Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Προστατέψτε την ομάδα μας!»

Με βάση το νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, οι ποινές που προβλέπονται για επεισόδια στα γήπεδα είναι βαρύτατες. Η ΑΕΛ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των θεσμικών φορέων να περιορίσουν στο ελάχιστο ή και να αποβάλλουν διά παντώς από τους κόλπους τού ποδοσφαίρου, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνέβαλαν στο να φτάσουν τα πράγματα στο «μη παρέκει». Η βία είναι σίγουρα ένα από αυτά.
Με την προσδοκία, λοιπόν, ότι η ΕΠΟ θα τηρεί ΟΛΑ τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα με ευλάβεια, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις, εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.
Ενημερώνουμε ενδεικτικά τους φιλάθλους μας ότι με βάση το άρθρο 15 του Π.Κ. που μπορεί οποιοσδήποτε να διαβάσει στο link http://www.epo.gr/kanonismoi/pdf/11_12/peitharxikos_kodikas_2011-2012.pdf:

-Το πρόστιμο για μια (1) ακτίνα λέιζερ, ανέρχεται στις 12.000 ευρώ
-Ενα (1) πανό με υβριστικό περιεχόμενο τις 10.000 ευρώ
-Ενας (1) πυρσός που θα ανάψει στην κερκίδα, χωρίς να «εκτοξευθεί» στον αγωνιστικό χώρο, θα μας στοιχίσει τουλάχιστον 20.000 ευρώ
-Αν αυτός ο πυρσός/κροτίδα/βεγγαλικό πέσει στο χορτάρι του «AEL FC ARENA», κοστίζει 35.000 ευρώ στην ομάδα μας

Ολα αυτά, σε περίπτωση που ο κόσμος «συμμορφωθεί» με τις προειδοποιήσεις. Αν όχι, τα πρόστιμα ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και η έδρα μας θα τιμωρηθεί με 2-3 αγωνιστικές.
Δεν συζητάμε καν για εκτεταμένα επεισόδια (είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχου), αφού στην περίπτωση αυτή η ομάδα εξοντώνεται. Προβλέπονται πρόστιμα 200.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας, ακόμα και αφαίρεση βαθμών. Γενικά, ο νέος Π.Κ. σε θέματα επεισοδίων, προβλέπει ποινές βαρύτερες ακόμα και από τις αντίστοιχες της UEFA.
Υπάρχουν πολλά «κλισέ», όπως «μην απαντάτε στις προκλήσεις» και «μην κάνετε κακό στην ομάδα». Δεν χρειάζονται για τον κόσμο της ΑΕΛ. Απ’ όσα αναφέραμε γίνεται κατανοητό πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποτελεί καίριο πλήγμα στην προσπάθειά μας και ενισχυτικό παράγοντα για όλους, όσοι επίθυμούν διακαώς την καταρράκωσή μας.

- Επειδή εμείς δεν ήμασταν ποτέ ανάμεσα σ΄αυτούς που προσπαθούν να «μαγειρέψουν» προς όφελός τους τις κείμενες διατάξεις.
- Επειδή λειτουργούμε πάντα σύννομα και τα πρόστιμα τα πληρώνουμε
- Επειδή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο φετινός προϋπολογισμός της ΠΑΕ είναι – εκ των πραγμάτων – κατά πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό και επαρκεί οριακά μόνο για την κάλυψη των πάγιων αναγκών
- Επειδή σεβόμαστε τους νόμους και την προσπάθεια για κάθαρση σε όλα τα επίπεδα

Ζητούμε από τους φίλους της ΑΕΛ να σταθούν στο πλευρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου