Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Ήρθα για να βοηθήσω»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων του δηλώσεων ο 22χρονος Ζοέλ Τσιμπάμπα, ο πρώτος παίκτης που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται στη Λάρισα έχοντας ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Το πρώτο λοιπόν μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, που αγωνίζεται σε μία θέση όπου οι «βυσσινί» πονάνε, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση στο AEL FC ARENA.
«Για έναν νεαρό παίκτη σαν και μένα είναι σημαντικό να αγωνίζομαι. Στη Λεχ Πόζναν δεν είχα τη σεζόν που φανταζόμουν και πιστεύω ότι βρήκε τον σύλλογο που θα μου δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να πάρω πολλά λεπτά συμμετοχής. Ελπίζω να γίνω ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας».
-Σε αγχώνει το γεγονός ότι η νέα σου ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα;
«Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη 15 παιχνίδια. Αν σε αυτά καταφέρουμε να κάνουμε επτά νίκες και παράλληλα να μην χάσουμε σε άλλα τρία ή τέσσερα ματς, μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο και να πάμε καλά ως ομάδα».
-Ένα από τα προβλήματα της ΑΕΛ ως τώρα είναι η αναποτελεσματικότητά της. Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό;
«Η θέση μου είναι επιθετικός και η δουλειά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να σκοράρει. Είτε πετυχαίνοντας εγώ γκολ, είτε δίνοντας ασίστ. Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να σκοράρει η ομάδα πιο εύκολα και να κατακτά τους βαθμούς της νίκης».
-Όταν αγωνιζόσουν στην Ολλανδία, η ΑΕΛ έπαιζε με την Άλκμααρ για το Κύπελλο UEFA. Θυμάσαι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και ξέρεις κάτι περισσότερο για τη νέα σου ομάδα;
«Δεν θυμάμαι τον συγκεκριμένο αγώνα. Αυτό που γνώριζα ήταν ότι εδώ αγωνιζόταν και ο Ναϊμ Ααράμπ, με τον οποίο προσπάθησα να επικοινωνήσω αλλά δεν κατέστη δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου