Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μικρά-μικρά από το "La bobonera"

Από πολύ νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν «πιάσει» τις θέσεις τους πέριξ του Πανθεσσαλικού σταδίου, με έναν και μοναδικό στόχο, να κυλήσουν τα πάντα με απόλυτη ηρεμία.
Είναι ενδεικτικό ότι αρκετά χιλιόμετρα έξω από τον Βόλο, στη διασταύρωση του Διμηνίου, οι «κλούβες» των ειδικών δυνάμεων είχαν στήσει μπλόκο για να μην επιτρέψουν την είσοδο σε οργανωμένους φιλάθλους της ΑΕΛ.

Στις 17.13 έφτασε στο Πανθεσσαλικό στάδιο η αποστολή της ΑΕΛ, συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο Γιώργος Αμπάρης ήταν ο πρώτος παίκτης της λαρισινής αποστολής που έκανε την εμφάνισή του στο Πανθεσσαλικό στάδιο για να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι «βυσσινί», συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Κώστα Κωνστάντο.

Σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς τα έλεγαν πριν από την αναμέτρηση ο αντιπρόεδρος της λαρισινής ΠΑΕ με τους Παναγιώτη Κατσιαρό και Στέλιο Βενετίδη, ενώ για μία ακόμη φορά δεν είδαμε τον Γιάννη Παπακώστα να βγαίνει από τα αποδυτήρια.

Στις 17.36 εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές της αναμέτρησης και περπάτησαν για πολύ ώρα σε αυτόν, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις δύο εστίες, ζητώντας μάλιστα να τεντωθούν περισσότερο τα δίχτυα, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από τα δοκάρια.

Τις βόλτες του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου έκανε ο μεγαλομέτοχος της γηπεδούχου ομάδας, Αχιλλέας Μπέος, περιμένοντας τους παίκτες του για να τους εμψυχώσει και στη συνέχεια κινήθηκε προς την εξέδρα.

Πάντως δεν λησμόνησε να συνομιλήσει με τον Κώστα Κωσντάντο και τον Γιάννη Τζήμα έξω από τη φυσούνα, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ να αναπαριστά στους παρευρισκόμενους, πως ο Νίκος Λυράκης πριν από μερικά χρόνια είχε βρεθεί στο σκάμμα του στιπλ!!!

Για να καταλάβετε γιατί ακριβώς κινητοποίηση μιλάμε, σήμερα στον Βόλο έγινε απόλυτη «συναδέλφωση» των συνδέσμων της πόλης (όλων των ομάδων) για να αντιμετωπίσουν τον …κοινό εχθρό, που σύμφωνα με αυτούς είναι οι φίλαθλοι της ΑΕΛ…

Συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν σήμερα στο Πανθεσσαλικό, παρεχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αναφέροντας ότι «τα τοπικά ντέρμπι δίνουν οντότητα στο πρωτάθλημα».

Μία ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και το αχανές Πανθεσσαλικό στάδιο έμοιαζε άδειο, με τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας να προσπαθούν να δώσουν κάποιο χρώμα στην αναμέτρηση…

Ιδιαίτερη συνομιλία με τον αναπληρωματικό πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου, Ρόκα, είχε ο Σεμπαστιάν Βιέρα, που σήμερα για δεύτερη φορά από τη στιγμή που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής με την ΑΕΛ έμεινε στον πάγκο.

Οι Νίκος Καρανίκας και Σάββας Σιατραβάνης έμειναν εκτός 18άδας από τον Γιάννη Παπακώστα που είχε στον πάγκο μαζί του, τους Σεμπαστιάν Βιέρα, Γκέρεμι Ντζιτάπ, Τουμέρ Μετίν, Βασίλη Ρέντζα, Σιμόν Αμπουχατζίρα, Δημήτρη Κολοβέτσιο και Μάνθο Φαλάγγα.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης είχε στον πάγκο τους: Μανουέλ Ρόκα, Ηλία Σολάκη, Δημήτρη Πλιάγκα, Αντώνη Ρίκκα, Ζόλταν Σέλεζι, Ξαβιέρ Τομάς και Κώστα Καπετάνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι παίκτες της ΑΕΛ έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, που προσπαθούσαν να εμψυχώσουν αρχικά τους ίδιους τους, τους εαυτούς και στη συνέχεια να κάμψουν την αντίσταση των παικτών της λαρισινής ομάδας.

Δύο παίκτες της ΑΕΛ έκαναν στο σήμερινό παιχνίδι την πρώτη τους εμφάνιση, οι Γιώργος Αμπάρης και Παναγιώτης Κατσιαρός, παίκτες που δεν είχαν ως και σήμερα ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Απόλυτα εξακριβωμένο πλέον… Η πόλωση που προσπάθησε να επιφέρει στη χθεσινή αναμέτρηση ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, δεν απέδωσε καρπούς, παρά μόνο σε ορισμένα πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας μιας και πάμπολλα κομμάτια του σταδίου ήταν κενά, ακόμη και στον χώρο των οργανωμένων των γηπεδούχων.

Πραγματική «οδύσσεια» για εκατοντάδες Λαρισαίου φιλάθλους, οι οποίοι μετά την απαγόρευση της μετακίνησής τους με το τρένο, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και πήραν τον δρόμο προς τον Βόλο. Περίπου 100 αυτοκίνητα δημιούργησαν μία τεράστια αυτοκινοτοπομπή φτάνοντας ως και την είσοδο του περιφερειακού στον Βόλο, αλλά εκεί τους μπλόκαραν οι αστυνομικές δυνάμεις, λέγοντάς τους ότι αν τους αφήσουν να περάσουν θα «γίνει σκοτωμός!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου