεμι ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες ενώ κάποιοι παίκτες όπως ο Κανόμπιο δεν έχουν προσαρμοσθεί απόλυτα) καθώς τα νέα πρόσωπα θα περιοριστούν σε δύο ή τρία τον αριθμό (τουλάχιστον στην αρχική ενδεκάδα). Σίγουρη είναι η εμφάνιση των Ταυλαρίδη, Μακίνουα και ίσως του Αμπάρη. Από κει και πέρα ίσως αγωνιστούν ο Γκέρεμι, ο Κανόμπιο και ο Ταλ.
Στόχος του Παπακώστα είναι στο σημερινό παιχνίδι απέναντι σε ένα έτοιμο αντίπαλο να έχει ένα ομοιογενές σύνολο και να μην κάνει πολλές αλλαγές.
Στο μεταξύ η ΠΑΕ φέτος έκανε ένα νέο μοντέλο ομάδας στο οποίο έχει 14-15 καλούς παίκτες (και ακριβοπληρωμένους) και οι υπόλοιποι είναι νεαροί από το νομό κυρίως με στόχο να προωθηθούν ένας ή δύο και η ομάδα να σταματήσει να δαπανάει χρήματα. Προτιμήθηκε λοιπόν να υπάρχουν 15 ακριβοί παίκτες παρά 22-23 μέτριοι και δύο νεαροί για συμπλήρωμα. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά επί εποχής Πηλαδάκη με την ελπίδα ότι θα προσφέρει σιγουριά για την καλή πορεία αλλά και επένδυση για το μέλλον με την προώθηση νεαρών.
Και βέβαια ετοιμάζεται η νέα αρχή που στόχο θα έχει για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία χρόνια η ΑΕΛ να βγει Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος.
Για το αρχικό σχήμα η μόνη θέση που προβληματίζει τον Παπακώστα είναι αυτή του τερματοφύλακα που την διεκδικούν Βιέρα (έχει περισσότερες πιθανότητες) και Αμπάρης. Στην άμυνα δεξιά θα παίξει ο Βελάσκο, σέντερ μπακ ο Ταυλαρίδης με τον Νταμπίζα και αριστερά ο Βενετίδης. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Ρομέου με τον Ιγγέσιας, πιο μπροστά οι: Μπλάζεκ (αριστερά), Μετίν (κέντρο), Πουρί (δεξιά) και μπροστά θα είναι ο Μακίνουα.
Στην αποστολή που κατέλυσε χθες στο ξενοδοχείο Imperial συμπεριλαμβάνονται και οι: Ταλ, Κατσιαρός, Κανόμπιο, Γκέρεμι, Αμπουχατζίρα, Κουζέν, Κολοβέτσιος, Σίμιτς .
ΒΡΑΔΙΝΕΣ «ΝΤΟΠΕΣ»
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης παρακολούθησε τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ενώ χθες το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι μίλησε στους παίκτες και τους ζήτησε να τα δώσουν όλα και να παίξουν για τη νίκη της ομάδας. Ο κ. Πηλαδάκης τους είπε ότι τους πιστεύει και είναι οι καλύτεροι παίκτες που μπορούσαν να έρθουν στη Λάρισα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Χθες το μεσημέρι λύθηκε η συνεργασία κοινή συναινέσει της ΠΑΕ ΑΕΛ με το Νίκο Βλασόπουλο. Η αρχική απόφαση ήταν να δοθεί δανεικός αλλά μετά την εμμονή του ποδοσφαιριστή έμεινε ελεύθερος.
Χθες πήγε στις εγκαταστάσεις των Δένδρων και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του.
Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρομήτου για τον αγώνα με την ΑΕΛ, με τον πρώην τεχνικό της Λαρισινής ομάδας Γιώργο Δώνη να παίρνει στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές και είναι οι: Μιχαηλίδης, Σάντκβιστ, Νάστος, Σαμπού, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Τάτος, Καραγκούνης, Φαβάλι, Περόνε, Καραλής, Σαγκανόφσκι, Μπάλας, Αθανασίου και Νεμπεγλέρας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΚΟΣ
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) με βοηθούς τους Ακρίβο (Αθηνών), Σωτηρόπουλο (Αχαΐας).Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου