Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κόζακ: Η πίεση είναι η ίδια

Τις πρώτες του δηλώσεις – με τη βοήθεια σε ρόλο… διερμηνέα του συμπατριώτη του Καμίλ Τσοντοφάλσκι – έκανε ο Γιαν Κόζακ λίγα λεπτά από το τέλος της πρώτης του προπόνησης με την ΑΕΛ. «Ο βασικός λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση ήταν ότι η διαδικασία δεν κράτησε πολύ κι αυτό έδειξε ότι η ομάδα με θέλει. Είμαι εδώ στοχεύοντας να την βοηθήσω να παραμείνει στην κατηγορία», είπε.
-Μέχρι τώρα έχεις αγωνιστεί σε ομάδες που είχαν υψηλούς στόχους. Πιστεύεις ότι μπορείς, με αυτές τις εμπειρίες, να βοηθήσεις και την ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία;
«Η πίεση που έχει κάποιος διεκδικώντας πρωταθλήματα και Κύπελλα είναι ακριβώς η ίδια με την πίεση που αισθάνεται κάποιος που δίνει τη μάχη για να κρατήσει την ομάδα του στην κατηγορία. Πιστεύω ότι διαθέτω αρκετή εμπειρία για να την προσφέρω στην ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τον στόχο της».
-Πόσο έτοιμος είσαι από πλευράς φυσικής κατάστασης και πότε πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να αγωνιστείς;
«Νιώθω καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης και αυτό τουλάχιστον έδειξαν και οι ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν θετικά. Είναι, όμως, άλλο αυτό και άλλο να μπεις σε διαδικασία αγώνα. Χρειάζομαι, λοιπόν, λίγο χρόνο για να μπορέσω να μάθω την ομάδα, το παιχνίδι της, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και φυσικά να με μάθουν κι εκείνοι. Θεωρώ ότι σε δύο εβδομάδες θα είμαι σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου