Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στο «σκαμνί» ο Πηλαδάκης για το AEL FC ARENA

Μήνυση κατά του προέδρου της Λάρισας, Κώστα Πηλαδάκη και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, Γιώργου Ντόντου, για απιστία και υπεξαίρεση, κατέθεσε η κατασκευαστική εταιρεία “ΕΡΓΟ 3”, που είχε αναλάβει την ανέγερση του AEL FC ARENA, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Real News”. Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και τις επόμενες μέρες οι δικηγόροι της εταιρείας, προεξέχοντος του Αλέξη Κούγια, θα καταθέσουν υπόμνημα πολιτικής αγωγής στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 30/7/09 συστάθηκε κοινοπραξία με την επωνυμία Κοινοπραξία Ντόντος ΑΤΕ, Καθάριος ΑΤΕΒΕ, ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ και σκοπό την κατασκευή του γηπέδου.

Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας ανέλαβε ο Γ.Ντόντος, ο οποίος –όπως υποστηρίζει η ΕΡΓΟ 3- της ανέθεσε στη συνέχεια υπεργολαβικώς το έργο, έναντι αμοιβής 20.892.683,76 ευρώ. Στις αρχές Ιανουαρίου του 2011, ωστόσο, κοινοποιήθηκε στην ΕΡΓΟ 3 η πρώτη αναφορά μη συμμόρφωσης και την 1η Μαρτίου έλαβε επιστολή έκπτωσης της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία ζημίωσε την εταιρεία.

Η ΕΡΓΟ 3, η οποία έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αποδίδει την οικονομική καταστροφή της στο συγκεκριμένο έργο, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως κηρύχθηκε έκπτωτη, ώστε οι Ντόντος και Πηλαδάκης να ιδιοποιηθούν ποσά και τις εγγυητικές επιστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου