Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Το αίμα μου είναι… βυσσινί!»

Ο κ. Πηλαδάκης μίλησε στον Sentra 103.3 για το νέο γήπεδο της ομάδας, την προσπάθεια που έκανε ώστε οι «βυσσινί» να αλλάξουν επίπεδο, ενώ ακόμη αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (λόγω του δανείου που πήρε η ΑΕΛ από την MARFIN), χαρακτηρίζοντας «παπαγάλους» όσους σπιλώνουν συνειδήσεις.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3 o κ. Πηλαδάκης:
Για την ήττα από τον Πανιώνιο: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για τον αποχαιρετισμό που είχαμε στο παλιό μας γήπεδο, όπως άλλωστε είμαι στενοχωρημένος κάθε φορά που η ΑΕΛ χάνει ή δεν κερδίζει»
Για το αντίδρασή του στις αποδοκιμασίες των οπαδών στον επόπτη στο γκολ του Νταμπίζα: «Πραγματικά έγινα έξω φρενών. Χάσαμε τέσσερα λεπτά από αυτή τη φάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε εμείς καθυστερήσεις υπέρ του Πανιωνίου. Ολοι ξέρουν τι αγώνα έχω κάνει. Δεν ήταν άγιο το κοινό μας. Μαζί με τους οργανωμένους αποβάλαμε όσους δεν θέλαμε να έρχονται στο γήπεδο. Πλέον μπορών να πω ότι βάλαμε σε αρκετά μεγάλη τάξη τον κόσμο».
Για την απόφασή του να αφήσει τον Ηλυσιακό για την ΑΕΛ: «Ημασταν μια καλή παρέα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια στον Ηλυσιακό. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι έπρεπε να προχωρήσω παραπέρα. Η περιφέρεια σε αγκαλιάζει περισσότερο, παρά η Αθήνα. Αρχικά είναι δύσκολα γιατί όλοι σε περιμένουν στη γωνία για την στραβή ώστε να πουν ήρθε ο ξένος και έκανε αυτό. Μετά όμως όταν δείξεις έργο σε αγκαλιάζουν».
Για το νέο γήπεδο: «Αισθάνομαι ότι δικαιώνεται όλος αυτός ο αγώνας των 5.5-6 ετών που έχουμε κάνει. Περάσαμε γραφειοκρατίες, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό. Το γήπεδο δεν το έκανε το κράτος ή ο πλούσιος μπαμπάς μου. Κόστισε 40-41 εκατ. ευρώ αν υπολογίσουμε και τους περιβάλλοντες χώρους. Το 30% είναι προσωπική μου χρηματοδότηση και το υπόλοιπο ομολογιακό δάνειο από τη MARFIN. Πρέπει πάντως να γίνει ένας νόμος ώστε να παρακάμπτεται όλη αυτή η γραφειοκρατία. Είχαμε δώσει 3.5 εκατ. ευρώ σε μελέτες και δεν είχαμε πάρει ακόμη την άδεια. Γενικότερα περάσαμε πολλά, από τη σύνδεση του ρεύματος μέχρι το σήμερα? Επίσης θέλω να πω ότι έχω μπουχτίσει από τις παρατάξεις και τις διάφορες υποσχέσεις τους κατά καιρούς. Πλέον είμαι υπέρ των προσώπων και όχι τον κομμάτων».
Για τις ομάδες της περιφέρειας και το τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία ώστε να προσελκύσει νέους επενδυτές στο ποδόσφαιρο: «Με δεδομένο ότι ο πλούτος έχει συγκεντρωθεί στην Αθήνα, οι ομάδες της περιφέρειας θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους έσοδα. Υπάρχουν συγκεκριμένα βαλάντια στην επαρχία. Αν στην Αθήνα ένα εισιτήριο 10-12 ευρώ θεωρείται σχεδόν τζάμπα, στην επαρχία θεωρείται υψηλό το πόσο. Γενικότερα θέλει δόση επιχειρηματικότητας το εγχείρημα που έκανε εγώ στην ΑΕΛ. Τα λεφτά δεν μου περίσσευαν, έβαλα δάνεια στα οποία πρέπει να είναι συνεπής και να τα πληρώνω.
Θα πρέπει επίσης και η Πολιτεία να δώσει κίνητρα σε ιδιώτες ώστε να μπουν στο ποδόσφαιρο και να υπάρξουν παράλληλα οφέλη, όπως η καταπολέμηση της βίας. Ακουσα ότι το Πανθεσσαλικό στοίχισε στο κράτος 60εκατ. ευρώ, ενώ σε το δικό μας γήπεδο που είναι ιδιωτική πρωτοβουλία στοίχισε σχεδόν 30 εκατ. λιγότερο. Είναι τόσο απλές οι κινήσεις, που πρέπει να γίνουν ένας απλός νόμος με συγκεκριμένα κριτήρια τόσο απλά. Επίσης πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ θέλει να προσφέρει και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις».
Για τα όσα ακούστηκαν πριν από το ματς Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-1: «Υπάρχουν διάφοροι παπαγάλοι και δημοσιογράφοι που πριν από τέτοια ματς λένε πολλά. Επειδή πήραμε ένα δάνειο από την MARFIN, ιδιοκτησίας του κ. Βγενόπουλου. Μετά όμως δεν τους είδα να λένε ένα συγγνώμη για την τεράστια βλακεία που είπαν. Μα είναι δυνατό να θέλω η ομάδα μου να μην κερδίσει. Θέλω να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό απαιτεί η βαρύτητα της φανέλας της ΑΕΛ. Δεν θέλω να λαϊκίσω, αλλά το αίμα μου έχει χρώμα... βυσσινί!».
Για τη στήριξη στον Παπακώστα και για τις αδικές που έχει υποστεί η ΑΕΛ: «Η συνέπεια και αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή. Ο πρόεδρος δεν είναι αλάθητος ώστε να τα ρίχνει όλα στον προπονητή. Αν κρίναμε μα βάση το αποτέλεσμα, τότε κάθε ένας θα έπρεπε να απολύσει τους άλλους μισούς κάθε εβδομάδα. Οσο για το αν έχουμε αδικηθεί, πιστέψτε με ότι αν άλλες ομάδες είχαν υποστεί αυτά που έχουμε υποστεί εμείς τότε δεν θα γινόταν το πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου