Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Αφού είναι Έλληνες… μας εξαπάτησαν»

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της τσεχικής Σλόβαν Λίμπερετς, ο οποίος σε μία προσπάθεια να γίνει ο λόγος του αιχμηρός εναντίον της Λάρισας για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή Γιαν Μπλάζεκ, το γενίκευσε, και κατηγόρησε τους Έλληνες ούτε λίγο- ούτε πολύ πως είναι… απατεώνες!

«Κάποιος το χειμώνα μου είχε πει πως ‘’οι Έλληνες εξαπάτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ίδιο θα κάνουν και με σας’’. Δυστυχώς είχε δίκιο…», δήλωσε ο Ζμπίνεκ Στίλερ.

Δεν είναι κοινό μυστικό, ούτε εθελοτυφλούμε, υποστηρίζοντας πως ως λαός είμαστε «παναγίες». Κάτι τέτοιο θα άγγιζε τα όρια της γραφικότητας. Επίσης, δεν είναι ψέματα πως… δίκαια ή άδικα, μας έχει βγει το όνομα.

Από την άλλη, όμως, επειδή πρόκειται για αντιπαράθεση που αφορά δύο ομάδες για τα… μάτια ενός ποδοσφαιριστή , οι γενικεύσεις του Στίλλερ ήταν ολίγον τι άστοχες, ατυχείς και άκαιρες με τη γνωστή παροιμία περί… μπερδέματος να ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του.

«Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι, ο Μπλάζεκ θα έπαιζε σε μας όλη την άνοιξη, γιατί οι Έλληνες δεν τήρησαν τους όρους της σύμβασης», είπε αρχικά ο Στίλερ, πριν αναφέρει τα παραπάνω και αν είχε μείνει εκεί, κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει τίποτα.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι «βυσσινί» έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τους διοικούντες την τσέχικη ομάδα για τα δικαιώματα του παίκτη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τους δύο συλλόγους. Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι η ευκολία που μπορεί πλέον ο... οποιοσδήποτε Στίλερ, με την παραμικρή αφορμή, να προβεί σε αυτού του τύπου τους χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου