Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

(Χ)αμένοι στα Πηγάδια!

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ξάνθη και Λάρισα στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14΄με τον Μπόατενγκ αλλά οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τον Ρομέου στο 38΄. Αυτός ο βαθμός μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους τους Ακρίτες αλλά όχι και τους Βυσσινί που βλέπουν την υπόθεση παραμονή να απομακρύνεται…
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της και τον Λάρισα να ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των ξαφνικών αντεπιθέσεων που εκ των πραγμάτων… δεν της έχει προσφέρει τα αναμενόμενα την φετινή σεζόν. Ετσι η εδαφική κατοχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των γηπεδούχων. Ο Μπόατενγκ -εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα των Ακριτών -σε εκτέλεση κόρνερ του Πόι- και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε από τον κοντά τον ανήμπορο να αντιδράσει, Τσοντοφάλσκι, ανοίγοντας το σκορ (14’).
Ο Κωστένογλου, γνωρίζοντας πως το 1-0 ήταν καταδικαστικό για την ομάδα του, πέρασε τον Μετίν πιο κοντά στον Τσιμπάμπα. Και η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς αφού πλέον η ΑΕΛ έβγαζε παίκτη παραπάνω στην γραμμή κρούσης της. Η αποδεδειγμένη ποιότητα του Τούρκου σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Αφρικανού ισορρόπησαν το παιχνίδι αρχικά και στη συνέχει το γύρισαν… τούμπα! Ομως το ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους ήταν ένα γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στο «κόλπο» της διεκδίκησης των τριών βαθμών. Και αυτό ήρθε μέσω… Βραζιλίας! Ο Ρομέου με ένα τεχνικό σουτ έφερε το ματς στα ίσια, αναπτερώνοντας, τόσο το πεσμένο ηθικό της ομάδας όσο και των 100 περίπου οπαδών των Λαρισαίων που ακολούθησαν την αποστολή στη Ξάνθη. Τα λεπτά που ακολούθησαν οι δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, ξεχώρισαν φτάνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 1-1 να φαντάζει, μάλλον, δίκαιο βάσει ανάγνωσης εύκαιρων…
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να παίξει τα ρέστα της, θέλοντας να βάλει στην περιοχή της τη Ξάνθη. Και το πέτυχε αφού η αλλαγή του νεαρού Ρέντζα αντί του Μελίσση, αποδείχθηκε… πετυχημένη! Το πρέσινγκ, ανέβηκε πιο ψηλά , και τα σουτ διαδέχονταν το ένα το άλλο…. Ομως η ΑΕΛ δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Γκσπούρνινγκ, καθώς η ανασταλτική γραμμή της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, «κατέπνιγε» οποιαδήποτε «απειλή» ξεκινούσε από τον άξονα.
Πλέον όπως γίνεται αντιληπτό οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς και περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι προσμονής πίσω από την μπάλα περιμένοντας το… παραμικρό λάθος των αντιπάλων για να ξεχυθούν στην αντεπίθεση. Το γκολ που φαινόταν να έρχεται, δεν ήρθε ποτέ αν και ο νεοεισελθών Ιγκλέσιας έκανε τα… πάντα! Μάλιστα η Ξάνθη, κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασε… μια ανάσα από το 2-1 όταν ο Μποάτενγκ, προφανώς από υπερβολική σιγουριά, δεν αξιοποίησε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες της ομάδας του, στο δεύτερο μισό στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσοντοφάλσκι.
Το «οδυνηρό» όμως 1-1 για την Λάρισα παρέμεινε μέχρι τέλους και οι Βυσσινί είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το λάθος «μονοπάτι». Αυτό του υποβιβασμού, γράφοντας ταυτόχρονα, ίσως, την πιο μελανή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας τους, αφού στον Κάμπό γι’ αλλού ξεκίνησαν και… άλλού φαίνεται να καταλήγουν!

Το φιλμ της αναμέτρησης
Β' Ημίχρονο
94’ Λήξη αναμέτρησης

90’
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

85'
Ο Ιγκλέσιας θα πιάσει ένα μακρινό σουτ που θα πάει ψηλά άουτ

82'
Ο Κούλιτς περνάει στον αγώνα αντί του Τσιμπάμπα

85' Ο Ιγκλέσιας θα πιάσει ένα μακρινό σουτ που θα πάει ψηλά άουτ

82'
Ο Κούλιτς περνάει στον αγώνα αντί του Τσιμπάμπα

79' Νέο σουτ από τον Τσιμπάμπα με την μπάλα να φεύγει άουτ
76' Κίτρινη κάρτα στον Ρέντζα

75' Ο Τσιμπάμπα δεν μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Γκσπούρνινγκ

72' Ο Κατόνγκο παίρνει την θέση του Ποϊ
69' O Καζάκης αντικαθιστά τον Σουάνη
65' Ο Σίμιτς μπαίνει αντί του Μετίν
64' Ο Μπόατενγκ χάνει μία μεγάλη ευκαιρία. Κάνει την κεφαλιά που περνάει λίγο άουτ

60' Δυνατό σουτ του Τσιμπάμπα η μπάλα λίγο πάνω από το διοκάρι του Γκσπούρνινγκ

59' Την θέση του Κιντάνα παίρνει ο Φλίσκας

58' Ωραίο σουτ του Ρέντζα, η μπάλα παιρνάει άουτ

53’ Κίτρινες κάρτες στους Μπόατενγκ και Αμπουμπακάρι

46' Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με τον Ρέντζα στη θέση του Μελίσση

Α' Ημίχρονο
45'+1' Λήξη ημιχρόνου

45' Ενα το λεπτό καθυστερήσεων

40' Τίποτα το ιδιαίτερο στην αναμέτρηση

38' ΓΚΟΟΛ. Το 1-1. Η ΑΕΛ ισοφαρίζει το ματς μετά από ένα ωραίο σουτ του Ρομέου και το ματς... ξεκινά από την αρχή.

37' Επέλαση του Τσιμπάμπα από τα αριστερά, ο άσος των φιλοξενούμενων κάνει την παράλληλη μπαλιά στο Ρομέου, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου να σκοράρει κόβεται από την έγκαιρη επέμβαση του Κωστούλα

27' Μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο ο Πόι κάνει την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Βενετίδης διώχνει, με το κεφάλι, σε κόρνερ, μέσα από τη μικρή περιοχή.

23'
Πολύ ωραίο σουτ του Κιντάνα στο 23', ο Τσοντοφάλσκι πετάγεται στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει.

21' Δεύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Τσιμπάμπα. Ο επιθετικός των Bυσινί πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του Πανκρατέ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας ψηλά πάνω από την εστία του Γκσπούρνινγκ

15’ Προσπάθεια της ΑΕΛ για άμεση απάντηση με τον Πανκράτ να βγάζει με κεφαλιά σε θέση βολής τον Τσιμπάμπα αλλά ο τελευταίος κόβεται έγκαιρα από επέμβαση του Αντεφέμι
14' ΓΚΟΛ. Το 1-0 για την Ξάνθη από τον Μπόατενγκ. Μετά από κόρνερ του Μαρσελίνιο και σύγχυση στα καρέ της ΑΕΛ ο Τσοντοφάλσκι διώχνει ασθενώς την μπάλα και ενώ αυτή ίσως και να είχε περάσει την γραμμή. Η μπάλα φτάνει στα πόδια του Μπόατενγκ που με κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακα της Λάρισας.

13' Πρώτη φάση στην αναμέτρηση με τον Μαρσελίνιο να υποδέχεται την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Τσοντοφάλσκι αλλά το σουτ στην κίνηση που επιχειρεί καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι

11' Κίτρινη κάρτα και στον Μετίν για διαμαρτυρία
11' Κίτρινη κάρτα στον Πανκράτ

6' Χωρίς την μεγάλη φάση έχουν κυλoύν τα πρώτα λεπτά του ματς

1' Το παιχνίδι αρχίζει. Στη Σέντρα η Λάρισα
* Τηρείται ενός λεπτού σιγή στην μνήμη ενός παλιού παράγοντα της Ξάνθης. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Ξάνθης, Αντώνη Τσαλδάρη.
Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Κομεσίδης, Αντεφέμι, Μπόατενγκ,  Μαρσελίνιο, Πόι, Κιντάνα, Σουάνης.
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Φλίσκας, Γκλέισον, Βασιλακάκης, Καζάκης, Κατόνγκο.

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι - Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Μελίσσης, Αμπουμπακάρι, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μετίν, Πανκράτ, Τσιμπάμπα.
Στον πάγκo: Πρίφτης, Καρανίκας, Κόζακ, Πλιάγκας, Σίμιτς, Ρεντζάς, Κούλιτς.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημόπουλος, Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Πηγάδια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου