Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ: 3-0 ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Επέστρεψε στις νίκες για το πρωτάθλημα της Σούπα Λιγκ η ΑΕΛ απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο που πέρασε μέχρι στιγμής φέτος στο Αλκαζάρ. Οι Βυσσινί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλα κενά πίεσαν λίγο ανορθόδοξα και αγχωτικά στο ξεκίνημα με φόντο το πανό στη θύρα 8 για όλα τα τραγελαφικά που είχαν συμβεί μια εμβομάδα πριν: " ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ,  Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΕΙΣΤΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Κ' ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ "... Μόλις στο 17' η ΑΕΛ στάθηκε στα έντεκα μέτρα απέναντι από τον Γκσπούρνιγκ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Κουζέν και μετέτρεψε σε γκολ ο Κανόμπιο με ασύλληπτη εκτέλεση. Οι Βυσσινί, δέκα λεπτά αργότερα, ζευγάρωσαν τα γκολ με δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας έξω από την περιοχή. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα έγιναν απλούστερα κι ευκολότερα.
Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Μετίν στην θέση του Αμπουχατζίρα η ΑΕΛ είχε αναλαμπές που πρόδιδαν αυτό που περιμένουν οι οπαδοί της από αυτό το έμψυχο υλικό. Σε μία από αυτές, μετά από κούρσα του Βενετίδη και ατομική ενέργεια του Μετίν ο Κανόμπιο κάρφωσε τον Γκσπούρνιγκ και κλείδωσε την άνετη νίκη της ΑΕΛ. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ρυθμοί έπεσαν και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν περισσότερο την μπάλα κάτω από τα συνθήματα της κερκίδας που ανέβηκε από τη διαγραφόμενη απαραίτητη νίκη, τα οποία κάποια στιγμή έφτασαν και στον επόμενο αντίπαλο, τον Άρη... Παρά την φλυαρία των φιλοξενούμενων η ΑΕΛ έχασε την απίστευτη ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ με ατομική ενέργεια του Κουζέν στο 79' που πέρασε και τον τερματοφύλακα και σημάδεψε με λύσσα το οριζόντιο δοκάρι φανερώνοντας εκνευρισμό για την παρατεταμένη δυστοκία του. Γενικά η ΑΕΛ πρόσθεσε τρεις απαραίτητους βαθμούς σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή χωρίς την παραμικρή δυσκολία απέναντι σε μια ομάδα που με τη συγκεκριμένη εικόνα δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Βέβαια και οι Βυσσινί δεν θάμπωσαν με την εικόνα τους, απλά η διαφορά στην ποιότητα του υλικού ήταν μεγάλη και αρκούσε να φέρει την εύκολη νίκη. Αναζητούνται όμως ακόμα και όσο πιο γρήγορα γίνεται η διάρκεια και η ταχύτητα στην ανάπτυξη καθώς η συνέχεια είναι δυσκολότερη και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες.
Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγώνες με την παρακάτω σύνθεση: Αμπάρης, Βελάσκο(12' Ταλ), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης,(58' Κατσιαρός), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Αμπουχατζίρα(46' Μετίν), Σίμιτς, Κουζέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου