Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Μαθαίνω την ομάδα»

Την πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο του Πανσερραϊκού έκανε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς που μετά το τέλος του παιχνιδιού επισήμανε τα εξής:

«Χάσαμε μία μάχη αλλά συνεχίζουμε. Έχουμε 10 παιχνίδια όπου θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε το στόχο. Σίγουρο το έργο δεν θα είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε τον ρυθμό και θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε το στόχο. Απλώς δεν ήξερα την ομάδα, ήταν η πρώτη φορά που την βλέπω,. Εντάξει κάποια συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι έχουμε αλλά θα χρειαστώ μια εβδομάδα οπωσδήποτε να μάθω τους παίκτες και αυτοί αυτό που θέλω εγώ από αυτούς και με ομαδική προσπάθεια και με πολύ ψυχή να προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβουμε ψυχολογικά με περισσότερη αυτοπεποίθηση να περιμένουμε στη συνέχεια. Για το σημερινό ματς νομίζω ότι ήταν καθοριστικό το πρώτο γκολ που επιτεύχθηκε στο 43ο λεπτό μιας και δεν κινδυνεύσαμε τόσο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να ρισκάρουμε και μετά το δεύτερο γκολ των αντιπάλων μας τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για μας. Καταφέραμε πάντως να μειώσουμε το σκορ αλλά δεν είχαμε δυνάμεις να κάνουμε κάτι παραπάνω. Το μήνυμα προς τους παίκτες είναι να ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι και από αύριο να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το ματς με τον Ηρακλή που είναι ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι για μας, μιας και πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα για να έχουμε περισσότερες ελπίδες για την παραμονή μας. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Λάρισα για τη νίκη της».
-Τι σκέφτεστε να αλλάξετε από δω και πέρα;
«Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να βρούμε μία μια χημεία μέσα στην ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος μιας και θέλουμε παίκτες που να είναι έτοιμοι. Ίσως φαίνεται η διαφορά με τις άλλες ομάδες ότι είναι μεγάλη, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο Πανσερραϊκός έχει βγάλει ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα».
-Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τον Λεοζίνιο από την αρχή;
«Ήρθα στην ομάδα την Παρασκευή και είναι λογικό να μην έχω καθαρή εικόνα για όλους τους παίκτες μου. Ουσιαστικά η σημερινή εικόνα του Πανσερραϊκού δεν είναι αποτέλεσμα δικό μου. Την επόμενη εβδομάδα που θα δουλέψουμε όλοι μαζί θα μπορώ να πω περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου