Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Μπερδεμένοι όλοι μας για πάνω από ένα ολόκληρο καλοκαίρι σ’ένα λαβύρινθο αποφάσεων και προσφυγών, προσπαθούμε μέχρι και σήμερα, χωρίς φυσικά να έχουμε την ανάλογη κατάρτιση, να βρούμε εξηγήσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται σε βάρος της ομάδας μας. Πρώτα απ’όλα, εύκολα θυμόμαστε την απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγδα τον Ιούλιο του 2010 σύμφωνα με την οποία «όποια ομάδα υποβιβάζεται, αναπληρώνεται από ομάδα της ίδια κατηγορίας».
Μάλλον αξίζει να υπενθυμίσουμε πως εισηγητής ήταν ο… Λεβαδειακός! Στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, μέσα στην καταιγίδα του σκανδάλου των στημένων αλλά και στις δικαστικές μάχες των αδειοδοτήσεων, πέρα από το απίθανο και κουραστικό μπέρδεμα και το σκωτσέζικο ντους των αποφάσεων, βγήκαν τελικά και κάποια συμπεράσματα. Πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα επικύρωσαν (πριν την πρόσφατη δίωξη για δωροδοκία) την παραμονή του Αστέρα αντί για τον Ηρακλή καθώς και την παραμονή της Καλλιθέας στη Φούτμπολ Λιγκ αντί για την Ηλιούπολη, δημιουργώντας ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ… Το οριστικό φρένο στη διεκδίκηση του Ηρακλή Ψαχνών να αντικαταστήσει την Καλλιθέας, σφραγίζει όλα τα παραπάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Βέβαια ΕΠΟ και Σούπερ Λίγδα συνεχίζουν να προσφέρουν απροκάλυπτο «μπραβιλίκι» στο μαγαζί τους και να μας ρίχνουν πόρτα με το «έτσι θέλω», γυμνοί από προσχήματα και δικαιολογίες. Τώρα τελευταία προέκυψε κι εκείνο το ασήμαντο, ανούσιο χαρτάκι της «τυπικής καθημερινής αλληλογραφίας». Δυστυχώς αυτό το «ανόητο» αίτημα του διευθυντή αδειοδότησης της ΕΠΟ στο αντίστοιχο τμήμα της UEFA για διευκρινίσεις δημιούργησε λάθος εντύπωση. Δηλαδή, με δεδομένη στη χώρα μας τη μίας μορφής άδεια (κοινή για εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και με βάση το ΙΔΙΟ αδειοδοτικό σύστημα των άλλων 8 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ορίζεται η άδεια ως ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Όποιος γνωρίζει απλά ελληνικά καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό… Εμείς βέβαια, μετά από ΟΛΑ ΑΥΤΑ περιμένουμε ακόμα την έμπνευση των αρμοδίων. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε οικονομικά σε απανωτούς φιλικούς αγώνες μια ανενεργή ομάδα χωρίς έσοδα που πρέπει να κρατηθεί δεμένη, έτοιμη και ακέραια μέχρι το τέλος αυτής της κωμωδίας. Φυσικά δεν πρέπει μαζί με όλα αυτά να ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα (με τα αγωνιστικά της ελαττώματα) σπρώχθηκε με τέχνη στον γκρεμό από τη συμμορία των στημένων, όπως ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φαίνεται από τα στοιχεία που συνεχώς προκύπτουν.Αν στο τέλος της ιστορίας η ΑΕΛ δε δικαιωθεί, και γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, έχετε αναρωτηθεί σε ποια κατεύθυνση μας στέλνετε; Έχετε υποψιαστεί τι καταστάσεις καλλιεργείτε ακόμα και στον αγνό φίλαθλο κόσμο; Μας περνάτε για ζώα που καταπίνουν οποιαδήποτε απίθανη προσχηματική δικαιολογία; Η απάντηση είναι ίδια με την απαξίωση που έχουν διαμορφώσει οι «κύριοι» αυτοί για το ποδόσφαιρο με τα καμώματα διαρκείας. Πολύ απλά δε δίνουν δεκάρα για το ποδόσφαιρο κι επιτέλους το έδειξαν με όλους τους τρόπους, βγάζοντας τη γλώσσα ακόμα και στην πολιτεία… Περιμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο να συνοδεύσει το δίκαιο και το νόμιμο με όλες του τις δυνάμεις και ζητάμε από τους χρηματοδότες αυτού του σαθρού οικοδομήματος να απαιτήσουν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ισονομία και δικαιοσύνη, πριν οδηγηθούν τα πάντα στη γελοιότητα και το χλευασμό. Δυστυχώς, για όλους αυτούς που δε θέλουν, το νόμιμο αλλά και ηθικό τέλος αυτής της ιστορίας πρέπει να είναι η δικαίωση της ΑΕΛ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου