Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Μεγάλη απογοήτευση και πισωγύρισμα»

«Σήμερα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για μένα. Ήταν ένα πισωγύρισμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Είμαστε εδώ σε ένα καταπληκτικό στάδιο έχουμε σπουδαίους φιλάθλους να μας υποστηρίζουν. Και όταν παίζουμε στην έδρα μας να δίνουμε πολλά περισσότερα. Από τα δύο ματς που κοουτσάρισα το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι το γκολ. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεχόμαστε εύκολα γκολ και χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Μπορεί να παίξαμε με τις δύο από τις ισχυρότερες ομάδες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Από τη δική μου θέση περιμένω στο επόμενο παιχνίδι πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Για τους επόμενους μήνες απαιτείται πολύ δουλειά», αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γιέρν Άντερσεν στη Συνέντευξη Τύπου μετά τη βαριά ήττα με 0-4. Ακολούθως, απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Τι πρέπει να αλλάξει η ΑΕΛ για να ορθοποδήσει;

«Φυσιολογικά δεν είχα αρνητική κρίση μετά το ματς με τον Ολυμπιακό γιατί παίξαμε καλά αλλά σήμερα είναι ένα πισωγύρισμα. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ στους επόμενους αγώνες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο το Γενάρη να αποκτήσει μια ομάδα παίκτες με ποιότητα αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Στην συνάντηση που είχατε με τον πρόεδρο ζήτησατε τρεις  με τέσσερις παίκτες, μήπως αυξηθούν οι παίκτες που θέλετε μετά το σημερινό αποτέλεσμα;

«Ίσως. Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε όλες τις λύσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν αποφασίσουμε να έρθουνε να μας δώσουν την ποιότητα που θέλουμε».

Το ότι δεν πετυχαίνεις γκολ δεν σημαίνει πως τρώς τέσσερα. Υπάρχει κάτι ποιο άρρωστο από το γεγονός ότι δεν πετυχαίνει γκολ, γιατί σήμερα δέχτηκε η ΑΕΛ τέσσερα γκολ;

«Όπως είπα και πριν είμαι 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο 10 χρόνια προπονητής. Είναι δύσκολο όταν δέχεσαι εύκολα γκολ να χάνεις την αυτοπεποίθηση σου. Αυτή η εξήγηση που μπορώ να δώσω».

Η ομάδα έχει τον Γκέρεμι στα χάφ και παίζουν δύο παίκτες που δεν έχουν παίξει σε αυτή τη θέση ο Σίμιτς και ο Πούρι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Ξέρω ότι ο Γκέρεμι είναι ένα μεγάλο όνομα με καριέρα. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στο κέντρο μας ποδοσφαιριστές που θα τρέχουν και θα μάχονται. Για μένα ο Γκέρεμι είναι καλός όταν η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση στο πάσινγκ γκειμ. Ο Γκέρεμι δεν είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς φυσικής κατάστασης».

Είπατε πως θέλετε παίκτες να τρέχουνε. Σε τι επίπεδο είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας; Θα αντέξει στο δεύτερο γύρο;

«Αυτό που έχω δει είναι ότι η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θα προσπαθήσω να οργανώσω την ομάδα τακτικά ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις. Ελπίζω την επόμενη φορά να στον τομέα της φυσικής κατάστασης να είμαστε καλύτεροι».

Πιστεύετε ότι  μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να δοθεί άδεια τεσσάρων ημερών στους παίκτες;

«Η γνώμη μου είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι απογοητευμένοι. Και ίσως θα έπρεπε να δουλέψουμε πολύ και καθημερινά ακόμα και τα Χριστούγεννα. Δεν είναι όμως αυτό το σημείο κλειδί για την ανάκαμψη της ομάδας. Μίλησα με τους παίκτες μετά τον αγώνα. Τους είπα θα πάρετε τέσσερις μέρες άδεια για να καθαρίσετε το κεφάλι σας, να πάτε να κάνετε Χριστούγεννα με τις οικογένειες σας. Πρέπει να ξεχάσουμε τους έξι μήνες που πέρασαν και να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στους επόμενους τέσσερις».

Η ομάδα σε σχέση  με τα προηγούμενα παιχνίδια δεν  δημιουργεί τις ίδιες ευκαιρίες  για γκολ;

«Δεν ξέρω τη συνέβαινε πριν. Αυτό που ξέρω είναι  ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι μπορούμε να σωθούμε. Εξάλλου αν δεν το πίστευα δε θα ερχόμουνα στην Λάρισα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου