Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μόνο άτι δεν θυμίζει (video)

Νέα γκέλα για την Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Οι Βυσσινί είχαν τον έλεγχο, όμως έμειναν στο 1-1 με την Κέρκυρα, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις. Αποδοκιμασίες μέτα το τελικό σφύριγμα. Η Λάρισα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ήταν καλύτερη και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Κι αφού ένα σουτ του Μετίν στο 2' κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, ήρθε στο 23' ο Καλόπουλος να σφυρίξει πέναλτι σε χέρι του Μαϊστόροβιτς μέσα στην περιοχή και να δώσει την ευκαιρία στον Μετίν, που το εκτέλεσε, να ανοίξει το σκορ (1-0). Ομως η ΑΕΛ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 31' ο Γκουστάβο εκτέλεσε φάουλ, ο Βιέρα δεν συγκράτησε την μπάλα και ο επερχόμενος Φλαβίνιο έφερε πάλι το ματς στα ίσα. Ενα σουτ του Βενετίδη από καλή θέση στο 35' κι ένα απευθείας φάουλ του Γκουστάβο στο 38' πέρασαν άουτ κι έτσι η λήξη του ημιχρόνου βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα προσπάθησε να πάρει πάλι το προβάδισμα, διατήρησε την υπεροχή, αλλά ο Κωνσταντόπουλος ήταν εξαιρετικός και εξουδετέρωσε το σουτ του Κανόμπιο στο 67', έκλεισε έγκαιρα το πεδίο του Αμπουχατζίρα που ξέφυγε μόνος του στο 71', ενώ το ανάποδο ψαλίδι του Κουζέν στο 73' έφυγε άουτ. Στο 90' η κεφαλιά του Κολοβέτσιου πέρασε μόλις άουτ, στις καθυστερήσεις έχασε και η Κέρκυρα σημαντική ευκαιρία με τον Ιωάννου κι έτσι παρέμεινε το 1-1 ως τελικό αποτέλεσμα.

MAN OF THE MATCH: Ντίμι Κωνσταντόπουλος. Για ένα ακόμα φετινό ματς δείχνει πόσο μεγάλη υπόθεση είναι η φανέλα με το Νο1 και πόσο έξυπνη μεταγραφή έκανε η Κέρκυρα το καλοκαίρι. Ο Ελληνας γκολκίπερ δέχθηκε γκολ μόνο από τη βούλα του πέναλτι, είχε σωστές τοποθετήσεις, ενώ αποκορύφωμα της απόδοσής του είναι η επέμβαση παγκόσμιας κλάσης στο σουτ του Κανόμπιο στο 67'.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επίθεση της Λάρισας. Με εξαίρεση μία-δύο ενέργειες του Κανόμπιο, η γραμμή κρούσης των Θεσσαλών δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Κέρκυρα. Το σύνολο του Γιάννη Παπακώστα αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το παιχνίδι δεν μπορούσε να μετατρέψει την υπεροχή σε γκολ και βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι με καλή λειτουργία άντεξαν στην πίεση και πήραν, χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, το θετικό αποτέλεσμα στο «Αλκαζάρ».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γκέρεμι της Λάρισας. Εδειξε τα στοιχεία για το οποία αποκτήθηκε και την ποιότητά του. Κράτησε το κέντρο με βοήθεια και από τον Ταλ, πέρασε πάσες ενώ δημιούργησε κινδύνους και παραλίγο γκολ με τις εκτελέσεις φάουλ.

Η ΓΚΑΦΑ: Χρεώνεται στον Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς της Κέρκυρας. Ο Κροάτης αμυντικός των Φαιάκων σε μία φάση στην οποία ένα δευτερόλεπτο πριν υπήρξε επαφή συμπαίκτη του με το χέρι στη μπάλα, αποφάσισε να τελείωσει το θέμα και έκανε πεντακάθαρο χέρι μέσα στην περιοχή ενώ είχε και άλλες επιλογές. Από αυτή την ενέργεια, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Στην κατηγορία μπορεί να μπει και η χαμένη ευκαιρία του Κολοβέτσιου στο 90' όταν με ολόκληρο το τέρμα μπροστά του και ολομόναχοςέστειλε τη μπάλα άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστό το πέναλτι που καταλόγισε ο Καλόπουλος, όμως δεν απέφυγε τα λάθη κρατώντας σε μερικές περιπτώσεις τις κάρτες στο τσεπάκι του και σφυρίζοντας φάουλ σε βάρος της Λάρισας που δεν υπήρξαν ποτέ στο πρώτο μέρος. Σε μέτρια επίπεδα η απόδοση του ρέφερι από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπήκε δυνατά και σε όλο το ματς έδειξε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Η Λάρισα επέβαλε το ρυθμό της και έδειξε ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα μέ΄σα στο γήπεδο. Μέχρι εκεί όμως η ανωτερότητα το καλύτερο ρόστερ και η δυναμική δεν μετατράπηκαν ποτέ σε τρεις βαθμούς. Ο λόγος; Η δυσκολία στο εύκολο γκολ αλλά και η δημιουργία φάσεων από την επίθεση. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, οι επικίνδυνες φάσεις των Βυσσινί προήλθαν από όχι επιθετικούς παίκτες αλλά και από εκτελέσεις φάουλ

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (81' Μακίνουα), Κολοβέτσιος, Γκέρεμι, Μπλάζεκ (46' Αμπουχατζίρα), Ρομέου, Μετίν, Κανόμπιο (72' Σίμιτς), Κουζέν.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Στολτίδης, Μακρής (63' Χαμπλ), Φλαβίνιο (82' Μακρυδημήτρης), Επστάιν, Καλαντζής (54' Ιωάννου), Τσίγκας.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Τρύφων (Δράμας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου