Κυριακή 22 Μαΐου 2011

«Αστειότητες»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Ντόντος στον Κώστα Τσούγκο:

«Όλα αυτά είναι αστειότητες. Η «ΈΡΓΟ 3» προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Ως κοινοπραξία τριών εταιριών που είχαμε συστήσει για την κατασκευή του έργου (σ.σ.“AEL FC ARENA”), η εν λόγω εταιρία ανέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι του. Έχει εισπράξει όλα όσα της αναλογούσαν μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου που μπήκαν και τα τελευταία χρήματα στο λογαριασμό της. Για όλα αυτά έχουμε αποδείξεις, καθώς όλες οι καταθέσεις έγιναν μέσω τραπεζών. Από εκεί και πέρα, η “έργο 3”, στις 29 Δεκεμβρίου, αιφνιδιαστικά, και χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας, έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Εμείς αυτό το μάθαμε τυχαία από άλλους», είπε αρχικά ο Γιώργος Ντόντος και πρόσθεσε:

«Η “ΕΡΓΟ 3” έχει αφήσει τόσο στη Λάρισα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκατοντάδες προμηθευτές με δεκάδες εκατομμύρια φέσι. Μόνο στη Λάρισα, από όσο μπορώ να γνωρίζω οι οφειλές της συγκεκριμένης εταιρίας αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ. Σε καμία περίπτωση δεν την έβαλε «μέσα» το έργο της κατασκευής του «AEL FC ARENA». Ήταν το έργο που της έδωσε πνοή στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουν οι κατασκευαστικές εταιρείες. Από την άλλη, αυτοί (σ.σ. της «ΕΡΓΟ 3») κάθε μήνα εισέπρατταν σε μετρητά όλα τα χρήματα. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν ομίχλη και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Κι εμείς από την πλευρά μας, έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον τους».

Ο κύριος Ντόντος τόνισε πως η εν λόγω εταιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα: «Έχουν αφήσει τεράστιες ατέλειες στο έργο. Κακοτεχνίες, οι οποίες επηρεάζουν την ασφάλεια του έργου. Αν το έργο είναι κακό, τότε είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα. Έχει αφήσει πολύ κόσμο απλήρωτο και λυπάμαι που σαν μέλος της κοινοπραξίας ενημερωθήκαμε από άλλους, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου. Έχουν να πατήσουν στο έργο από τις 24 Δεκεμβρίου, τα έχουν παρατήσει όλα, έχουν αφήσει ασφαλιστικές εισφορές απλήρωτες και εμείς τρέχουμε να καλύψουμε, αυτά που έχει αφήσει η “ΕΡΓΟ 3” πίσω. Αλλά δυστυχώς φωνάζει ο “κλέφτης”.

Ξεκινήσαμε με καλό σκοπό, αλλά ότι συνεργία είχε στην υποχρέωσή της να πληρώσει η “ΕΡΓΟ 3” είναι όλα σχεδόν απλήρωτα. Απ’ όσο ξέρω έχουν δημιουργήσει σοβαρότατο θέμα στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Αθήνα… οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Θα τοποθετηθούμε και επίσημα μέσω του νομικού μας συμβούλου και θα δημοσιοποιήσουμε και εμείς τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει εναντίον τους
», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου