Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κούλιτς κι επίσημα

Παίκτης της ΑΕΛ είναι κι επίσημα ο Σάνελ Κούλιτς. Ο Αυστριακός που βρίσκεται στην Λάρισα από το Σάββατο αφού πέρασε το πρωί της Δευτέρας τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις ανακοινώθηκε. Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 :
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Σάνελ Κούλιτς. Ο διεθνής Αυστριακός επιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Δεινός σκόρερ όπως καταδεικνύουν και τα στατιστικά του - με διψήφιο αριθμό γκολ σε 10 επαγγελματικές σεζόν - ο Σάνελ Κούλιτς γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1977 στο Χαλέιν της Αυστρίας, όπου η οικογένειά του μετανάστευσε από τη Βοσνία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Σάλτσμπουργκ, έφτιαξε όνομα ως ποδοσφαιριστής της Πάσινγκ την οποία βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Αυστρίας το 2002, αλλά ουσιαστικά το μεγάλο μπαμ έγινε με τη φανέλα της Ρίεντ. Ήταν η σεζόν 2004-05, όταν πέτυχε 34 γκολ σε 32 αγώνες για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και η επόμενη (2005-06) στην οποία αναδείχθηκε τοπ σκόρερ της αυστριακής Μπουντεσλίγκα με 15 γκολ σε 34 παιχνίδια. Πήρε το χρίσμα του διεθνής με την Εθνική Ανδρών (20 συμμετοχές – 3 γκολ), μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Σιόν και επέστρεψε μετά από πρόσκληση της Αούστρια. Ακολούθησε η Βίνερ Νούσταντ, ενώ ο τελευταίος του σταθμός πριν από τηνη άφιξη στη Λάρισα ήταν η Ξαμάξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου