Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα διαφορετικά»

Τη ρημαγμένη ψυχολογία των παικτών της ΑΕΛ, μετά τα όσα προηγήθηκαν έως ότου παίξουν τελικά στη Football League, περιέγραψε ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο μπακ της Λάρισας αναφέρθηκε στο «τεράστιο αίσθημα αδικίας» και την παγκόσμια πρωτοτυπία της προετοιμασίας 4,5 μηνών που είχαν αντίκτυπο ήδη απ’ το παιχνίδι με τον Βύζαντα. Αφού τόνισε, δε, χαρακτηριστικά πως «κάποια πράγματα είναι γελοία», προέβλεψε πως τελικά δεν θ’ αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα είπε ο Κατσιαρός
Για τον αντίκτυπο των εξωαγωνιστικών στην εικόνα της ομάδας: «Πριν δύο μέρες καταλάβαμε ότι τελείωσε αυτό το καλοκαίρι. Ζήσαμε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, πολλές φορές πιστέψαμε ότι θα παίζαμε στη Σούπερ Λίγκα και άλλες τόσες διαψευστήκαμε. Γενικά ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζαμε, πότε θα παίζαμε. Γίνονται πράγματα πίσω απ’ αυτές τις αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο έπειτα σ’ εμάς. Οι 4,5 μήνες προετοιμασίας που κάναμε φέτος δε νομίζω ότι έχουν ξαναγίνει πουθενά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην υπάρχει κανένας ρυθμός στην ομάδα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο να μπαίνεις 13 Νοέμβρη να παίζεις πρεμιέρα. Στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει σχεδόν ένα γύρο πρωταθλήματος κι εμείς κάνουμε πρεμιέρα τώρα. Κάποια πράγματα είναι γελοία».
Για το πόσο επηρεάστηκε ο σύλλογος: «Ο προγραμματισμός ήταν κάτι ενδιάμεσο και περισσότερο προς τη Σούπερ Λίγκα. Φτάσαμε, όμως, σ’ ένα σημείο κατήφειας, να μην έχουμε όρεξη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε. Το επιδιώξαμε, αλλά δεν μας βγήκε, λόγω κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια, με τον Βύζαντα. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που έπαιξαν πρώτη φορά με τη Λάρισα και είναι λογικό να δυσκολεύονται επιπλέον να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες. Πρέπει κι εμείς, όμως, να συμβάλλουμε στο να βρούμε τον εαυτό μας. Όλοι μας θεωρούν φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Μετά τις αδικίες που έγιναν απέναντί μας πέρυσι, είμαστε και λίγο προκατειλημμένοι -κι εμείς και ο κόσμος. Με όλα αυτά που ζήσαμε, με αυτή την αδικία, είναι λογικό να είμαστε επηρεασμένοι».
Για τη Football League και γενικά την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βάσει όσων έχουμε δει, θα είναι η Βέροια, νομίζω θα είναι και ο Πανσερραϊκός, αλλά και ο Πανθρακικός. Θα δούμε, όμως, και στην πορεία. Το κακό είναι η εντύπωση που έχω πως -μετά απ’ όλα αυτά που γίνανε- και πάλι δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Και δείχνουμε μια διάθεση να ξαναβλέπουμε τα ίδια και τα ίδια άσχημα πράγματα. Δυστυχώς, μοιάζει να μη θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου