Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κόουλμαν: «Χολιγουντιανό σενάριο…»

Προβληματισμένος απ’ όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκε ο Κρις Κόουλμαν.

Ο Ουαλός τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της Λάρισας σε μία πολύ περίεργη συγκυρία καθώς… φτάνουμε στον Οκτώβρη και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι «βυσσινί» αυτή τη σεζόν, δήλωσε πως «όσα συμβαίνουν μοιάζουν με σενάριο του Χόλιγουντ. Αν υπάρχει δικαιοσύνη, η ΑΕΛ πρέπει να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα».

Ο προπονητής της ΑΕΛ, μίλησε μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, όπου η ομάδα του επικράτησε με σκορ 1-0.

«Φυσικά και εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε στη Σούπερ Λίγκα. Ήδη έχουμε 3 μήνες που κάνουμε προετοιμασία και αυτό είναι πραγματικά γελοίο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή. Βλέπουμε πως αυτό το διάστημα έχει επιφέρει κούραση ψυχολογική όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους φιλάθλους μας και αυτό που θέλουμε είναι να μάθουμε σύντομα που θα παίξουμε», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφορικά με τον φιλικό αγώνα, είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, είχαμε καλή κυκλοφορία και σωστές πάσες. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, έστω και αν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έπαιξε αμυντικά και είχε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. Στην επανάληψη ήμασταν αργοί, κρατούσαμε την μπάλα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και δεν είχαμε καλές επιλογές. Μπορώ να πω ότι σήμερα παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι».

Κυρίαρχη στο… ρελαντί η ΑΕΛ

Παρουσία περίπου 2.000 οπαδών της η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες την Παρασκευή (30/09) το απόγευμα στο φιλικό τεστ με τον Αγροτικό Αστέρα. Μετά την ήττα (2-1) από τον Άρη οι «βυσσινί» ήταν κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά η εμφάνισή τους δεν ενθουσίασε.
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο 25’ με εκτέλεση πέναλτι του Ζεκίνια. Έπειτα από ωραία ομαδική ανάπτυξη της ΑΕΛ, ο Χασομέρης ανατράπηκε και από την άσπρη βούλα ευστόχησε ο Πορτογάλος. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πάρα πολλές αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είναι βέβαιο ότι το ξέχασαν ήδη…
ΑΕΛ: Σωτηρίου, Παπαγεωργίου (74’ Καρανίκας), Βενετίδης (74’ Κατσιαρός), Ααράμπ (73’ Καλί), Ταλ (83’ Φωτιάς), Νεμπεγλέρας (89’ Βούζας), Χατζής (60’ Ιγκλέσιας), Καραχάλιος (60’ Σεσίνια), Πλιάγκας (46’ Σιατραβάνης), Χασομέρης (60’ Τσιμπάμπα), Ζεκίνια (46’ Γκονζάλες).
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γιακουμής, Πετρίσεβιτς, Μαργαρίτης, Ασπρίδης, Βαφέας, Τσουκαλίδης, Παμπόε, Σαμουηλίδης, Οκουμούσης, Καρακατσάνης, Σολομωνίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Προβατίδης, Καραμουκίδης, Σίνης, Αβραμόπουλος, Βλαχόπουλος, Σπαχής, Λούκαρης, Μάντζιος, Ελευθεριάδης.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πηλαδάκης «Ας μας πουν ότι δεν μας γουστάρουν!»

Για το έγγραφο της UEFA που δικαιώνει τη Λάρισα μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, τονίζοντας πως τα δεδικασμένα είναι αρκετά για να στείλουν ξανά τους «βυσσινί» στην Superleague.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης:
Για το εγγραφο που στάλθηκε από την UEFA:
«Το αρμόδιο οργανο πρόσφατα πήρε απόφαση που αφορούσε τον ΟΦΗ, σωστά βασιστηκε στη γνωμάτευση της UEFA, ακριβώς στο ίδιο θεμα βασίστηκε και η γνωμάτευση η δική μας. Ότι κατά προτεραιότητα παραμένουν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, είναι δεδικασμενο. Αν δεν γίνει και κάτι τώρα, το επόμενο βήμα που περιμένω είναι να εκδοθεί ανακοίνωση με τίτλο «Κύριε Πηλαδάκη και Λάρισα δεν σας γουστάρουμε».

Για το αν γνώριζαν τα αρμόδια όργανα για το έγγραφο της UEFA:
«Όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη του εγγράφου, δεν αποτελούσε μυστικό. Είναι ένα ισχυρό έγγραφο που όλοι γνώριζαν και σε αυτό άλλωστε βασίστηκαν και τόσες αποφάσεις».

Για τον Λεβαδειακό:
«Η κάθε ομάδα θέλει να καταφέρει τον σκοπό της. Δεν είναι θέμα κόντρας Λάρισας – Λεβαδειακού. Είναι ότι πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Πρώτο δεδικασμένο είναι αυτό του Ηρακλή και του Αστέρα Τρίπολης, δεύτερο αυτό της Ηλιούπολης με την Καλλιθέα. Όλα τα αρμόδια όργανα παίρνουν αποφάσεις με δεδικασμένα που είναι υπέρ μας».
Για το αν έχει αμφιβολίες για τη στάση που επικρατεί απέναντι στην Λάρισα:
«Δεν ξέρω γιατί υπάρχει εχθρική αντιμετώπιση απέναντι μας, είμαι επιφυλακτικός, από τη στιγμή που δεν τηρείται ο νόμος εγώ θα λέω την άποψη μου».
Για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη Λάρισα ή τον ίδιο τον Κώστα Πηλαδάκη:
«Δεν ξέρω τι θέλουν ορισμένοι κύριοι. Ομάδες αδύναμες που να πέσουν σίγουρα; Ή ομάδες σαν εμάς και τις Σέρρες που έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα και είναι δυσκολότερο να υποβιβαστούμε;».
Για το αν είναι έτοιμη η Λάρισα σε περίπτωση που δικαιωθεί να είναι ανταγωνιστική:
«Πιθανώς και να μην είναι. Θα κάνουμε 2-3 περιορισμένες κινήσεις πάντως, να ενισχύσουμε το ρόστερ μας. Για μας είναι θέμα τιμής. Όταν «κούμπωναν» όμως τα παιχνίδια μας όπως ακουστεί, δεν πέσαμε μόνο για αγωνιστικούς λόγους.
Για την συσπείρωση του κόσμου της Λάρισας:
Για την συσπείρωση του κόσμου της Λάρισας: «Ο κόσμος ήταν ήδη συσπειρωμένος. Εμείς δεν θέλουμε ούτε να κλείνουμε τους δρόμους, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται εμείς πάμε με τον σταυρό στο χέρι. Θέλουμε διαφορετικά πράγματα. Άλλοι τα βλέπουμε με ζήλο, άλλοι με φθόνο, άλλοι με ζηλοφθονία. Στόχος δικός μας είναι να δικαιωθεί η ομάδα με τόσα δεδικασμένα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ο σύνδεσμος, συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και με σκοπό την ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οργανώνει στα γραφεία του την Τρίτη 4 Οκτωβρίου αιμοδοσία. Καλούνται όλα τα μέλη και οι απλοί φίλαθλοι να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους. Υπενθυμίζουμε πως όσοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στην αιμοδοσία δεν πρέπει να καταναλώσουν αλκοόλ το προηγούμενο 24ωρο και να  κανονίσουν να έχουν ένα ελαφρύ γεύμα τρεις ώρες πριν την αιμοδοσία. Το συνεργείο αιμοδοσίας θα βρίσκεται στα γραφεία του συνδέσμου από τις 17:30 ως τις 20:00 το βράδυ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλικό με Αγροτικό Αστέρα

Την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα θα υποδεχθεί η ΑΕΛ σε φιλικό αγώνα την Παρασκευή 30/9 και ώρα 16:30 στο AEL FC ARENA.

Το «σωτήριο» έγγραφο της UEFA για ΑΕΛ και Σέρρες

Την γνωμοδότηση της UEFA, η οποία αφορά την αντικατάσταση των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ, έχει στα χέρια του ο Κώστας Πηλαδάκης.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει ξεκάθαρα πως στην περίπτωση που μία ομάδα δεν υποβιβάζεται για αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή δεν εξασφάλισε την άδειά της, τότε, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης με αντίστοιχο αδειοδοτικό σύστημα, αντικαθίστανται από ομάδα της ίδιας κατηγορίας κι όχι της αμέσως κατώτερης…

Μετά από αίτημα του διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου (δείτε στις photo το έγγραφο που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους από τον Κώστα Πηλαδάκη), η UEFA απάντησε στο τι θεωρεί πως πρέπει να γίνει στην περίπτωση που ομάδες υποβιβαστούν λόγω μη αδειοδότησης (από την ΕΠΟ κι όχι από την ΕΕΑ)…

O κ. Δημητρίου αναφέρει ότι το καταστατικό προβλέπει πως οι ομάδες που δεν εξασφαλίζουν άδεια, αντικαθίστανται από ομάδες τις αμέσως επόμενης κατηγορίας, μία κατάσταση η οποία μπορεί να φέρει αναταραχή μεταξύ των συλλόγων των δύο κατηγοριών.

Επιπλέον, ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μία πρόταση για το τι πρέπει να γίνει σε αυτή τη περίπτωση και, εν ανάγκη, αν η πρόταση της UEFA έρθει σε πλήρη αντίθεση με τους κανονισμούς, τότε αυτοί ίσως και να… τροποποιηθούν!

Ο υπεύθυνος του ανάλογου τμήματος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αντρέα Τραβέρσο, απάντησε μέσω του υφισταμένου
του, Πάμπλο Ροντρίγκες… Η απάντηση- πρόταση θα αποτελέσει για την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό ένα πολύ σημαντικό υπερασπιστικό "όπλο" στον αγώνα που κάνουν για να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα...

Διαβάστε όσα αναφέρονται στο αίτημα αλλά και στην γνωμοδότηση της UEFA:

Το αίτημα του κ. Δημητρίου: «Όπως ήδη γνωρίζεις το σύστημα αδειοδότησης εφαρμόζεται για όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Σούπερ Λίγκα). Τα προηγούμενα χρόνια τα κριτήρια για τις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν κάπως πιο χαλαρά από αυτά των διοργανώσεων της UEFA. Προς έκπληξή μας, φέτος η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να αναβαθμίσει τα κριτήρια και να δώσει μία κοινή άδεια για συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς μας, αν μία ομάδα δεν αδειοδοτηθεί, τότε υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία (Φούτμπολ Λιγκ). Σύμφωνα και πάλι με τους κανονισμούς, αν υποβιβαστούν και οι τρεις τελευταίες ομάδες όπως προβλέπεται για βαθμολογικούς λόγους, τότε ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την δυσάρεστη κατάσταση να δούμε σχεδόν τις μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκας να υποβιβάζονται. Οι κανονισμοί μας προβλέπουν ότι οι σύλλογοι που υποβιβάζονται από τη Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να αντικαθίστανται από συλλόγους της Football League.

Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να αντιμετωπίσουμε μία αντιπαράθεση των δύο διοργανωτριών αρχών (Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ) που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ντόμινο επιπτώσεων, προβλεπόμενες και μη.

Για το λόγο αυτό, όπως συζητήσαμε και στη συνάντησή μας στην Αθήνα καθώς και στη συνεδρία μας στη Βουδαπέστη, αν η επιτροπή αδειοδότησης της UEFA θα μπορούσε να μας παράσχει μία συμβουλευτική γραμμή δράσης, θα ήταν ένα υπερπολύτιμο εργαλείο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην περίπτωσή μας. Αν η ΕΠΟ είχε μία τέτοια πρόταση από την UEFA θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και κάποια τροποποίηση των κανονισμών.

Σε ευχαριστώ για την αδιάκοπη υποστήριξή σου και την κατανόηση που δείχνεις και ανυπομονώ για την απάντησή σου στο θέμα».

Η απάντηση- γνωμοδότηση της UEFA: «Δεδομένου ότι η Ελληνική Σούπερ Λίγκα έχει αποφασίσει να έχει μόνο μια άδεια που είναι αποδεκτή τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τα σχόλια μας είναι τα ακόλουθα:

Συγκρίνοντας με άλλα πρωταθλήματα, τα οποία παρέχουν παρόμοιο αδειοδοτικό σύστημα (μια μορφή άδειας και μόνο), η άδεια έρχεται εκ των πραγμάτων, όσο ο πρώτος λόγος για υποβιβασμό και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας λάβουν άδεια, τότε οι 3 τελευταίες ομάδες (στη δικιά σας περίπτωση) υποβιβάζονται. Πάντως, αν, μια από τις ομάδες δεν πάρει την άδεια (για πάραδειγμα αν η ομάδα τερματίσει 10η), σε αυτή την περίπτωση η ομάδα υποβιβάζεται μαζί με τις 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης.

Με αυτό το είδος που υιοθετείται περισσότερες από τρεις ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν, αν δεν κατείχαν τη συγκερκιμένη άδεια.

Η υποβόσκουσα κατάσταση είναι ότι κάθε ομάδα που προβιβάζεται από τη 2η κατηγορία στην πρώτη θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια».

Αναβολή στην υπόθεση για τις 4/10...

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα) ζήτησαν αναβολή...

Ο ΜΟΡΑΣ ΣΤΑ ΒΥΣΣΙΝΗ

Ο Λαρισαίος Βαγγέλης Μόρας σύμφωνα με πληροφορίες του vissinifanela έχει υπογράψει έδω και αρκετό χρονικό διάστημα προσύμφωνο με την ομάδα της ΑΕΛ. Μοναδικός όρος έτσι ώστε να επικυρωθεί το προσύμφωνο και να αγωνίζεται με την ομάδα της Λάρισας είναι η βασίλισσα του κάμπου να αγωνίζεται την τρέχουσα πλέον ποδοσφαιρική χρονιά στο πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE! Ο Μόρας αυτήν τη σεζόν είναι χωρίς ποδοσφαιρική στέγη μετά την λύση της συνεργασίας του με την ιταλική Μπολόνια όπου αγωνίζόταν απο το 2007. Όπως οι πληροφορίες αναφέρουν ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ θα ξαναφορέσει την φανέλα με το άλογο στο στήθος όπως και την περίοδο 1999-2001.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

«Μας στοίχισαν οι απουσίες»

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι έκανε και ο τεχνικός της ΑΕΛ Κρις Κόουλμαν ο οποίος τόνισε:
<<Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ήταν η απουσία 10 ποδοσφαιριστών, και είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα μπορούμε να το χειριστούμε. Αγωνίστηκαν πολλοί που δεν πα’ίξανε στα επίσημα μάτς, και παίξανε πολύ καλά και είμαστε ευχαριστημένοι από την σημερινή μας απόδοση.Αυτό που κρατάμε, είναι 2 σημαντικά: Πρώτον ότι, έχουμε δύναμη και πάθος στο ρόστερ μας και το δεύτερο είναι ότι σίγουρα θα δυσκολευτούμε αν ήμαστε στην Σούπερλίγκα γιατί υπάρχουν ομάδες με ποιότητα, αλλά σίγουρα μπορούμε να ανταποκριθούμε, αν έχουμε μαζί μας όσους έλειπαν.
Η ομάδα έχει αρμονία και καλό δέσιμο και δεν μας αρέσει να χάνουμε ειδικά στην έδρα μας.Περισσότερο είναι ζήτημα ψυχολογικό, παρα αγωνιστικό.Περιμένουμε να ξεκινήσουμε να παίξουμε επίσημα παιχνίδια. Η ομάδα πνευματικά είναι πολύ κουρασμένη. Χωρίς να θέλω να προσβάλω την προηγούμενη ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο φιλικό, σήμερα αντιμετωπίσαμε μια ομάδα της Σουπερλίγκας και η εμφάνιση μου άρεσε περισσότερο, παρα το γεγονός ότι χάσαμε. Ως προπονητής, με ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία της ομάδας και αυτό το είδαμε σήμερα στο γήπεδο.>>. Ενώ για τον Τσιμπάμπα τόνισε ότι έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του στο παιχνίδι.

«Μας κόντραρε η ΑΕΛ»

Δηλώσεις έκανε μετά το παιχνίδι ο προπονητής του Άρη Σάκης Τσιώλης ο οποίος τόνισε:
«Αυτό το φιλικό ήταν ότι πιο σημαντικό για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έχει συμπεριφορά και τακτική ομάδας της Super League. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους παίκτες προκειμένου να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες πρωταθλήματος.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την αγωνιστική συμπεριφορά μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κάτι έχει αλλάξει, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ για να είμαστε έτοιμοι με την Ξάνθη».
Όσον αφορά το πώς είδε την ομάδα της ΑΕΛ:
«Ξεκίνησε πολύ καλά και είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν ανταγωνιστική και μας κόντραρε. Έχει τους παίκτες και το υλικό για να αντιμετωπίσει τις όποιες καταστάσεις θα υπάρξουν στη συνέχεια».

ΑΕΛ - ΑΡΗΣ 1-2 (Τελικό)

Πετυχημένα πέρασε ο Άρης από τον… κάμπο, επικρατώντας της Λάρισας με 2-1, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η αντεπίθεση των «κίτρινων» έχει ήδη ξεκινήσει.
Μετά το κακό ξεκίνημα για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ο Άρης προσθέτει και δεύτερη νίκη στο… σακούλι, έστω και σε ανεπίσημα ματς (ελέω της κατάστασης στο ελληνικό πρωτάθλημα).
Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν νωθρά στο γήπεδο, με τους «βυσσινί» να έχουν τον έλεγχο της μπάλας και να δημιουργούν φάσεις από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Άρης ανέβασε στροφές μετά το πρώτο τέταρτο, με τον Νέτο, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί μια ασυνεννοησία στην περιοχή της ΑΕΛ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, ενώ και η Λάρισα παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμη και ανταγωνιστική. Το σκορ άνοιξε στο 41’ ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ο οποίος έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Καπετάνου, εκτέλεσε τον Μιχαηλίδη κάνοντας το 0-1 στο AEL FC ARENA.
H έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε πάλι τον Άρη να μην μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από τη Λάρισα με τον Πλιάγκα, ο οποίος στο 49’ με ένα δυνατό δεξί σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Από την ισοφάριση, οι «κίτρινοι» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους κι έπειτα από δέκα λεπτά, ο Σολτάνι ήρθε να σφραγίσει τη νίκη του Άρη στο 59’.
Οι «βυσσινί» έκαναν μια αρκετά καλή εμφάνιση στην έδρα τους, προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν εκ νέου, ωστόσο η εμπειρία φάνηκε μέσα στο γήπεδο με τον Άρη να προσθέτει ακόμα μία νίκη στο ιστορικό του, δείχνοντας ότι οι «κίτρινοι» του Σάκη Τσιώλη έχουν ξεκινήσει να «ζεσταίνουν τις μηχανές» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Λάρισα: Μιχαηλίδης (62’ Σωτηρίου), Κάλι, Αραάμπ, Βενετίδης (62’ Κατσιαρός), Παπαγεωργίου, Ιγκλέσιας (46’ Τσιμπάμπα), Χατζής, Νεμπεγλέρας, Καραχάλιος, Πλιάγκας (79’ Καρανίκας), Ζεκίνια.
Αρης: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας (79’ Κατίδης), Μίσελ (84’ Γιαννίτσης), Ντίκο, Λαζαρίδης, Πρίττας (59’ Παπαστεριανός) , Τόχα (75’Αγγελούδης), Νέτο (70’ Γιαννιώτας), Καπετάνος (59’ Βράνιες), Καστίγιο (68’Αγτζίδης), Σολτάνι (64’ Καζναφέρης).


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εισητήρια με Άρη

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι εισιτήρια για την αυριανή (24/9) αναμέτρηση με τον Άρη θα προπωλούνται σήμερα Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί από το “Vissini Store” (AEL FC ARENA) και ακολούθως από τις 5μ.μ. από τα εκδοτήρια του γηπέδου. -Στη βόρεια και νότια πτέρυγα (θύρες 11, 12 & 23) τα εισιτήρια τιμώνται προς 8 ευρώ
-Στην ανατολική (θύρες 4-5, 6-7, 8-9) η τιμή ορίζεται στα 14 ευρώ
-Στη δυτική, πλην της θύρας 18VVIP, (δηλαδή στις θύρες 16-17, 19-20) η τιμή είναι 18 ευρώ
-Ενώ στην 18VVIP τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ
-Επίσης διατίθενται για όλες τις θύρες παιδικά εισιτήρια για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών στην τιμή των 5 ευρώ

Tην Τρίτη απόφαση για ΑΕΛ – Σέρρες

Μία εβδομάδα νωρίτερα, μετά από αίτημα της Σούπερ Λίγκα, θα εξετάσει το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ της αιτήσεις των ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός, κατά των αποφάσεεων της επιτροπής εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Η διοργανώτρια αρχή ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας γιατί αν δεν βγει απόφαση δε γίνεται να συμπληρωθούν οι δύο κενές θέσεις στο πρωτάθλημα.
Έτσι, οι δύο υποθέσεις θα εκδικαστούν την προσεχή Τρίτη (27/9), στις 14:00, αντί για τις 4/10.

Μήνυμα από την οικογένεια του Παναγιώτη

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Για την αγάπη που δείξατε στον Παναγιώτη όσο ζούσε αλλά και για την υπέρμετρα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε κατά τον φιλικό αγώνα που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 το Σάββατο 03/09/2011, εκ μέρους της οικογένειας είμαστε ευγνώμονες.
Υποκλινόμενος στο μεγαλείο της ψυχής σας ευχόμαστε να γιορτάζετε με την αγαπημένη μας ομάδα πάντα επιτυχίες.
Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΛΙΤΣΟΣ

Γκούλιος ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοίνωσε ότι αντικαταστάτης του Χρήστου Μιχαήλ στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων είναι από σήμερα ο Νίκος Γκούλιος, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε επί διετία την ίδια θέση στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ. Γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1977 ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή σε ηλικία 18 ετών από την ΑΕΛ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε επί 6ετία (1995-2001).
Αγωνίστηκε επίσης σε Αγροτικό Αστέρα, Πανηλειακό, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Δόξα Δράμας, ΑΕ Γιάννινα, Αναγέννηση Καρδίτσας και έκλεισε την καριέρα του στον Πυργετό, όπου και ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία.
Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Νίκος Γκούλιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας τα εξής:
«Αντικαθιστώ έναν άνθρωπο που αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία της ΑΕΛ, τον Χρήστο Μιχαήλ, κι αυτό αποτελεί εκτός από χαρά, τεράστια τιμή και ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τη διοίκηση και τον κο Κόουλμαν για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω, από το πόστο μου, την ομάδα και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους».

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο τα φιλικά του Άρη με την ΑΕΛ

«Τη διεξαγωγή δύο φιλικών αναμετρήσεων με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης προγραμμάτισε η ΑΕΛ για το προσεχές διάστημα. Η πρώτη θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 24/9, στις 7μ.μ., στο AEL FC ARENA. Η δεύτερη θα διεξαχθεί το Σάββατο 8/10 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ώρα έναρξης θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Λεπτομέρειες για τις τιμές των εισιτηρίων και τη διάθεσή τους θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση».

Στις 4/10 εκδικάζεται η προσφυγή της ΑΕΛ

Στις 4 Οκτωβρίου ορίστηκε η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο με την οποία η θεσσαλική ομάδα ζητεί να μην ισχύσει η ποινή αφαίρεσης βαθμών που είχε επιβάλλει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλικό με τον Άρη…

Λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ηρακλή όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, ανάγκασε τους ανθρώπους της ΑΕΛ να αναζητήσουν άλλο αντίπαλο για φιλικό.
Εξάλλου ο τεχνικός Κρις Κόουλμαν θέλει η ομάδα του να δίνει κάθε εβδομάδα από ένα παιχνίδι ώστε να διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες το Σαββατοκύριακο (αύριο θα γίνουν γνωστά περισσότερα) η ΑΕΛ θα αντιμετωπίζει τον  Άρη του Σάκη Τσιώλη, στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης  δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις (αντιμετωπίζει την ομάδα Β').

Στο… περίμενε Λεβαδειακός, Δόξα, Σέρρες και ΑΕΛ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε -παρότι οι φάκελοί τους είναι πλήρεις- σε Λεβαδειακό, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό και Λάρισα πιστοποιητικό, ένεκα της προσωρινής διαταγής για τη μη χορήγησή του για συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τη μη αντικατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας από άλλους συλλόγους.

Επίσης, εξέτασε τους φακέλους όλων των ομάδων της Football League και της Football League 2 και βρήκε ελλείψεις σε εκείνους των Διαγόρα, Ηρακλή, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκης Βόλου, Αετού Σκύδρας, Εορδαϊκού, Ρόδου, Τρικάλων, Ηλιούπολης, Εθνικού, Καρδίτσας, Παναιγιάλειου, Βοτανιακού και Ιωνικού.

Οι παραπάνω ΠΑΕ έχουν προθεσμία ως τη Δευτέρα να συμπληρώσουν τα κενά και να τακτοποιούσουν τις όποιες εκκρεμότητες.

Τέλος, προθεσμία πήραν και οι ομάδες της Α1, εκτός από τον Παναθηναϊκό, τον Ίκαρο, τον Άρη και το Ρέθυμνο, που τους χορηγήθηκε πιστοποιητικό.

Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι οι υπόλοιποι έχουν ελλείψεις στους φακέλους τους, αλλά ότι, απλά, αυτοί δεν έχουν εξεταστεί ακόμα.

Στην Εθνική Νέων ο Γκαλίτσιος

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, θα
μετάσχει της αποστολής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τα δύο φιλικά παιχνίδια, με αντίπαλο την Κύπρο που θα δώσει η Εθνική ομάδα Νέων της χώρας στις 27/9 και 29/9. Ο Βασίλης Γεωργόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα τον ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τους δύο εκτός έδρας φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Μακάρειο στις 27 και 29/9/2011 (ώρα 16:00).

Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:
Διαμαντάκος Δημήτρης (Ολυμπιακός)
Ρουγκάλας Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός)
Λυκογιάννης Μπάμπης (Ολυμπιακός)
Μπάλας Παναγιώτης (Ατρόμητος)
Καϊμακούδης Φώτης (Ατρόμητος)
Κασαπάκης Χρήστος (Παναθηναϊκός)
Κουσίδης Νίκος (Παναθηναϊκός)
Φουρλάνος Σπύρος (Παναθηναϊκός)
Μαρινάκης Νίκος (Παναθηναϊκός)
Σταφυλίδης Κώστας (ΠΑΟΚ)
Γιαννακόπουλος Νίκος (Ουντινέζε)
Κατίδης Γιώργος (Άρης)
Διούλης Σωκράτης (Άρης)
Γκαλίτσιος Αλέξανδρος (ΑΕΛ)
Κολοβός Δημήτρης (Πανιώνιος)
Μπούζας Βασίλης (Πανιώνιος)
Κουρμπέλης Δημήτρης (Αστέρας Τρίπολης)
Μπακασέτας Τάσος (Αστέρας Τρίπολης)

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στο Άλσος του Αμπελώνα

Την παρασκευή το βράδυ στις 21.00 ο σύνδεσμος Monsters Αμπελώνα πραγματοποιεί εκδήλωση αλληλεγγύης, τα έσοδα τα οποία θα εισπραχθούν απο αυτό τον σκοπό θα δοθούν για να καλύψουν τις ανάγκες συνοπαδών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο.
Να είστε όλοι εκεί…..

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επόμενο φιλικό με Ηρακλή

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μέρες η ΑΕΛ θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Chris Coleman:"Κρατάμε μόνον την νίκη από αυτό το φιλικό..."

Ο Chris Coleman στις δηλώσεις του, μετά το φιλικό της Α.Ε.Λ. με την Καλλονή, τόνισε, ότι δεν ικανοποιήθηκε από την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του, παρά μόνο από το αποτέλεσμα.

"Με ικανοποίησε μόνο η νίκη, γιατί είναι γεγονός πως δεν είχαμε ούτε ρυθμό, ούτε φαντασία.

Ήταν το πρώτο από τα φιλικά που δεν ευχαριστήθηκα.

Είναι όμως γεγονός ότι μετά από οκτώ εβδομάδες που οι παίκτες ανέβαιναν συνεχώς, τις τελευταίες δύο παρουσιάζουν μια κάμψη στην αγωνιστική διάθεσή τους, πράγμα φυσιολογικό και για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν είναι εύκολο να προετοιμάζεσαι χωρίς να ξέρεις καν την κατηγορία που θα παίζεις και ν' ακούς ότι μπορεί να ξεκινήσεις ακόμη και Νοέμβριο.

Ωστόσο, έχουν επιδείξει επαγγελματισμό, βοηθούν να παραμένουμε ομάδα κι αυτό είναι σημαντικό.

Απέναντι σε κλειστές άμυνες θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να βρούμε λύσεις, αν και η Καλλονή προσπάθησε να παίξει μπάλα και δεν κρύβω πως μ' εντυπωσίασε.

Σχετικά με τον Τσιμπάμπα, ήταν δύσκολο γι' αυτόν τον πρώτο φιλικό και δεν τον βοήθησε και η ομάδα με την απόδοσή της.

Περιμένω να συνεχίσει να δουλεύει",
υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Α.Ε.Λ.

Τέλος ο Μιχαήλ από την ΑΕΛ

Παρελθόν από την ομάδα της ΑΕΛ αποτελεί μετά από 9 χρόνια (!!!) ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Μιχαήλ.

Μπορούσε και καλύτερα…

Με γκολ του Πορτογάλου Ζεκίνια στο 71’ η ΑΕΛ επικράτησε της ΑΕΛΚ σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο AEL FC ARENA.
Η αναμέτρηση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, παρόλα αυτά η ομάδα του Κρις Κόουλμαν ήταν ανώτερη και κατάφερε να πετύχει και γκολ αλλά και να χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες.
Δύο αναγκαστικές αλλαγές πραγματοποίησε η ΑΕΛ (Σιατραβάνης, Γκονζάλες) στο πρώτο ημίχρονο. Ο νεαρός έχει ένα τράβηγμα, ενώ ο Ισπανός ένιωσε κάποια ενόχληση στο πρόβλημα που είχε το τελευταίο διάστημα.
Ο Κρις Κόουλμαν δήλωσε ικανοποιημένος μόνο από το αποτέλεσμα και απέδωσε – εν πολλοίς – την εμφάνιση στην ψυχολογική κούραση από την προετοιμασία των 9 εβδομάδων με τα 10 φιλικά παιχνίδια και χωρίς επίσημο αγώνα. Έσπευσε να διευκρινίσει, ωστόσο, ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του συνολικά από το ξεκίνημα του Ιουλίου μέχρι σήμερα.
ΑΕΛ: Μιχαηλίδης (46’ Σωτηρίου), Καλί (88’ Ααράμπ), Ταλ, Παπαγεωργίου (87’ Καρανίκας), Κατσιαρός, Μπόα Μόρτε (78’ Ιγκλέσιας), Νεμπεγλέρας (78’ Χατζής), Χασομέρης, Σιατραβάνης (38’ Τσιμπάμπα), Πλιάγκας (65’ Καραχάλιος), Γκονζάλεζ (20’ Ζεκίνια).
ΑΕΛ Καλλονής: Πουρής, Γάλας (75’ Παές), Καρακώστας, Τραορέ (86’ Χατζόπουλος), Θυμιόπουλος, Μαρσέλο (90’ Ντάπος), Κριπιντήρης, Λεοζίνιο (75’ Βλαστέλλης), Μάρκος Ντος Άντος (56’ Μανούσος), Τριανταφύλλου (56’ Σκάγκλια), Ταραχούλσκι (80’ Μακρίδης).

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή ΑΕΛ για την παραμονή

Με αποδέκτες τους Παύλο Γερουλανο, Ηλία Μόσιαλο, Γιώργο Νικητιάδη, Παναγιώτη Μπιτσαξή, και Πάνο Παπαδόπουλο αλλά και τις ΕΠΟ και Σουπερ Λιγκ, εστάλη  ανοιχτή επιστολή από την ΠΑΕ ΑΕΛ για την υπόθεση γύρω από την περιβόητη παραμονή ή μη της Λάρισας στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή της Λάρισας:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο ΕΠΟ: Σοφοκλή Πιλάβιο
Πρόεδρο Super League: Απόστολο Παπουτσάκη

Κοινοποίηση:
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο: Ηλία Μόσιαλο
Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού: Γιώργο Νικητιάδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού: Παναγιώτη Μπιτσαξή
Διευθύνοντα σύμβουλο ομίλου Forthnet: Πάνο Παπαδόπουλο
Οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου οφείλουν να τοποθετηθούν σε μια σειρά από ερωτήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Μολονότι η κοινή γνώμη έχει επανηλειμμένως καυτηριάσει συγκεκριμένα γεγονότα, κανείς τους δεν είχε την ευθιξία να παράσχει εξηγήσεις. Φτάσαμε στο σημείο, μία απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης να χαρακτηρίζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «τραβεστί», από τον υπουργό Πολιτισμού «ερμαφρόδιτη», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «απαράδεκτη», να επικρίνεται απ΄όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αλλά οι αρμόδιοι να κωφεύουν.
Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε πραγματικά για την κάθαρση και την εντιμότητα, σεβαστείτε τουλάχιστον την ανάγκη του κόσμου για ξεκάθαρα λόγια:
1. Οι ομάδες που υποβιβάζονται για εξωαγωνιστικούς λόγους, αντικαθίστανται από μέλη του συνεταιρισμού. Συνεπώς, ποιο είναι το δίλημμα που αφορά τη συμμετοχή του Πανσερραϊκού και της ΑΕΛ στη Super League, από τη στιγμή που υπάρχουν δεδικασμένα (Αστέρας Τρίπολης) καθώς και  ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ., της Γ.Σ. και του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League; Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Καλλιθέα στη Football League, Αγία Παρασκευή στη Football League 2).
2. Πώς είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή (Εφέσεων ΕΠΟ) στελεχωμένη από τα ίδια άτομα να τιμωρεί άλλες ομάδες με αφαίρεση βαθμών και άλλες με υποβιβασμό, τη στιγμή που όλες καταδικάστηκαν με βάση το άρθρο 21 περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού;
3. Τελικά ισχύει ή όχι ο Πειθαρχικός Κώδικας 2011 της ΕΠΟ, που δημοσιοποιήθηκε ανήμερα της διαβόητης απόφασης («τραβεστί», «ερμαφρόδιτης», μην επαναλαμβανουμε!); Προβλέπεται ή όχι, στο άρθρο 21 υποβιβασμός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ για ομάδες, οι παράγοντες των οποίων εμπλέκονται σε στημένους αγώνες;
4. Είναι ή δεν είναι νοοτροπία «μαγειρέματος» και «βολέματος» η άποψη/πρόταση του κ. Σφυρή –μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου- να παραμείνουν στην Super League και ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης; Η πρώτη ομάδα καταδικάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους και η δεύτερη κλήθηκε να την αντικαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν να μείνουν και οι δύο; Με τέτοιο σκεπτικό εφάρμοζαν τους νόμους τα στελέχη της ΕΠΟ που εκδικάσαν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις των τελευταίων μηνών;
5. Γιατί το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρμόδιο να ανατρέψει μια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων τον Ιούλιο και αναρμόδιο τον Σεπτέμβριο;
6. Ποιο είναι το κριτήριο «επιλογής» της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για να παρίσταται σε υποθέσεις, όταν άλλες δικάζονται ερήμην της; Και μάλιστα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο ίδιο κτίριο, στις εγκαταστάσεις της ομοσπονδίας;
Τοποθετηθείτε επιτέλους, γιατί αυτά τα ερωτήματα απασχολούν όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Ολους εκείνους που χαρακτηρίζουν «μπάχαλο» το φετινό πρωτάθλημα. Μήπως ήλθε η ώρα, απαντώντας σε αυτά τα αυτονόητα, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα εισιτήρια ΑΕΛ-ΑΕΛ Καλλονής

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι εισιτήρια για τη σαββατιάτικη
(17/9) αναμέτρηση με την ΑΕΛ Καλλονής θα προπωλούνται την Παρασκευή και το Σάββατο από το “Vissini Store” (AEL FC ARENA) και ακολούθως από τις 6μ.μ. από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

-Στη βόρεια και νότια πτέρυγα (θύρες 11, 12 & 23) τα εισιτήρια τιμώνται προς 5 ευρώ
-Στην ανατολική (θύρες 5-6, 7-8) η τιμή ορίζεται στα 10 ευρώ
-Στη δυτική, πλην της θύρας 18VVIP, (δηλαδή στις θύρες 16-17, 19-20) η τιμή είναι 18 ευρώ
-Ενώ στην 18VVIP τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ
-Επίσης διατίθενται για όλες τις θύρες παιδικά εισιτήρια για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών στην τιμή των 5 ευρώ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ στην ΕΠΟ

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο ΕΠΟ: Σοφοκλή Πιλάβιο
Πρόεδρο Super League: Απόστολο Παπουτσάκη
Κοινοποίηση:
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο: Ηλία Μόσιαλο
Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού: Γιώργο Νικητιάδη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού: Παναγιώτη Μπιτσαξή
Διευθύνοντα σύμβουλο ομίλου Forthnet: Πάνο Παπαδόπουλο
Οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου οφείλουν να τοποθετηθούν σε μια σειρά από ερωτήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Μολονότι η κοινή γνώμη έχει επανηλειμμένως καυτηριάσει συγκεκριμένα γεγονότα, κανείς τους δεν είχε την ευθιξία να παράσχει εξηγήσεις.
Φτάσαμε στο σημείο, μία απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης να χαρακτηρίζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «τραβεστί», από τον υπουργό Πολιτισμού «ερμαφρόδιτη», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «απαράδεκτη», να επικρίνεται απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αλλά οι αρμόδιοι να κωφεύουν.
Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε πραγματικά για την κάθαρση και την εντιμότητα, σεβαστείτε τουλάχιστον την ανάγκη του κόσμου για ξεκάθαρα λόγια:
1. Οι ομάδες που υποβιβάζονται για εξωαγωνιστικούς λόγους, αντικαθίστανται από μέλη του συνεταιρισμού. Συνεπώς, ποιο είναι το δίλημμα που αφορά τη συμμετοχή του Πανσερραϊκού και της ΑΕΛ στη Super League, από τη στιγμή που υπάρχουν δεδικασμένα (Αστέρας Τρίπολης) καθώς και ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ., της Γ.Σ. και του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League; Το ίδιο μάλιστα συμβαίνει και στις υπόλοιπες κατηγορίες (Καλλιθέα στη Football League, Αγία Παρασκευή στη Football League 2).
2. Πώς είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή (Εφέσεων ΕΠΟ) στελεχωμένη από τα ίδια άτομα να τιμωρεί άλλες ομάδες με αφαίρεση βαθμών και άλλες με υποβιβασμό, τη στιγμή που όλες καταδικάστηκαν με βάση το άρθρο 21 περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού;
3. Τελικά ισχύει ή όχι ο Πειθαρχικός Κώδικας 2011 της ΕΠΟ, που δημοσιοποιήθηκε ανήμερα της διαβόητης απόφασης («τραβεστί», «ερμαφρόδιτης», μην επαναλαμβανουμε!); Προβλέπεται ή όχι, στο άρθρο 21 υποβιβασμός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ για ομάδες, οι παράγοντες των οποίων εμπλέκονται σε στημένους αγώνες;
4. Είναι ή δεν είναι νοοτροπία «μαγειρέματος» και «βολέματος» η άποψη/πρόταση του κ. Σφυρή –μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου- να παραμείνουν στην Super League και ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης; Η πρώτη ομάδα καταδικάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους και η δεύτερη κλήθηκε να την αντικαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν να μείνουν και οι δύο; Με τέτοιο σκεπτικό εφάρμοζαν τους νόμους τα στελέχη της ΕΠΟ που εκδικάσαν τις σκανδαλώδεις υποθέσεις των τελευταίων μηνών;
5. Γιατί το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αρμόδιο να ανατρέψει μια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων τον Ιούλιο και αναρμόδιο τον Σεπτέμβριο;
6. Ποιο είναι το κριτήριο «επιλογής» της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για να παρίσταται σε υποθέσεις, όταν άλλες δικάζονται ερήμην της; Και μάλιστα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο ίδιο κτίριο, στις εγκαταστάσεις της ομοσπονδίας;
Τοποθετηθείτε επιτέλους, γιατί αυτά τα ερωτήματα απασχολούν όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Ολους εκείνους που χαρακτηρίζουν «μπάχαλο» το φετινό πρωτάθλημα. Μήπως ήλθε η ώρα, απαντώντας σε αυτά τα αυτονόητα, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ».

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Φιλικό με την ΑΕΛ Καλλονής το Σάββατο

Φιλικό αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ Καλλονής θα δώσει η ΑΕΛ το Σάββατο (17/9), στις 8μ.μ., στο AEL FC ARENA. Λεπτομέρειες για τις τιμές των εισιτηρίων και τη διάθεσή τους θα γίνουν γνωστές με νεότερη ανακοίνωση.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Σωτήρη Μάρκου

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Σωτήρη Μάρκου, του οποίου η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο κο Κώστα Πηλαδάκη.
Ο Σωτήρης Μάρκου διετέλεσε επιτελικό στέλεχος της ΑΕΛ την τελευταία τριετία έχοντας καθοριστική συμμετοχή και πολύτιμη συνεισφορά στην διαδικασία σχεδιασμού, ανέγερσης και λειτουργίας του AEL FC ARENA, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα στην ιστορία της ομάδας μας.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί τον Σωτήρη Μάρκου για την προσφορά του στην ομάδα μας, τον επαγγελματισμό που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας και του εύχεται κάθε μελλοντική επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Στην Αγγλία ο Κόουλμαν

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Κρις Κόουλμαν με το που ολοκληρώθηκε το φιλικό στη Σκύδρα αναχώρησε για την Αγγλία όπου και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη όταν και θα επιστρέψουν όλοι ξανά στα Δένδρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναγκάζει το τεχνικό τιμ να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του και όπως είναι λογικό έδωσε ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν και λίγο. Το Σάββατο το πρωί θα κάνουν προπόνηση ορισμένοι παίκτες υπό τις οδηγίες του γυμναστή κ. Πήδουλα.
Χωρίς Τσιμπάμπα…
Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν πολλά σχετικά με τον Τσιμπάμπα και πως ζήτησε συγνώμη και γύρισε μετανιωμένος. Τελικά ο Ουαλός δεν έχει ακόμα δει αυτά που θα ήθελε από το νεαρό επιθετικό και τον άφησε εκτός αποστολής από το παιχνίδι της Σκύδρας, σίγουρα ένα μήνυμα προς τον παίκτη από την ΑΕΛ για το μέλλον.

Θλάση ο Σαϊτιώτης

Ήταν το 34΄όταν ο επιθετικός της ΑΕΛ Γιώργος Σαϊτιώτης πέφτει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σκύδρας και αποχωρεί υποβασταζόμενος λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε στο πόδι.
Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως ο παίκτης υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και πιθανόν να γλιτώνει τα χειρότερα. Μία κακή στιγμή για τον έμπειρο παίκτη της ΑΕΛ...

Κόλλησε στο… μηδέν η ΑΕΛ

Με την… τύχη τους θα πρέπει να τα βάλουν οι παίκτες της ΑΕΛ, καθώς στη φιλική αναμέτρηση με τον Αετό Σκύδρας η μπάλα δεν τους έκανε ούτε μια φορά το χατίρι να… μπει στο πλεχτό.

Οι «βυσσινί» είχαν πολλές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, όμως το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας του Αετού, Αποστόλου, ο οποίος «έβγαλε» πάρα πολλά σουτ των παικτών του Κρις Κόουλμαν, κατεβάζοντας τα ρολά…

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Μιχαηλίδης (Σωτηρίου 46?),Καλί (Κολοβέτσιος46?), Ταλ(Ααράμπ 46?),Κατσιαρός(Καρανίκας 46?), Παπαγεωργίου(Φωτιάς 75?) ,Νεμπεγλέρας( Ιγκλεσιας), Μπόα Μόρτε (Χατζής 46?), Χασομέρης (Καραχάλιος 46?), Πλιάγκας, Σιατραβάνης, Σαϊτιώτης (αναγκαστική αλλαγή-Ζεκίνια 37?)

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Αποστόλου, Κυριακίδης, Σαμαρόπουλος, Ιορδανίδης Ν., Λεκάκης, Μπρέγκου, Ιορδανίδης Γ., Θεοδωρίδης, Καλαϊτζίδης, Προβατίδης, Ινεμπολίδης

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Περιμένει για Ψωμά η ΑΕΛ

Την περίπτωση του Μανώλη Ψωμά εξετάζει η Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Οι «βυσσινί» περιμένουν να ξεκαθαρίσει αν ο 33χρονος κεντρικός θα παραμείνει στον Λεβαδειακό και εφόσον δεν τα βρει με τους Βοιωτούς, τότε θα κινηθούν για την απόκτησή του.

Το θέμα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι αύριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρις Κόουλμαν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη μεταγραφή του Ψωμά.

Την ίδια ώρα, στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Αετό Σκύνδρας θα παίξει ο Τζόελ Τσιμπάμπα, ο οποίος έχει δείξει ότι μετάνιωσε για τα πειθαρχικά παραπτώματα που είχε υποπέσει στο παρελθόν. Ο 23χρονος επιθετικός είχε συνάντηση με τον προπονητή – παρουσία των αρχηγών – και τόνισε ότι δεν θα επαναλάβει τα λάθη του.

Διευκρινίζει η Λάρισα

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο εξέδωσε η ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» βρέθηκαν στη λίστα με τις 6.000 εταιρείες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, η οποία αναρτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση, η ΑΕΛ οφείλει 6.743.782 ευρώ, νούμερο που όπως είναι κατανοητό προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Προς… ανακούφιση αυτών, λοιπόν, η ΑΕΛ διευκρινίζει, ουσιαστικά, ότι το συγκεκριμένο ποσό το χρωστά προ της ειδικής εκκαθάρισης, γι’ αυτό εξάλλου το ΑΦΜ της εταιρείας που αναφέρεται στη λίστα είναι διαφορετικό από το τωρινό ΑΦΜ της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση: «Προς αποφυγή παρερμηνειών και σύγχυσης στη φίλαθλη κοινή γνώμη, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 με ΑΦΜ 999615098 διευκρινίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με ΑΦΜ 094031768), η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο».

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έσκυψε το κεφάλι ο Τσιμπάμπα…

Μετανιωμένος για τα λάθη του και αποφασισμένος να… αλλάξει ρότα παρουσιάστηκε ο Ζοέλ Τσιμπάμπα στον Κρις Κόουλμαν.

Ο Ουαλός τεχνικός, ο οποίος είχε επισημάνει επανηλλειμένως ότι δεν τον υπολογίζει εξαιτίας της συμπεριφοράς του, του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει μία ακόμα ευκαιρία με την προϋπόθεση ότι θα αποδείξει εμπράκτως ότι έχει αλλάξει μυαλά.

Επίσης, τον παρέπεμψε στους αρχηγούς των «βυσσινί» προκειμένου να πάρει και τη δική τους συγκατάθεση.

Αυτή είναι μία ακόμα ευκαιρία για τον συγκεκριμένο παίκτη να αποδείξει ότι είναι ικανός να γίνει «ένα» με την ομάδα της ΑΕΛ και, όπως είναι κατανοητό, θα πρέπει να παλέψει για να αντιμετωπιστεί το ίδιο με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ οι οποίοι δεν προκαλούν προβλήματα.

Ο Κόουλμαν, μιλώντας τόσο στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και στον μάνατζέρ του δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρος: Τους τόνισε πως δεν θα πρέπει να επαναπαυτούν, καθώς δεν πρόκειται για άμεση… συγχώρεση και ο παίκτης θα περάσει μία περίοδο επιτήρησης για να αποδείξει ότι πραγματικά έχει συμμορφωθεί!

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Μαγειρεύεται» νέο σκάνδαλo!!!

Πριν από λίγο ανέβηκε ένα σχόλιο στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Facebook το οποίο αναφέρει:
«To AEL Official ενημερώνει πως ο νόμος 2725/1999 που διέπει τη λειτουργία της Ε.Α.Α., δεν προβλέπει ΠΟΥΘΕΝΑ επανεξέταση φακέλων. Αυτά τα λέμε εκ των προτέρων, ενόψει ενός νέου σκανδάλου που μαγειρεύεται»…

Ο άδικος χαμός των Δημήτρηδων της Λάρισας (video)

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 ο Χάρος έβαλε στο σημάδι τη Λάρισα, παίρνοντας βάναυσα τις ζωές των νεαρών ποδοσφαιριστών της, Δημήτρη Κουκουλίτσιου και Δημήτρη Μουσιάρη.
Το ευρύ φίλαθλο κοινό δεν πρόλαβε να τους μάθει. Στη Λάρισα, όμως, έσταζαν μέλι για το ταλέντο τους. Όλοι όσοι τους είχαν δει να παίζουν, μιλούσαν για τα νέα μεγάλα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και οι δύο έκαναν... πράματα και θάματα στο γήπεδο τη χρονιά της επανόδου της ΑΕΛ στην Α' Εθνική (1977-78) και ήταν βασικά στελέχη της την χρονιά που ακολούθησε στη μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας άξια μία θέση στην Εθνική Ελπίδων. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα είχε άλλα, σκληρότερα σχέδια και για τους δύο. 

Το μοιραίο απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1979, ο 20χρονος Δημήτρης Μουσιάρης και ο 19χρονος Δημήτρης Κουκουλίτσιος ταξίδευαν με το αυτοκίνητο του πρώτου για την Αθήνα, προκειμένου να ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων, η οποία ταξίδευε λίγες μέρες αργότερα για την Οδησσό για να αντιμετωπίσει τη Σοβιετική Ένωση. Μαζί τους ήταν και συμπαίκτης τους στη Λάρισα και εξίσου ταλαντούχος επιθετικός, Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος επίσης είχε κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.  

Οι τρεις παίκτες της ΑΕΛ έπρεπε να βρίσκονται στην Αθήνα για την προπόνηση της Εθνικής στις 4 το απόγευμα, αλλά άργησαν να ξεκινήσουν. Γι' αυτό και αψήφησαν τις συστάσεις των ανθρώπων της ομάδας τους να ταξιδέψουν με το λεωφορείο ή το τρένο και αποφάσισαν να φύγουν με τη «Σιτροέν» του Μουσιάρη, ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα στην Αθήνα. Όμως, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό από τη βροχή που είχε προηγηθεί και στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, ο Μουσιάρης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και το αυτοκίνητο που μετέφερε τους τρεις νεαρούς διεθνείς έγινε άμορφη μάζα σιδερικών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο Μουσιάρης και ο Κουκουλίτσιος, ο οποίος καθόταν ακριβώς από πίσω του. Ο Βαλαώρας, ο οποίος κοιμόταν στη θέση του συνοδηγού, γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στον αυχένα. Η δυσάρεστη είδηση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Η Λάρισα είχε ντυθεί στα μαύρα. Οι αγαπημένοι Δημήτρηδες της ΑΕΛ, δύο από τα σπουδαιότερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχαν φύγει τόσο άδικα, τόσο πρόωρα και με τόσο φρικτό τρόπο.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Μουσιάρης, προφανώς αστειευόμενος, είχε πει στους δύο φίλους του ότι δεν θα έφταναν ποτέ στην Οδησσό, επειδή θα ταξίδευαν με ένα παμπάλαιο σοβιετικό αεροπλάνο. Υπήρχε κι άλλο ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας: στην αρχή του ταξιδιού στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο Κουκουλίτσιος, αλλά μετά τη στάση στα Καμένα Βούρλα ζήτησε από τον Βαλαώρα να αλλάξουν θέσεις. Αυτή η φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια έσωσε τη ζωή του Βαλαώρα, ο οποίος αφού συνήλθε από το σοκ της απώλειας των αγαπημένων φίλων του, επέστρεψε στα γήπεδα και έγινε ο ηγέτης της ΑΕΛ που έγραψε τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το 1988, και του Κυπέλλου το 1985.  

Η φίλαθλη Λάρισα δεν έχει ξεχάσει τους Κουκουλίτσιο, Μουσιάρη. Εδώ και 18 χρόνια, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΕΠΣ και του Δήμου ένα τουρνουά εις μνήμην των δύο αδικοχαμένων άσων, με τη συμμετοχή πολλών ερασιτεχνικών ομάδων του νομού Λάρισας. 



                                                                                                                                    Πηγή: www.sday.gr

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση

Ο ρόλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως τριτοβάθμιο όργανο απονομής αθλητικής δικαιοσύνης, είναι αναγνωρισμένος. Η ΕΠΟ διά της νομικής υπηρεσίας της, έχει ήδη προβεί σε αυτήν την αναγνώριση. Στις 11 Ιουλίου 2011, με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ομάδα της Football League εξασφάλισε το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου στη Super League, την οποία τελικά κατέκτησε.
 
Με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, επίσης, υποβιβάστηκαν τελεσίδικα κάποιες ΠΑΕ της Football League, ενώ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών, το συγκεκριμένο όργανο έχει λάβει δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις που αφορούν σε διαφορές ποδοσφαιριστών ή προπονητών με ΠΑΕ.
 
Από ποια (χρονική) στιγμή και μετά σταματά η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου; Με ποια κριτήρια είναι «αρμόδιο» ή «αναρμόδιο»; Για απαντήσεις, φυσικά, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας παραπέμψει στο σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, διότι την τελευταία φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή κλήθηκε να δημοσιοποιήσει σκεπτικό, χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες!
 
Υ.Γ.: Η παραμονή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στη Super League, της ΠΑΕ Καλλιθέα στη Football League αλλά και ο οριστικός υποβιβασμός της ΠΑΕ Ηλιούπολης στη Football League 2, δημιουργoύν δεδικασμένα και νομολογίες που πλέον δεσμεύουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ειδικά στην περίπτωση της ΠΑΕ Ηλιούπολης που δικάστηκε σύμφωνα με τα άρθρα 21Α και 21Β περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού. Τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, από την ίδια τριμελή επιτροπή (Θέμελης, Βλάσσης, Ανδριανόπουλος) που πριν 25 ημέρες εκδίκασε πανομοιότυπη υπόθεση και εξέδωσε την περιβόητη «ερμαφρόδιτη» απόφαση. Αλλο ένα μυστήριο, που η ΕΠΟ μπορεί πολύ εύκολα να διελευκάνει...
 

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

«Μπορεί η ΕΠΟ να καθαρίσει το χάλι...»

Ομάδα που θα μπορούσε να σταθεί εύκολα στη Σούπερ Λίγκα θεωρεί πως έχει
δημιουργήσει η ΑΕΛ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιώργος Μανταίος. Παράλληλα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στάθηκε στη συσπείρωση του κόσμου, ανεξάρτητα με την κατηγορία που τελικά θα αγωνιστεί ο σύλλογος, πρόσθεσε πως ενδεχόμενοι υποβιβασμοί ομάδων δεν θα σημάνουν και κάθαρση του ποδοσφαίρου, αλλά τουλάχιστον, θα είναι μια αρχή.
«Μπορεί η ΕΠΟ να καθαρίσει το χάλι που η ίδια δημιούργησε απλώς και μόνο εφαρμόζοντας τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μανταίος:

Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο Ισραήλ:
«Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η δήλωση του Κατσουράνη μετά το ματς: “Οι παράγοντες κάνουν ό,τι μπορούν να θάψουν το ποδόσφαιρο, και εμείς να το κρατήσουμε στη Γη” . Αυτό πιστεύω και εγώ. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές μετά το 2004 που προσπαθούν να λειτουργήσουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα και υπάρχουν παράγοντες που έχουν μείνει στη δεκαετία του '70 και '80».

Για το αν η ΑΕΛ θα μπορούσε να σταθεί στη Σούπερ Λίγκα:
«Έχουμε ομάδα και για τις δύο κατηγορίες και για Σούπερ Λίγκα και για τη Football League. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ούτε σε οργανωτικό επίπεδο, με καλούς Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι Λαρισαίοι, σωστές επιλογές ξένων κι έναν καλό προπονητή που μας έχει κερδίσει όλους από την πρώτη στιγμή. Από τα φιλικά των ομάδων και τα ματς της 1ης αγωνιστικής, καταλαβαίνουμε πως έχουμε ομάδα που πολύ εύκολα θα μπορούσε να σταθεί στη Σούπερ Λίγκα».

Για τους λόγους του περσινού αγωνιστικού υποβιβασμού:
«Συγκερασμός διαιτητικών σφαλμάτων και δικών μας λανθασμένων επιλογών. Στοχοποιήθηκαμε από ανθρώπους που ίσως δεν περίμεναν πως θα μας έβρισκαν τόσο αδύναμους. Πίστευαν πως ήμασταν για 5η θέση -όπως πιστεύαμε κι εμείς πως είχαμε φτιάξει μια τέτοια ομάδα- και θα μας έριχναν στην 10η. Όταν όμως είσαι για 10η τελικά είναι εύκολο να έρθεις στη 14η και να πέσεις. Εμείς κάναμε πολλά λάθη. Όμως Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο έγιναν λάθη εναντίον μας και μείναμε πίσω. Μετά με 11 βαθμούς τι να κάνεις; Θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα οργανωμένο το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για την απόφαση να παραμείνουν κατηγορία Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα:
«Έχουμε κάνει αίτηση αναίρεσης μιας απόφασης που την χαρακτήρισαν μαϊμού τραβεστί, ερμαφρόδιτη. Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν υποχρεωμένη να υποβιβάσει τις ομάδες και όχι να τους επιβάλει αφαίρεση βαθμών, κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά από το πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΠΟ. Έγινε ένα μαγείρεμα και βγήκε απόφαση Master Chef. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την ενοχή τους γιατί υπάρχει συνομιλία στην οποία ακούγεται να συζητά ο Μπέος και να λέγεται πως το ματς με την ΑΕΛ έχει κουμπωθεί. Μάλιστα υπάρχουν και συγκεκριμένες φάσεις και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια στα οποία αδικηθήκαμε. Για τις ομάδες και τους παίκτες είναι κρίμα γιατί έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά έτσι είναι το πράγμα. Είναι κρίμα για ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα ο Ζαραδούκας που έγινε διεθνής. Αυτό που έγινε με τις αποφάσεις ήταν ένα παραλήρημα. Άλλες επιτροπές συνεδριάζουν εξπρές και σε άλλες περιμένουν μέρες. Είδαμε τι έγινε και με τα σκεπτικά των αποφάσεων που είδαμε να βγαίνουν είτε αυθημερόν, είτε μετά από δύο εβδομάδες».

Για το αν ενδεχόμενος υποβιβασμός των δύο ομάδων σημαίνει πως θα υπάρξει κάθαρση:
«Δεν επέρχεται καν μερική κάθαρση. Αν δεν πληρώσει καμία ομάδα και απλά μείνει στη φυλακή ο Μπέος και καταζητείται ο Ψωμιάδης, θα έχει επέλθει κάθαρση; Ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να πειστεί όσο το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με στοίχημα και μάνατζερ. Στην Ιταλία μετά το σκάνδαλο του 2006, είδαμε και νέα. Αυτό που λέμε είναι να γίνει επιτέλους μια αρχή».

Για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΛ, αλλά και τη στάση του κόσμου της Λάρισας:
«Είμαστε σε καλή οικονομική κατάσταση, αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο υποβιβασμός μας έφερε προβλήματα. Σίγουρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές κάτι που συμβαίνει παντού όμως. Η παρουσία Πηλαδάκη, ενός ανθρώπου που δεν θέλει να χρωστάει είναι εγγύηση. Ο πρόεδρος ανέβασε την ομάδα, έφτιαξε γήπεδο, κατακτήσαμε Κύπελλο. Ο κόσμος είναι αλάνθαστος κριτής γι’ αυτό πέρυσι είχε αποδοκιμάσει, ενώ φέτος υπάρχει απίστευτη συσπείρωση χωρίς να νοιάζεται για την κατηγορία που θα αγωνιστούμε».

Για τον Παναγιώτη Μπαχράμη:
«Κάναμε ένα φιλικό στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη. Παρούσα στο ΑΕΛ FC Arena και η οικογένειά του και τα έσοδα διατέθηκαν για αυτήν. Ήρθε 9.000 κόσμος, κάτι που είχε συμβεί και στο προηγούμενο φιλικό. Όπως είπαμε, έχει συσπειρωθεί ο κόσμος».

Ο κ. Μανταίος έκλεισε χρησιμοποιώντας μια από τις αγαπημένες φράσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ:
«Η αδικία οπουδήποτε αποτελεί απειλή για τη δικαιοσύνη παντού»…

Ρεπό την Κυριακή…


Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες θα έχουν την Κυριακή οι παίκτες της ΑΕΛ μετά το δυνατό φιλικό με τον Ατρόμητο.Ο Κρις Κόουλμαν φανερά ικανοποιημένος από την εμφάνιση σε ένα ακόμη φιλικό, αποφάσισε να δώσει ρεπό για μια μέρα και το ραντεβού είναι πλέον για τη Δευτέρα, όπου άπαντες θα επιστρέψουν στα Δένδρα.

Δεν εμπνέει ανησυχία του Γκονζάλες

Τελικά δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του Γκονζάλες που τραυματίστηκε στο 20’ στο ματς με τον Ατρόμητο.
Ο παίκτης έχει ένα πρήξιμο στο δεξί του πόδι και συγκεκριμένα στο μετατάρσιο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά οι πρώτες ενδείξεις λένε πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Κοντά στην οικογένεια του Παναγιώτη…

Δηλώσεις για τον Παναγιώτη Μπαχράμη έκαναν και οι δύο αρχηγοί της ΑΕΛ. Ο Στέλιος Βενετίδης τόνισε: «Το σημερινό ματς ήταν αφιερωμένο στον Παναγιώτη Μπαχράμη που μαζί έχουμε περάσει χαρές και στεναχώριες.
Ήταν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στον Παναγιώτη. Αυτό το παιχνίδι έγινε για να δείξει όλη η οικογένεια της ΑΕΛ, την συμπαράστασή της, στους ανθρώπους του Παναγιώτη Μπαχράμη».
Για τον Παναγιώτη δηλώσεις έκανε και ο Παναγιώτης Κατσιαρός, αναλυτικά τόνισε: «Ο αγώνας έγινε για τον Παναγιώτη Μπαχράμη που ήταν πολύ αγαπητός στην ομάδα, ήταν τιμή για μένα που τον γνώρισα και εύχομαι στην οικογένειά του τα καλύτερα».
Για το αγωνιστικό κομμάτι είπε: «Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, το παιχνίδι όπως είπα ήταν για τον Παναγιώτη».

Θα πάει καλά η ΑΕΛ…

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, Μάκης Αγγελίνας μετά το τέλος του αγώνα αναφερόμενος στον Παναγιώτη Μπαχράμη είπε: «Με τον Παγαγιώτη είχαμε προσωπική σχέση, ήταν φίλος πάνω απ’ όλα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την κίνηση αυτή σήμερα να κάνει αυτό το φιλικό».
Αναφερόμενος στο καθαρά αγωνιστικό μέρος είπε: «Εμείς προσπαθήσαμε και σε κάποια σημεία του αγώνα ανταποκριθήκαμε. Η ΑΕΛ είναι μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως σε όποια κατηγορία και αν παίζει θα πάει καλά».

Τιμήσαμε τον Μπαχράμη…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Κρις Κόουλμαν αναφερόμενος στον Παναγιώτη Μπαχράμη τόνισε: «Δεν γνώριζα προσωπικά τον Μπαχράμη, αλλά είναι σημαντικό που τιμήσαμε σήμερα με την εμφάνισή μας».
Αναφερόμενος στο καθαρά αγωνιστικό μέρος είπε:  «Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα από ότι παίξαμε, δεν ήμασταν τόσο καλοί με την μπάλα όσο περιμέναμε αλλά είναι φυσικό, αφού για παράδειγμα χθες κάναμε δύο προπονήσεις. Σε γενικές γραμμές  όμως και στο δεύτερο ημίχρονο είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας».

Νίκη για τον Παναγιώτη…

Βραδιά συγκίνησης και έντονων συναισθημάτων η αποψινή στο AEL FC ARENA, όπου η ΑΕΛ και ο κόσμος της τίμησαν τη μνήμη ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστού, ξεχωριστού ανθρώπου και σπάνιου φίλου, του Παναγιώτη Μπαχράμη. Μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ χειροκρότησε ξανά ένα από τα πλέον επίλεκτα μέλη του κλαμπ του παραδείσου.

Παρόντες ήταν η σύζυγός του Έφη, η μητέρα του Σταματούλα και ο θείος του Παναγιώτη, Νικόλαος Μπελίτσος, οι οποίοι παρέλαβαν από τον πρόεδρο Κώστα Πηλαδάκη και τον αρχηγό Στέλιο Βενετίδη μια μπάλα και μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών, ενώ το συγκινητικό βίντεο που έπαιζε στα μάτριξ θύμιζε το νούμερο 33 που έφυγε από κοντά μας, αλλά θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας στη μνήμη όλων μας. Τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΛ Monsters, του Συνδέσμου Φιλάθλων Αλκαζάρ, του Συλλόγου Φίλων ΑΕΛ Βυσσινόκηπος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων ΑΕΛ, της Λέσχης Φίλων ΑΕΛ και του Συνδέσμου Γυναικών Φιλάθλων ΑΕΛ Αμαζόνες.
Για την ιστορία η ΑΕΛ κέρδισε τον Ατρόμητο 2-1 πραγματοποιώντας ακόμη μια θετική εμφάνιση. Ο Επστάιν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 18’, ενώ ο Σαϊτιώτης ισοφάρισε με πέναλτι στο 22’. Το 2-1 έκανε στο 47’ ο Χασομέρης μετά από εξαιρετική συνεργασία Νεμπεγλέρα-Πλιάγκα και σουτ του τελευταίου. Η ΑΕΛ έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ (κυρίως με τον Σιατραβάνη) και να δώσει πανηγυρικό τόνο σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά βράδυ.
 
ΑΕΛ: Μιχαηλίδης (46΄Σωτηρίου), Παπαγεωργίου, Βενετίδης (67΄Κατσιαρός), Καλί, Ταλ (46΄Κολοβέτσιος), Νεμπεγλέρας, Μπόα Μόρτε (73΄Χατζής), Χασομέρης (71΄Ρομέου), Σιατραβάνης (88΄Καραχάλιος), Σαϊτιώτης (57΄Ζεκίνια), Γκονζάλες (20' λ.τ. Πλιάγκας).
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ (46΄Ράντμαν), Επστάιν (46΄Μπρίτο), Γιαννούλης (77΄Αργυρός), Γκαρσία (57΄Δημούτσος), Μακρής (46΄Καντούτσης), Φυτανίδης, Τάτος (77΄Λιμνιός), Μήτρογλου (71΄Αναστασάκος), Μπέλιτς (63΄Καραμάνος), Τόμας, Αθανασίου (46΄Σφακιανάκης).
 

 

Συγκίνηση πριν το παιχνίδι…

Πριν την έναρξη του αγώνα είχαμε το τελετουργικό στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη μέσα σε μεγάλη συγκίνηση από τους 7.000 περίπου χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Παρών στο γήπεδο ήταν  η γυναίκα του Έφη, η μητέρα του Σταματίνα και ο θείος του Νίκος…
Αξίζει να τονίσουμε πως από τα μάτριξ του γηπέδου προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την καριέρα του Μπαχράμη.
Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων άφησαν από ένα λουλούδι μπροστά στη φωτογραφία του Παναγιώτη Μπαχράμη. Όλοι τους φορούσαν φανέλες με τον αριθμό 33, το οποίο φορούσε όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΛ...
Τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη έδωσαν οι "Monsters", o "Σ.Φ. Αλκαζάρ", ο "Βυσσινόκιππος", ο "Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΑΕΛ", η "Λέσχη Φίλων ΑΕΛ", καθώς και οι "Αμαζόνες". Από πλευράς του Ατρομήτου τιμητική πλακέτα έδωσε ο Γιώργος Δώνης.
Ο Στέλιος Βενετίδης έδωσε μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών στη γυναίκα του Παναγιώτη Μπαχράμη. Στη συνέχεια ο Κώστας Πηλαδάκης παρέδωσε μία φανέλα με το αριθμό 33 έχοντας τις υπογραφές όλων των παικτών της ΑΕΛ.