Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Θρίλερ στα (Χ)ασομέρια

Λάρισα και Άρης ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «AEL FC Arena», σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε, με την παραμονή να δυκολεύει για τους γηπεδούχους. Ο Κουζέν άνοιξε το σκορ στο 14΄, με τον Περέιρα να ισοφαρίζει στο 34΄ . Ο Μπομπαντίγια στο 90΄ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Ρομέου να απαντάει στο 93΄.

Πως παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Νίκος Κωστένογλου δίνοντας φανέλα βασικού στον Πανκράτ, ο οποίος αγωνίστηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ με τον Τσιμπάμπα στην απέναντι πλευρά και τον Μετίν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κουζέν. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος από την άλλη, προέβη σε αρκετές αλλαγές μετά την κούραση από τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι. Παπαζαχαρίας, Περέιρα και Μενδρινός ξεκίνησαν στην ενδεκάδα στο 4-4-2 του Έλληνα τεχνικού, με τον Μπομπαντίγια να πλαισιώνεται από τον Τσέζαρεκ στην επίθεση.

Ιδανικό ξεκίνημα


Η Λάρισα ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά αλλά δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Σηφάκη. Η ομάδα του Κάμπου όμως ευτήχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 14΄  Μετίν σέντραρε από αριστερά, ο Κουζέν αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, ο Σηφάκης απέκρουσε, αλλά ο επιθετικός από την Γκαμπόν με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ δε σταμάτησε εκεί και λίγο έλειψε να πετύχει αμέσως και δεύτερο γκολ στο 19΄, όταν πάλι από σέντρα του Μετίν ο Τσιμπάμπα αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.

Από τη Γουινέα με αγάπη


Ο Άρης συνήλθε από το σοκ του γρήγορου τέρματος που δέχθηκε και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο των Φατί, Περέιρα απείλησε στο 21΄ με ένα δυνατό σουτ του Μενδρινού που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Τσοντοφάλσκι. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μενδρινός, το έκανε ο Περέιρα στο 34΄ με εξαιρετικό σουτ που ισοφάρισε την αναμέτρηση. Ο μέσος από τη Γουινέα. Έπιασε μία βολίδα από τα 25 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσοντοφάλσκι. Η Λάρισα πήγε να απαντήσει αμέσως στο 37΄, αλλά το απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρομέου, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Τίποτα το ιδιαίτερο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις προς τις δύο εστίες και έτσι όπως εξελισσόταν η αναμέτρηση δεν φαινόταν ότι θα άλλαζε τίποτα στον αγώνα. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης σημειώθηκε στο 75΄. Ο Μπομπαντίγια μπήκε από πλάγια στην περιοχή της Λάρισας, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Θρίλερ στο τέλος

Τίποτα δεν προμήνυε όμως το θρίλερ που θα εξελισσόταν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Στο 90΄ ο Μπομπαντίγια πάγωσε τον Κάμπο. Ο Αργεντίνος επιθετικός σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, μπάλα κόντραρε στον Ταλ και κατέληξε στα δίχτυα το Τσοντοφάλσκιμ δίνοντας ένα μεγάλο τρίποντο στην ομάδα του. Έτσι νόμιζε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρομέου έπιασε ένα αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης δεν αντέδρασε σωστά και η Λάρισα ισοφάρισε, λίγο, πριν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής Μάνταλος.

Το φιλμ του αγώνα:

B΄ Ημίχρονο

90+4΄: Λήξη της αναμέτρησης
90+3: Γκολ για την Λάρισα, ο Ρομέου με αριστερό σουτ
90΄: Γκολ για τον Αρη με τον Μπομπαντίγια. Ο Αργεντίνος επιθετικός σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, μπάλα κόντραρε στον Ταλ και κατέληξε στα δίχτυα το Τσοντοφάλσκι
89΄: Ο Πρίττας στη θέση του Περέιρα
81΄: Ο Καστίγιο στη θέση του Μενδρινού
80΄: O Ρέντζας στη θέση του Μελίσση
77΄: Kίτρινη κάρτα για τον Βενείδη
75΄: O Μπομπαντίγια μπήκε στη μεγάλη περιοχή από πλάγια, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ
71΄: O Koύλιτς στη θση του Μετίν
68΄: Mετά από σέντρα του Πανκράτ ο Τσιμπάμπα αστόχησε από πλεονεκτική θέση
66΄: Κίτρινη κάρτα στον Τσέζαρεκ
62΄: Ο Καζναφέρης στη θέση του Νέτο
60΄: Kίτρινη κάρτα στον Μενδρινό
54΄: Δυνατό σουτ του Φατί, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσοντοφάλσκι
50΄: Κίτρινη κάρτα στους Φατί και Ταυλαρίδη
46΄: Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

Α΄ Ημίχρονο


45+1΄:
Λήξη του ημιχρόνου
45+1`: Eκτέλεση φάουλ, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ιγκλέσιας, που από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον Σηφάκη.
37΄: Δοκάρι για την ΑΕΛ. Ο Ρομέου εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ που κέρδισε η Λάρισα, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
34΄: Γκολ για τον Αρη. Ο Περέιρα έπιασε μία βολίδα από τα 25 μέτρα, με τον Τσοντοφάλσκι να μην μπορεί να διώξει τη μπάλα.
31΄: O Iγκλέσιας παίρνει τη θέση του τραυματία Αμπουμπακάρι
28΄: Σουτ του Μπομπαντίγια, η μπάλα κοντράρει στον Ταλ και περνάει κόρνερ
21΄: Πρώτη καλή στιγμή για τον Αρη. Δυνατό σουτ του Μενδρινού λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Τσοντοφάλσκι.
19΄: Mεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Νέα σέντρα από αριστερά του Μετίν, ο Τσιμπάμπα αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά από τα δοκάρια του Σηφάκη.
14΄: Γκολ για την Λάρισα με τον Κουζέν. Ο Μετίν σέντραρε από αριστερά, ο Κουζέν αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, ο Σηφάκης απέκρουσε, αλλά ο επιθετικός από την Γκαμπόν με δεύτερη προσπάθεια ένοιξε το σκορ.
1΄: Εναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ:
Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης (80΄ Ρέντζας), Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (31΄ Ιγκλέσιας), Μετίν (71΄ Κούλιτς), Πανκράτ, Ρομέου, Τσιμπάμπα
Στον πάγκο:
Αμπάρης,, Κολοβέτσιος, Πλιάγκας, Κόζακ

Άρης:
Σηφάκης, Νέτο (62΄ Κασναφέρης), Τσέζαρεκ, Φατί, Μίτσελ, Μενδρινός (81΄ Καστίγιο), Παπαζαχαρίας, Μπομπαντίγια, Λαζαρίδης, Περέιρα, Βανγκέλι
Στον πάγκο: Μπαρέρο, Οριόλ, Τόχα, Πρίττας, Σάκατα

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου