Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σ.Φ. "ΑΛΚΑΖΑΡ" : "Eντολή άνωθεν...."

"Εντολή άνωθεν" ήταν η μόνιμη επωδός των αστυνομικών οργάνων, όταν σε μία πρωτοφανή παραβίαση των δικαιωμάτων μας  ως Ελλήνων πολιτών, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, μας απαγόρευσαν να μετακινηθούμε προς το γειτονικό Βόλο.
"Εντολή άνωθεν" και μια σειρά προσβλητικών ως προς τη νοημοσύνη μας δικαιολογιών, ήταν και η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης  όλων των δρομολογίων προς Βόλο, για 4 ώρες.
"Εντολή άνωθεν" ψέλλισε και το ΚΤΕΛ, όταν στραφήκαμε σε αυτό, για τη μετάβασή μας στο γειτονικό Βόλο.
"Εντολή άνωθεν" δικαιολογήθηκε και ο περιφερειάρχης της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που με την ηθική και αξία που έχει ο λόγος ενός στρατηγού της ΕΛΑΣ, μας προέτρεπε να πάμε με ίδια μέσα στο Βόλο, αφού πρώτα είχε φροντίσει να παρατάξει τα υπηρεσιακά οχήματα κάθετα στο δρόμο, αποκλείοντας την είσοδο της γειτονικής πόλης  πλέον των τριών ωρών. Οι άντρες του με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας δήλωναν ότι "παιδιά γνωρίζουμε πως αυτό που κάνουμε είναι παράνομο και πως έχετε το δίκιο με το μέρος σας, αλλά τι να κάνουμε κι εμείς; Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα περάσετε γιατί....εντολή άνωθεν".
Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να μορφοποιήσουμε αυτό το νεφελώδες "άνωθεν", αλλά ουδείς μας έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση.
Ειδικά μετά και τη σημερινή δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων, περί διάψευσης του υπουργού "Προστασίας" του Πολίτη ότι αυτός έδωσε σχετικές εντολές, τείνουμε να πιστέψουμε ότι αυτός ο "άνωθεν", πρέπει να βρίσκεται πολύ ψηλά, πέραν των ορίων του κόσμου τούτου και εν μέσω επιφοίτησης ή κάποιας άλλης μυστηριακής διαδικασίας, να έδωσε αυτές τις εντολές.
Δυστυχώς, οι Πραίτωρες του Βύρωνα έγιναν οι Συγκλητικοί του Χρήστου κι ο Έλληνας πολίτης σε κάθε  αξιοπρεπή προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για τη βάναυση κοροϊδία, λήπτης κροτίδων και δακρυγόνων.
Όλοι όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν για το "Πανθεσσαλικό" είχαν νόμιμα εισιτήρια του αγώνα, που είχαν προμηθευθεί από κάθε πιθανό και απίθανο σημείο πώλησης αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό στην ιδιότυπη αστυνομική "δικτατορία" που βιώνουμε. Το μακρύ χέρι του νόμου έχει τη δυνατότητα να σβερκώνει τους συνήθεις φτωχοδιαβόλους, που δεν έχουν πάντα την απαιτούμενη ψυχραιμία να καταπίνουν τον καταπρόσωπο χλευασμό, αλλά ποτέ δεν δύναται να κάνει κάτι για τις προκλητικές και πυροδότριες της βίας δηλώσεις, του επαγγελματία παράγοντα με την ομιχλώδη επαγγελματική δραστηριότητα, την ενασχόληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τα περίεργα αποτελέσματα των αγώνων των ομάδων του και την παραπομπή του σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου. Προφανώς δε θα'ναι αρκετά μακρύ για το χοντρό του σβέρκο.
Στους υποκριτές της περιφερειακής συνείδησης, εκλεγμένους και μη, που ήταν προκλητικά απόντες, ανεξαρτήτως απόχρωσης και στη γελοιότητα Βόλος-Λάρισα 2013, θα δώσουμε τη δική μας απάντηση και θα είναι αρκούντως πειστική.
Εκείνη που εξακολουθεί να μη δίνει πειστικές απαντήσεις είναι η ΑΕΛ.
Στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο μια ομάδα όχι ιδιαίτερης δυναμικής και σε ένα μισοάδειο στάδιο που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί έδρα, μας έδειξε αυτό που περιμέναμε να δούμε: ΤΙΠΟΤΑ και βρέθηκε να χάνει με γκολ του Μόνχε στο 21'.
Στο δεύτερο συμμάζεψε τα χάλια της και μπορούσε να φτάσει με τα δύο γκολ του Μετίν στο 79' και στο 85'στη νίκη, αν ο επόπτης που "απατεώνας" σαν τον κύριο Δαλούκα δε γνωρίζουμε αν είναι, αλλά προβλήματα όρασης έχει σίγουρα, δεν ακύρωνε λανθασμένα το δεύτερο. Η ομάδα έχει σοβαρά και εμφανή προβλήματα, στα οποία από ότι φαίνεται κανείς από όσους αποτελούν τώρα μέρος της, δε μπορεί να δώσει λύση.
Τη φανέλα της ΑΕΛ κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι φόρεσαν οι: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου