Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Φταίμε όλοι»

Ο Χουάν Νταμάς Βελάσκο είναι ο παίκτης που άνοιξε την πόρτα των αποχωρήσεων από την ΑΕΛ, αφού την επομένη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ συζήτησε με τον Κώστα Πηλαδάκη και τον ενημέρωσε ότι θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη μέση του.
Ο Ισπανός αμυντικός βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα στούντιο της «Ραδιοφωνίας Κισσάβου 97,8» και για δύο περίπου ώρες μίλησε για την τριετή παρουσία του στην Ελλάδα, τον 1,5 χρόνο στην ΑΕΛ αλλά και για τις σκέψεις του αναφορικά με το μέλλον του, δηλώνοντας οπαδός της φιλοσοφίας που διέπει την Μπαρτσελόνα και όχι αυτή της Ρεάλ. Με την ολοκλήρωση λοιπόν των αγωνιστικών του υποχρεώσεων ο Βελάσκο θα επιστρέψει στη Μαδρίτη, εκεί που βρίσκεται η οικογένεια του και θα ξεκινήσει σχολή προπονητικής, μετέχοντας παράλληλα με τη φανέλα της αγαπημένης του Σεβίλλης στο πρωτάθλημα των βετεράνων παικτών. Μεταξύ άλλων ο Βελάσκο μίλησε για:
-τα λάθη που οδήγησαν την ΑΕΛ στον υποβιβασμό:
«Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει μόνο ένας. Όλοι κάναμε λάθη και όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης για τον υποβιβασμό. Σίγουρα η προετοιμασία δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, είχαμε προβλήματα με την παρουσία πολλών νέων παικτών και κυρίως «παγιδευτήκαμε» από το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών».
-το μέλλον της ομάδας και τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα:
«Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα που έχει δυναμική, έχει πολλούς φιλάθλους και ένα καινούριο στάδιο που θα την βοηθήσει σημαντικά. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη η ομάδα και πιστεύω ότι άμεσα θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας».
-το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί, έστω και αν υπολείπεται από τα υπόλοιπα της Ευρώπης. Χρειάζεται να αλλάξει ταχύτητα και να γίνει πιο γρήγορο για να προσφέρει πολλές περισσότερες φάσεις στους φιλάθλους».
-την ελληνική διαιτησία:
«Πιστεύω ότι η ΑΕΛ φέτος δεν βοηθήθηκε από τους διαιτητές και υπήρξαν παιχνίδια που δεν μας έδωσαν αυτά που δικαιούμασταν».
-τους φιλάθλους της ΑΕΛ:
«Είναι γεμάτη πάθος για την ομάδα και την στηρίζουν παντού και θεωρώ ότι είναι από αυτούς που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα».
-τις οικονομικές οφειλές:
«Παντού στον κόσμο υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και αυτό συνέβη και σε μας. Μικρές καθυστερήσεις που δεν μπορώ να πω ότι μας επηρέασαν αρνητικά στην απόδοσή μας».
-τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΛ:
«Πιστεύω ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες με ποιότητα και νεαρής ηλικίας. Ανάμεσα τους και ο Νίκος Καρανίκας. Ένας παίκτης που έχει καλά προσόντα, αλλά του λείπουν παιχνίδια για να μπορέσει να δείξει την αξία του. Είναι βέβαιο ότι αυτοί οι παίκτες θα κάνουν λάθη στις πρώτες τους εμφανίσεις, αλλά αν δεν τους εμπιστευτείς πως θα μπορέσεις να τους κερδίσεις;».
-τι θα κρατήσει από την παρουσία του στην ΑΕΛ:
«Όλα. Έζησα στιγμές που έστω και αν ήταν δύσκολες, έστω και αν μας δημιούργησαν πρόβλημα, όμως έτσι είναι η ζωή, έχοντας και τα πάνω της αλλά και τα κάτω της. Η παρουσία μου στην ΑΕΛ με έχει γεμίσει και να είστε σίγουροι ότι θα μιλάω με τα καλύτερα λόγια σε όποιον μου ζητήσει πληροφορίες για την ΑΕΛ, μιας και είναι μία πολύ καλή ομάδα, με ιστορία, με πολλούς φιλάθλους και φυσικά με ένα υπέροχο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου