Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παπακώστας: "Βλέπουμε φως στο τούνελ!"

Στα θετικά μηνύματα που έστειλε η ΑΕΛ με την απόδοση και τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη, στάθηκε ο Γιάννης Παπακώστας μετά το τέλος του αγώνα. Απογοητευμένος από τα λάθη των παικτών τυο εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου από το Αλκαζάρ


-Γιάννης Παπακώστας


-Γενικό σχόλιο για τον αγώνα:
"Μετά από την ήττα από τον Αστέρα είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια και έπρεπε να τα διαχειριστούμε σωστά και να προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτό το τούνελ. Πιστεύω είδαμε κάποιο φως με αυτή τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Όποια παιδιά μπήκαν στην ενδεκάδα προσπάθησαν πολύ. Αφού μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία. Υπάρχουν ψυχικά αποθέματα. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να έχουμε κάτω τα κεφάλια"

-Τι άλλαξε και η ομάδα πέτυχε τρία γκολ
"Βάλαμε λίγη περισσότερη πίεση και δύναμη. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Είναι θέμα συγκέντρωσης και σοβαρότητας από το πρώτο λεπτό και θέμα ευστοχίας. Το γκολ μας έλειπε και σήμερα βρήκαμε την αποτελεσματικότητα που ψάχναμε".

-Πιστεύετε ότι η ομάδα έχει βγει από την κρίση:
"Μας έλειψαν τα αποτελέσματα πριν από το ματς με τον Αστέρα. Το ματς με τον Αστέρα ήταν πολύ κακό για εμάς. Πιστεύω ότι η αντίδραση δείχνει ένα φως που πρέπει να το ακολουθήσουμε. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης".

-Πηλαδάκης: "Δεν έληξε ο συναγερμός"

Αρκετά ευδιάθετος ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Μπορεί τα τρια γκολ και η καλή εμφάνιση να άφησαν στο παρελθόν τις δύσκολες στιγμές ο ισχυρός άντρας των βυσσινί όμως εμφανίστηκε προσγειωμένος πως ο "συναγερμός" δεν έληξε."Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να γίνει μια σωστή διαχείριση. Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί μια εμφάνιση που δίνει ένα καλό αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι έληξε όλος ο... συναγερμός μας. Απλώς δείχνει αυτή η ομάδα ότι "το έχει". Όταν παίζεις κατά διαστήματα αρκετά αξιοπρεπέστατο ποδόσφαιρο και παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις πρέπει να έχεις και διάρκεια. Νομίζω η δυσκολία είναι στη διαχείριση όταν η ομάδα πάει καλά και παράλληλα χρειάζεται να συνεχίσει αυτή την καλή εμφάνιση",ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια το Κώστα Πηλαδάκη.
Ερωτώμενος αν τελικά "κι ο άγιος θέλει φοβέρα" απάντησε : "όχι δεν είμαι αυτής της αντίληψης. Αυτό που θέλω να πω απλώς είναι πως όλο αυτοί οι φίλαθλοι μας που τις προηγούμενες αγωνιστικές έβγαλαν το θυμό τους έπρεπε να καταλάβουν πως η ψυχραιμία είναι ο οδηγός στις δύσκολες καταστάσεις. Θα πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό γιατί μπορεί να ξανάρθουν οι δύσκολες καταστάσεις. Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε συνειδήσεις ούτε το έργο ανθρώπων είτε είναι προπονητές, είτε διοικήσεις, είτε αθλητές. Θέλει σίγουρα σύνεση και ψυχραιμία. Πρέπει όταν μια ομάδα δείξει ότι έχει κάτι να δίνεις την απαραίτητη πίστωση χρόνου, γιατί η ψυχραιμία νομίζω πως είναι ο καλύτερος οδηγός".

Όσον αναφορά για την πορεία των εργασιών στο νέο γήπεδο τόνισε: "αισιοδοξούμε πως θα καταφέρουμε στις 23 Νοεμβρίου να έχουμε ένα test event, αυτός είναι ο καταρχήν σχεδιασμός μας. Να δούμε να μπαίνουν όλες αυτές οι χιλιάδες του κόσμου μέσα, να βγαίνουν και να λειτουργούν όλα με ασφάλεια. Αν σε αυτό το event που υπολογίζουμε να γίνει τότε κυλήσουν όλα ομαλά υπολογίζουμε ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα μπούμε στο νέο γήπεδο. Δε θα είναι φιλικό αυτό το event, γιατί η ομάδα παίζει συνεχώς. Δε γίνεται να κάνεις ένα φιλικό μέσα στην εβδομάδα. Αυτό που προέχει είναι να μπει ο κόσμος και να βγει με όλη την ασφάλεια και να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουμε σε αυτό το χώρο και να κάνουμε το σταυρό μας και να ήμαστε ευτυχισμένοι που ολοκληρώνεται έχουμε πάντα στο μυαλό μας τα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μάθει ότι οι νίκες είναι το μοναδικό πράγμα που επιβραβεύει την προσπάθεια. Δεν είναι έτσι πρέπει οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να μάθουνε να έχουνε υπομονή".

-Γιώργος Παράσχος:


-Γενικό σχόλιο για τον αγώνα:
"Παρά το 3-0 νομίζω ότι η Λάρισα ευστόχησε στο πρώτο λάθος που κάναμε ενώ εμείς πληρώσαμε την απειρία του αμυντικού μας να βάλει το γκολ. Μετά είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Φλίσκα και αυτό άλλαξε όλα τα σχέδια μας. Στο δεύτερο λάθος που κάναμε ήρθε και το δεύτερο γκολ. Εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά ρισκάραμε πολύ και χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες να μειώσουμε στο σκορ. Στη συνέχεια λόγω της ευφυΐας του Μετίν πέτυχε η ΑΕΛ και το τρίτο γκολ και μετά ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Φαίνεται ότι το γκολ είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση για την ομάδα μας. Θα πρέπει να βρούμε τη χαμένη ψυχολογία μας αλλά το κυριότερο να λύσουμε το πρόβλημα στο γκολ. Εύχομαι στην ΑΕΛ καλή συνέχεια".


-Γιώργος Αμπάρης:
"Η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια έψαχνε να βρει τη χημεία της. Τώρα είναι βέβαιο ότι θα αποδώσουμε καλύτερα. Βέβαια υπήρχε και πίεση, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε και στα δύσκολα. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα θα πρέπει να κυνηγάει το καλύτερο. Σταματάμε εδώ… Πήραμε μία νίκη που τη θέλαμε, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμος και αυτό έκανα και εγώ".

Αναφορικά με το γιό του επισήμανε: "Ας γίνει ότι θέλει, όχι όμως τερματοφύλακας. Αυτοί που παίζουν μέσα το χαίρονται περισσότερο".

-Νέιθαν Έλιγκτον:
"Στο πρώτο ημίχρονο δε μας πήγε τίποτα καλά αν και ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά το πέναλτι χαθήκαμε και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πάσες. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί έχουμε μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στις προπονήσεις για να διορθώσουμε τα λάθη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου