Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Για την προσέλευση στο AEL FC ARENA

H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ευχαριστεί τους φίλους της ομάδας για την κατανόηση και τη συνεργασία τους κατά την προσέλευσή τους στο AEL FC ARENA.

Υπενθυμίζει ότι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους υπάρχουν διαθέσιμα 6 σημεία πώλησης εισιτηρίων (συν ένα έβδομο για τους φιλοξενούμενους) τα οποία λειτουργούν ανεξαιρέτως σε κάθε αγώνα ως ακολούθως:

-Τα εκδοτήρια 1, 2 & 3 εξυπηρετούν όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εισιτήρια για την ανατολική πτέρυγα (θύρες 3-4, 5-6 & 7-8 COSMOTE, 9-10).
-Τα εκδοτήρια 4 & 5 για τις θύρες της δυτικής ( θύρες 14-15, 16-17VIP, 18VVIP, 19-20VIP, 21-22)
-Το εκδοτήριο 6 για τη βόρεια πτέρυγα (θύρα 23) και το 7 για τους φιλοξενούμενους

Επιπλέον, πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα εισιτήρια προπωλούνται από το επίσημο κατάστημα της ΑΕΛ “Vissini Store” στο AEL FC ARENA.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 συστήνει στους φίλους της ομάδας την έγκαιρη προσέλευσή τους στο AEL FC ARENA για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ομαλή είσοδό τους στις θύρες του γηπέδου.

«Νέα γκέλα στο σπίτι μας…»

Ξανά κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η ΑΕΛ στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της κι έμεινε πάλι στο «μηδέν». Ο κόσμος έδωσε ξανά βροντερό «παρών» και βοήθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόντρα στο μέτριο θέαμα και μετά το τελευταίο σφύριγμα αποδοκίμασε τους «βυσσινί» για τη νέα απώλεια. 
Στην ουσία η ΑΕΛ πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο στα σκουπίδια με φλύαρη υπεροχή και χωρίς πρωτοβουλίες. Στη φάση που αμφισβητήθηκε και μπορούσαν οι «βυσσινί» να ανοίξουν το σκορ φάνηκε πως δε θα περιμένουμε από κανέναν ακριβοδίκαια μεταχείριση αλλά δεν πρέπει να μένουμε σ’αυτό. Μετά την ανάπαυλα η ΑΕΛ παραδόξως είχε το χειρότερο διάστημα στον αγώνα και οι αλλαγές των Ζεκίνια και Πλιάγκα που βοήθησαν σε πιο ορθόδοξες επιθέσεις άργησαν αρκετά να γίνουν. Παρά τη βελτιωμένη εικόνα, οι μετρημένες ευκαιρίες χάθηκαν ξανά. Συνολικά, η ΑΕΛ απογοήτευσε και σε μεγάλα διαστήματα έμοιαζε ομάδα εκτός πραγματικότητας  που νόμιζε πως χωρίς προσπάθεια και πραγματικές πρωτοβουλίες, ο αντίπαλος θα λύγιζε από ο βάρος της φανέλας. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν όλοι πως τα δεδομένα χτίζονται μέσα στο χορτάρι τόσο πιο σύντομα θα σταματήσουν τα δωράκια στους αντιπάλους…

Μέσα και ο Νεμπεγλέρας

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για τον αυριανό (Τετάρτη 30/11, 15:00) εξ αναβολής αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών για την 1η αγωνιστική της Football League.
Στη διάθεση του τεχνικού ηγέτη της ομάδας μας, Κρις Κόουλμαν, δεν βρίσκονται οι Βενετίδης, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Ταλ, Χασομέρης, Μιχαηλίδης που διανύουν περίοδο αποκατάστασης.
Ο Κώστας Νεμπεγλέρας προπονήθηκε και σήμερα κανονικά - χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις – και, σε πρώτη φάση, συμπεριλήφθηκε στην 20άδα την οποία απαρτίζουν οι: Σωτηρίου, Πρίφτη, Αραμπατζής, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας, Γκονζάλεζ, Τσιμπάμπα, Μπόα Μόρτε, Καλί, Ααράμπ, Βούζας, Καρανίκας, Φωτιάς, Ζεκίνια, Σεσίνια, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Σιατραβάνης, Σαϊτιώτης.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα εισιτήρια με Ψαχνά, άλλαξε η ώρα

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι τα εισιτήρια για τον εξ αναβολής αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών την Τετάρτη 30/11 (15:00) θα διατίθενται από το νέο ”Vissini Store” στο AEL FC ARENA αύριο Τρίτη (10-2 το πρωί και 6-8 το απόγευμα), την Τετάρτη το πρωί από τις 10 μέχρι τις 12 και ακολούθως από τα εκδοτήρια του γηπέδου στις ακόλουθες τιμές:
- Θύρες 11, 12 & 23: 9 ευρώ
- Θύρες 3-4 & 9-10: 10 ευρώ
- Θύρες 5-6 & 7-8 COSMOTE: 15 ευρώ
- Θύρες 14-15 & 21-22: 18 ευρώ
- Θύρες 16-17 & 19-20 VIP: 25 ευρώ
- Θύρα 18 VVIP: 40 ευρώ
- Επίσης διατίθενται για όλες τις θύρες παιδικά εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ, για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.
Εν τω μεταξύ μετά από αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 το οποίο έγινε αποδεκτό από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ο εξ αναβολής αγώνας της Τετάρτης με τον Ηρακλή Ψαχνών στο AEL FC ARENA, θα διεξαχθεί στις 3μ.μ. και όχι στις 7μ.μ. που είχε αρχικά οριστεί.

Ο Γκράνας στο ΑΕΛ-Ηρακλής Ψαχνών

Ορίστηκαν την Δευτέρα (28/11) από την ΚΕΔ οι διαιτητές των εξ αναβολής αγώνων της
1ης αγωνιστικής της Football League. Ο Χρήστος Γκράνας από την Ξάνθη θα είναι ο διαιτητής του αγώνα της Τετάρτης (30/11) της ΑΕΛ με τον Ηρακλή Ψαχνών, στο AEL FC ARENA. Βοηθοί του θα είναι ο Ευστράτιος Σαβόγλου και ο Χατζημωϋσιάδης Αναστάσιος, 4ος διαιτητής θα είναι ο Ανδρέας Καραχάλιος, από τα Γρεβενά και παρατηρητής ο Εμμανουήλ Παπατριανταφύλου από το Κιλκίς.

Αναλυτικά οι διαιτητές των εξ αναβολής αγώνων της 1ης αγωνιστικής:

Τετάρτη (30/11)
Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Επανομής (15.00)
Διαιτητής: Κιοτζένης Ευάγγελος (Καβάλας)
Α' Βοηθός: Καραβασίλης Βασίλειος (Καβάλας)
Β' Βοηθός: Λαζρής Φαμπιάν (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης Ανανίας (Σερρών)
Παρατηρητής: Εμβραιζόγλου Αβραάμ (Ηπείρου)

Εθνικός Αστέρας-Φωκικός (15.00)
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος Βασίλειος (Ατ/νίας)
Α' Βοηθός: Ασημάκης Δημήτριος (Αιτ/νίας)
Β' Βοηθός: Χουλιάρας Σπυρίδων (Αιτ/νίας)
4ος Διαιτητής: Αποστολόπουλος Βασίλειος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Καραγκούνιας Παναγιώτης (Αχαΐας)

Πιερικός-Πανσερραϊκός (17.00, OTE TV)
Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Α' Βοηθός: Καραλής Ελευθέριος (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Τίκας Δημήτριος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Παπαγεωργίου Γεώργιος (Άρτας)
Παρατηρητής: Σταμούλης Βασίλειος (Μακεδονίας)

«Αλλοίωση αποτελέσματος»

Όπως υποστηρίζουν οι «βυσσινί» η μη κατοχύρωση του γκολ στην φάση του Σαϊτιώτη στο 24’ όπου η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όταν ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν και απλώθηκε στον αέρα η δυσωδία των στημένων, δώσαμε μία υπόσχεση στον κόσμο μας: Δεν πρόκειται να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Τέτοια εποχή το 2010, είχαν ήδη ακυρωθεί καθαρά γκολ στους αγώνες με την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Πανιώνιο. Ένα λάθος σε κάθε αγώνα. Ήταν η εποχή που πιστεύαμε στον «ανθρώπινο παράγοντα», στο «μεμονωμένο περιστατικό» και δεν αντιδράσαμε δυναμικά. Οι τότε «κουμανταδόροι» φρόντισαν να το εκμεταλλευθούν και να μας καταδικάσουν για τις πεποιθήσεις μας.
Τώρα, όμως, αλλάξαμε και είμαστε πλέον αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε με σθένος το δίκαιό μας. Χθες, οι διαιτητές αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Πιερικό, μην κατακυρώνοντας καθαρό γκολ του Σαϊτιώτη στο 24ο λεπτό. Η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη κατά 20 εκατοστά τη γραμμή του τέρματος, όπως αποδεικνύεται και από την ψηφιακή επεξεργασία του βίντεο. Ένα σοβαρότατο λάθος, που έκρινε την αναμέτρηση και στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα μας.
Επειδή κάποιοι έσπευσαν να μας επικρίνουν για το αποτέλεσμα με τον Πιερικό, θα απαντήσουμε με αριθμούς και στοιχεία. Ας σταματήσουν να ασκούν πίεση στους παίκτες και τον προπονητή μας, διότι χθες δεν μέτρησε κανονικότατο τέρμα μιας ομάδας που έπαιζε χωρίς 6 βασικούς παίκτες και η οποία:
1. Αγωνίζεται στη Football League όπου μέχρι σήμερα 19 από τους 37 αγώνες έχουν κριθεί στο γκολ με το 1-0 (σε 13 αγώνες) να είναι το πιο σύνηθες σκορ. Άλλοι εννέα έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι και μόνο σε εννέα ματς ο νικητής έχει εξασφαλίσει διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Με άλλα λόγια, ένα (1) λάθος ανά αγώνα θα μπορούσε να αλλοιώσει 28 από τις 37 αναμετρήσεις που έχουν γίνει έως τώρα.
2. Κατέχει το ρεκόρ της ευρύτερης νίκης στην κατηγορία (3-0).
3. Είναι μία από τις πέντε αήττητες ομάδες και στις δύο μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες.
4. Είναι η μοναδική και στις δύο κατηγορίες που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ.
5. Μοιράζεται με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο το ρεκόρ της μεγαλύτερης εκτός έδρας νίκης και στις δύο κατηγορίες.
Τέρμα, λοιπόν, με το «παραμύθι» που αναφέρει ότι «δεν πρέπει κανείς να στέκεται σε μία φάση» ή το άλλο σύμφωνα με το οποίο η ΑΕΛ «οφείλει (αλήθεια, πόθεν προκύπτει κάτι τέτοιο) να επικρατεί των αντιπάλων της με 3-0 και 4-0», αλλιώς θα απογοητεύει!
Η αλλοίωση ενός αποτελέσματος μπορεί να κρίνει πολλά. Αν η χθεσινή ήταν η τελευταία, τότε ως ΑΕΛ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και δεν πρόκειται κανείς να σταματήσει το δρόμο μας προς την κορυφή. Αν, όμως, δεν είναι και ακολουθήσουν νέα «ανθρώπινα λάθη», τότε αυτοί που θα τα πράξουν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα

«Είναι η δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία σε ισάριθμους αγώνες. Είναι ξεκάθαρο το ζήτημα. Δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Είμαστε διαφορετική ομάδα εντός έδρας απ’ ότι εκτός. Ο κόσμος ήταν και παραμένει στο πλευρό μας, όμως, εμείς ένα άγχος το οποίο πρέπει επειγόντως να αποβάλλουμε.  Σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού η ομάδα λειτουργεί άψογα, με εξαίρεση το επιθετικό κομμάτι, κάθε φορά που φτάνουμε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Λόγω των πολλών απουσιών υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας στον σχεδιασμό της βασικής ενδεκάδας. Επίσης προσπαθήσαμε, εξαιτίας της τακτικής του αντιπάλου, με βαθιές μπαλιές συχνότερα από κάθε άλλη φορά να ανοίξουμε το παιχνίδι. Δεν μας βγήκε. Δεν λειτούργησε όπως θα περιμέναμε. Δεν ήμασταν όσο γρήγοροι και έξυπνοι χρειαζόταν στην επίθεση», δήλωσε ο Κρις Κόουλμαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πιερικό κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
-Ποια είναι η λύση σε αυτό το ζήτημα;
«Αυτή είναι η ερώτηση των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Κάθε μέρα στην προπόνηση, αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες βλέπω τους επιθετικούς μας ποδοσφαιριστές να λειτουργούν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και να κάνουν ό,τι τους ζητάμε. Πρέπει να αποβάλλουμε αυτό το άγχος που μας πιάνει κάθε φορά που παίζουμε στην έδρα μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Έχουμε ένα ακόμη ματς στο ARENA την Τετάρτη το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να πετύχουμε γκολ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχει ένας μικρός φόβος, αν θέλετε να το πείτε έτσι, αλλά πρέπει να τον νικήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».
-Ο Γκονζάλεζ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τελική πάσα. Γιατί δεν τον χρησιμοποιήσατε;
«Αλήθεια είναι πως ο Τόνι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι. Όμως, προπονείται κανονικά μόλις δύο ημέρες και δεν θα ρίσκαρα τη συμμετοχή του παρά μόνο αν ήμουν – εκ των πραγμάτων – αναγκασμένος. Υπάρχουν δυο ημέρες προπονήσεων μπροστά μας, τις οποίες αν βγάλει χωρίς πόνο, τότε θα μπορέσει να μας βοηθήσει την Τετάρτη».
-Για τις απουσίες βασικών παικτών
«Δεν είναι δικαιολογία. Ως ομάδα έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς. Και θα έπρεπε. Και θα το πετυχαίναμε, αν ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση».
-Ένα σχόλιο για τους πολλούς τραυματισμούς. Παίζει ρόλο η μακρά περίοδος προετοιμασίας;
«Ίσως. Έχουμε παίξει 4 επίσημα ματς, αλλά στην πραγματικότητα – αν προσθέσει κανείς και τα φιλικά – είναι 21 από τον Ιούλιο. Είναι κάτι που μας ανησυχεί, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε».
-Είχατε πει ότι όσο εύκολα ο κόσμος μπορεί να είναι 12ος παίκτης της ΑΕΛ, τόσο εύκολα μπορεί να είναι και ο 12ος του αντιπάλου. Είναι έτοιμοι οι παίκτες να διαχειριστούν την πίεση από τα ανεπιτυχή εντός έδρας αποτελέσματα;
«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την πίεση. Μέχρι στιγμής ο κόσμος είναι 100% στο πλευρό μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα με συνθήματα και τραγούδια και προσπαθεί να μας ενισχύσει. Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Ξέραμε ότι σε αυτή την κατηγορία είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις εντός έδρας. Μπορεί να μην δεχόμαστε γκολ, μπορεί να μην απειλούμαστε, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίζουμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις λεπτομέρειες που μας στοιχίζουν στο επιθετικό κομμάτι. Στην τελική πάσα ήμασταν απογοητευτικοί».

Γκέλαρε και με Πιερικό η Λάρισα (0-0)

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στον Πιερικό και να προβληματίσει τους περίπου 10.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στην AEL FC Arena.
Η Λάρισα δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πιερικού και ενδεικτικό είναι ότι η καλή της ευκαιρία, ήρθε από στημένη φάση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που αρχικά απείλησαν με σουτ του Μπλαζέφσκι και κεφαλιά του Θάνου στο 11’ και στο 14’ αντίστοιχα, ωστόσο στο 24’ οι «βυσσινί» βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0. Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ααράμπ έκανε μια πρώτη κεφαλιά και ο Σαϊτιώτης τη δεύτερη. Ο Κοντεών κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, με τους παίκτες και τους οπαδούς της ΑΕΛ πάντως να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία και απόρροια του 0-0 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια ήταν το άγχος των γηπεδούχων να αυξηθεί.
Οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν δεν μπόρεσαν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό τους πρόσωπο μέχρι το 60’ και περιορίστηκαν σε μια ανούσια και χωρίς φάσεις υπεροχή. Ο Ουαλός αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ζεκίνια στο 68’ και η έμπνευσή του έπιασε τόπο, καθώς οι «βυσσινί» απέκτησαν ενέργεια και ζωντάνια και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί.
Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ότι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο σε καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν. Ο Μπόα Μόρτε έχασε τεράστια ευκαιρία στο 73' αστοχώντας από πολύ ευνοϊκή θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρακούτση. Ανάλογη κατάληξη είχε το σουτ του Ααράμπ στο 77', ενώ στο 85', στην τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων, ο Καρακούτσης μπλόκαρε το σουτ του Σεσίνια.
Οπως και κόντρα στον Βύζαντα, έτσι και σήμερα η Λάρισα έμεινε στο 0-0 μέσα στο «σπίτι» της και έχασε δύο ακόμα βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει άμεσα στη Super League. Οσο για τον Πιερικό, κατάφερε παίζοντας αμυντικά να φύγει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα μένοντας ανεπηρέαστος από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της Λάρισας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), ο οποίος κιτρίνισε τους Ααράμπ, Σεσίνια, Σιατραβάνη, Περουτζίνι, Μπλαζέφσκι, Χατζηζήση, Κοντέων και Θάνο.
Οι συνθέσεις
ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Μιχαηλίδης (69’ Σωτηρίου), Ααράμπ, Καλί, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Χατζής, Μπόα Μόρτε, Σιατραβάνης, Σεσίνια, Σαϊτιώτης (56’ Πλιάγκας), Τσιμπάμπα (68’ Ζεκίνια)
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Δήμου, Ιντζόγλου, Περουτζίνι (83’ Τόσκας), Μπλαζέφσκι (75’ Σεχολάρι), Γκουγκουλιάς, Θάνος (90+2’ Κωνσταντινίδης), Πέντα

 www.onsports.gr

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

H 20άδα με Πιερικό

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για την αυριανή αναμέτρηση με τον Πιερικό στο AEL FC ARENA (Κυριακή 27/11, 15:00) για την 5η αγωνιστική της Football League.
Στη διάθεση του τεχνικού ηγέτη της ομάδας μας, Κρις Κόουλμαν δεν βρίσκονται οι Βενετίδης, Ρομέου, Νεμπεγλέρας, Κολοβέτσιος, Ταλ, Χασομέρης που βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης, όπως επίσης και ο Φαλάγγας, που ταλαιπωρείται από ίωση. Στην 20άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Μιχαηλίδης, Σωτηρίου, Ααράμπ, Αραμπατζής, Καλί, Γκονζάλεζ, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Μπόα Μόρτε, Φωτιάς, Βούζας, Χατζής, Σιατραβάνης, Πλιάγκας, Σεσίνια, Σαϊτιώτης, Τσιμπάμπα, Ζεκίνια, Καραχάλιος, Καρανίκας.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στην τελική ευθεία ο Ρομέου

Στην Λάρισα επέστρεψε ο Ρομέου, ο οποίος πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στα γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για τον χόνδρο στο γόνατό του, επέστρεψε στη θεσσαλική πόλη και σύντομα θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές.

Ακόμα είναι νωρίς για να φανεί πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι, όμως είναι σχεδόν δεδομένο πως με την έναρξη της νέας χρονιάς θα είναι όλο και πιο κοντά στο να ξαναπατήσει χορτάρι. Κάτι που ασφαλώς θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τον Κρις Κόουλμαν καθώς θα προστεθεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του, ενόψει της προσπάθειας που κάνει να φέρει και πάλι τους «βυσσινί» στην Σούπερ Λίγκα.

Διάστρεμμα ο Χασομέρης

Ο Δημήτρης Χασομέρης είναι ο 8ος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα. Ο 22χρονος επιθετικός επέστρεψε από την Κρήτη με διάστρεμμα πρώτου βαθμού και η περίοδος αποκατάστασης υπολογίζεται σε 7-10 ημέρες.
Επίσης, ο Ναϊμ Ααράμπ υπέστη κάταγμα στον παράμεσο του αριστερού του χεριού και προπονείται φορώντας ειδικό προστατευτικό νάρθηκα.
Κατσιαρός και Γκονζάλεζ μπήκαν στο ομαδικό πρόγραμμα με επιφύλαξη και η πιθανότητα συμμετοχής τους στον κυριακάτικο αγώνα θα εκτιμηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με τον Πιερικό

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι τα εισιτήρια για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πιερικό (15:00) θα διατίθενται από το νέο ”VissiniStore” στο AEL FC ARENAαύριο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και την Κυριακή το πρωί από τις 10π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι στις ακόλουθες τιμές: -Θύρες 11, 12 & 23: 9 ευρώ -Θύρες 3-4 & 9-10: 12 ευρώ -Θύρες 5-6- & 7-8 COSMOTE: 18 ευρώ -Θύρες 14-15 & 21-22: 22 ευρώ -Θύρες 16-17 & 19-20 VIP: 35 ευρώ Θύρα 18 VVIP: 60 ευρώ -Επίσης διατίθενται για όλες τις θύρες παιδικά εισιτήρια για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών στην τιμή των 5 ευρώ.

Τετάρτη στις 19:00 με Ηρακλή Ψαχνών

Για τις 19:00 το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης 30/11 προγραμματίστηκε ο εξ’ αναβολής αγώνας της ΑΕΛ με τον Ηρακλή Ψαχνών για την 1η αγωνιστική της Football League. Η αναμέτρηση – που θα φιλοξενηθεί στο AEL FC ARENA - θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά, εξ’ ου και η συγκεκριμένη ώρα έναρξης.
Για τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής 4/12 ορίστηκε ο εντός έδρας αγώνας με την Παναχαϊκή.

Ο Καλογερόπουλος στο ΑΕΛ-Πιερικός

Ανακοινώθηκαν από την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής οι διαιτητές των αγώνων της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της FootballLeague. Τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Πιερικό την Κυριακή το μεσημέρι στις 3 στο AELFCARENAθα «σφυρίξει» ο Χάρης Καλογερόπουλος από τον σύνδεσμο Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι ο Πασχάλης από την Ήπειρο και ο Ζυγούρης από την Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικά οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής είναι οι εξής:
Σάββατο (26/11, 15:00)
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πανσερραϊκός: Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Παπαδήμας (Αχαΐας), Μπετσόγλου (Κορινθίας).
Κυριακή (27/11, 15:00)
Παναχαϊκή – Καλλιθέα: Λιαχούδης (Μακεδονίας), Μερκενίδης, Πατσιάς (Μακεδονίας)
ΑΕΛ – Πιερικός: Καλογερόπουλος (Αθηνών), Πασχάλης (Ηπείρου), Ζυγούρης (Αιτ/νίας)
Εθνικός Αστέρας – Βέροια: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), Τζωρτζάκος, Πρέντζας (Δυτ. Αττικής)
Αγροτικός Αστ. – Πλατανιάς Χανίων: Τίκας (Καρδίτσας), Βαφειάδης (Καρδίτσας), Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Αναγ. Επανομής – Βύζας Μεγάρων: Μουρτζάκης (Ηρακλείου), ΛιανδρΆΚΗς, νΙΚΟΛΑΚΆΚΗς (Ηρακλείου)
Φωκικός – ΑΕΛ Καλλονής: Ρατσιάτος (Αργολίδας), Νενεκούμης, Καραγεώργος (Αργολίδας)
Ηρακλής Ψαχνών – Διαγόρας: Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Χαρίσης (Γρεβενών)
Δευτέρα (28/11, 19:00)
Θρασύβουλος – Πανθρακικός: Αγγελάκης (Μακεδονίας), Λιανός (Βοιωτίας), Περικλείδης (Μακεδονίας)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Πήραμε ένα μάθημα από την ΑΕΛ»

Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μετά την λήξη της
αναμέτρησης με την ΑΕΛ. «Πήραμε ένα μάθημα στο σημερινό παιχνίδι, όπου μας έλειψε η συγκέντρωση και το πληρώσαμε απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο. Δεχθήκαμε εύκολα δύο γκολ και στη συνέχεια όσο και αν προσπαθήσαμε ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε και να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Τρεις βαθμούς και όχι…75

Ικανοποιημένος από την εκτός έδρας νίκη ο Κρις Κόουλμαν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από αποτέλεσμα και από εμφάνιση. Ήταν μία πρόκληση το σημερινό παιχνίδι για μας. Ισως στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ, αλλά είμαι ικανοποιημένος και από το σκορ αλλά και από την εμφάνιση.
Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο αρχικό μας σχήμα, αφού κάναμε πέντε αλλαγές, κάποιες εκ των οποίων αναγκαστικές. Αυτό που μέτρησε ήταν η σωστή αντίδραση. Αυτό που με απογοήτευσε κόντρα στον Βύζαντα ήταν το γεγονός ότι τότε δεν επιτεθήκαμε όπως θα έπρεπε, κάτι που κάναμε πολύ καλά σήμερα και είχαμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τη μπάλα, που ήταν πιο ελαφριά και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε καλά τη μπάλα και να πετύχουμε τρία τέρματα. Σήμερα πήραμε τρεις βαθμούς και όχι… 75 για να βγούμε πρωταθλητές. Ξέρω ότι η ομάδα είναι «φορτωμένη» με πίεση κυρίως από έξω, αλλά εγώ δεν σκοπεύω να κάνω το ίδιο με την ομάδα μου, γνωρίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμη».

Όταν… μιλάει η ΑΕΛ

Η θεσσαλική ομάδα έστησε… πάρτι στη Βέροια και επικράτησε 3-0 της «Βασίλισσας του Βορρά».
Η πρεμιέρα δεν ήταν ιδανική για την ΑΕΛ απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων. Το 0-0 έδειξε ότι τα πράγματα για τους Θεσσαλούς δεν θα είναι απλά στη Football League. Θα είναι, όμως απλά αν οι «βυσσινί» αποδίδουν βάσει των δυνατοτήτων τους και αυτό έκαναν το απόγευμα της Κυριακής (20/11) στη Βέροια.
Παρουσία περίπου 1.000 οπαδών η ΑΕΛ έδειξε γιατί θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο και με… συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» τη Βέροια με 3-0 και της έκοψε το αήττητο σερί. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι του ματς από την αρχή ως το τέλος και με γκολ των Κολοβέτσιου (23’), Τσιμπάμπα (29’), Σεσίνια (70’) μετέτρεψαν το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής σε περίπατο και αναρριχήθηκαν στη βαθμολογία.
Από την άλλη πλευρά η Βέροια που γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα, καλείται να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα αυτό. Αν το κάνει θα αποδείξει ότι φέτος είναι ικανή για μεγάλα πράγματα…
 
 
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
87' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΛ. Στη θέση του Μπόα Μόρτε ο Βούζας.
84' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΛ. Στη θέση του Τσιμπάμπα ο Σαϊτιώτης.
80' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Παπαγεωργίου της ΑΕΛ.
77' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Σαμαρά της Βέροιας.
76' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Μιχαηλίδη της ΑΕΛ.
73' Αποχωρούν μαζικά από το γήπεδο οι φίλαθλοι της Βέροιας.
70' ΓΚΟΛ! 0-3 για την ΑΕΛ. Ο Παπαγεωργίου σέντραρε από αριστερά και ο Σεσίνια με δυνατό αριστερό σουτ... άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των "βυσσινί".
63' Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Τάντιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιατραβάνης έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κεφαλιά του Βεργώνη.
62' ΑΛΛΑΓΗ για τη Βέροια. Ο Λανγκλέ αποχωρεί τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Γελαδάρης.
52' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Καλί της ΑΕΛ.
52' Σκαφτό σουτ του Ολαϊτάν, η μπάλα άουτ.
* Όπως έγινε γνωστό, ο Γεωργιάδης της Βέροιας έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο...
50' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΛ. Ο τραυματίας Νεμπεγλέρας αντικαθίσταται από τον Χασομέρη.
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
46' Αλλαγές για τη Βέροια. Στη θέση του τραυματία Γεωργιάδη ο Αμαραντίδης και στη θέση του Καλτσά ο Τάντιτς.

Η ΑΕΛ ήταν πιο ουσιαστική και κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Κολοβέτσιος στο 22΄και ο Τσιμπάμπα στο 29' "εκτέλεσαν" τον Κοτταρίδη, με τη Βέροια να μην βρίσκει τρόπους για να γίνει απειλητική. Μετά τα γκολ οι Θεσσαλοί κράτησαν άνετα το υπέρ τους σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια με 2-0, που τους δίνει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Τέλος πρώτου ημιχρόνου
40' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Μπόα Μόρτε της ΑΕΛ.
37' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Γεωργιάδη της Βέροιας.
29' ΓΚΟΛ! 0-2. Ο Μπόα Μόρτε μετά από αδράνεια της άμυνας μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Τσιμπάμπα και αυτός αφύλαχτος με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κοτταρίδη και στα δίχτυα.
23' ΓΚΟΛ! 0-1. O Σεσίνια έκανε το γέμισμα, ο Τσιμπάμπα με κεφαλιά σέντραρε στην καρδιά της άμυνας και ο Κολοβέτσιος με προβολή άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.
20' Σουτ του Κάντι, η μπάλα άουτ.
10' Μοιρασμένο το παιχνίδι μέχρι τώρα, χωρίς τη μεγάλη φάση.
1' Έναρξη του αγώνα.
* Ένταση πριν την έναρξη του ματς, όταν άγνωστοι εκτός γηπέδου πέταξαν αντικείμενα στους περίπου 700 οπαδούς της ΑΕΛ. Εκείνοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρος τους και ένας αστυνομικός πέταξε χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ωστόσο, λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΒΕΡΟΙΑ: Κοταρίδης, Σαμαράς. Μπάρμπας, Καλτσάς, Φαρινόλα, Ολαϊτάν, Καντί, Καλογέρης, Βεργώνης, Γεωργιάδης, Λαγκλέ

ΑΕΛ: Μιχαηλίδης, Παπαγεωργίου, Καλί, Ταλ, Κολοβέτσιος, Νεμπεγλέρας, Μπόα Μόρτε, Χατζής, Σιατραβάνης, Σεσίνια, Τσιμπάμπα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΩ Ο ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ....

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκλήρωσε η ΑΕΛ την προετοιμασία της για την αυριανή (Κυριακή 20/11, 17:00) αναμέτρηση στη Βέροια με την τοπική ομάδα για την 4η αγωνιστική της Football League.
Ο Παναγιώτης Κατσιαρός ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός αποστολής. Στη διάθεση του Κρις Κόουλμαν δεν βρίσκονται επίσης και οι Βενετίδης, Ρομέου, Γκονζάλεζ.
Αντίθετα, επιστρέφει ο Δημήτρης Χασομέρης.
Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Μιχαηλίδης, Σωτηρίου, Ταλ, Χασομέρης, Καλί, Κολοβέτσιος, Παπαγεωργίου, Αραμπατζής, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Βούζας, Χατζής, Σιατραβάνης, Πλιάγκας, Σεσίνια, Σαϊτιώτης, Τσιμπάμπα, Ζεκίνια, Καραχάλιος, Καρανίκας.

O Χατζής στο Ρούβας-ΑΕΛ

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά για τις ομάδες της Λάρισας:
ΡΟΥΒΑΣ – ΑΕΛ: Διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής), βοηθοί: Κασσαβέτης, Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής), 4ος: Γιαννουλάκης (Χανιά).
ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ: Διαιτητής: Σωσώνης (Φθιώτιδας), βοηθοί: Δουδούμης (Φθιώτιδας), Νιώτη (Τρικάλων), 4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης), βοηθοί: Τσιαμπάζης, Κουτζιακουτζίδης (Κοζάνης), 4ος: Καραλιόλιος (Γρεβενών).

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ρούβας-ΑΕΛ 15:00

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 2ης φάσης του Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί
το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης φάσης του Κυπέλλου έχει ως εξής:

ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
22-11-11
Απόλλων Καλαμαριάς
19.00
Απόλλων Καλαμαριάς
Αναγέννηση Επανομής
23-11-11
«Γεώργιος Καμάρας»
17.00
Απόλλων Σμύρνης
Πανθρακικός
23-11-11
Δημοτικό Ελευσίνας
17.00
Αστέρας Μαγούλας
Καλλιθέα
23-11-11
Δημοτικό Βατανιακού
14.00
Βατανιακός
Αγροτικός Αστέρας
23-11-11
Κρανούλας Ιωαννίνων
14.00
Δόξα Κρανούλας
Παναχαϊκή
23-11-11
Δημοτικό Ζακύνθου
14.00
Ζάκυνθος
Πιερικός
23-11-11
Μεσσηνιακού
14.00
Καλαμάτα
Φωκικός
23-11-11
Ολυμπιακές Εγκατ. Ελληνικού
14.00
Κεραυνός Γλυφάδας
Καλλονή
23-11-11
Δημοτικό Ηράκλειας
14.00
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Εθνικός Αστέρας
24-11-11
«Παντελής Μαγούλας»
14.00
Νίκη Βόλου
Θρασύβουλος Φυλής
24-11-11
Δημοτ. Γυμν. Αναγέννησης
14.00
Οδυσσέας Αναγεννήσεως
Πλατανιάς
22-11-11
«Γ. Μητσιμπόνας»
14.00
Οικονόμος Τσαριτσάνης
Πανσερραϊκός
23-11-11
1ο Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Κατερίνης
17.00
Πόντιοι Κατερίνης
Βύζας Μεγάρων
22-11-11
Δημοτικό Νίκαιας
14.00
Προοδευτική Νεολαία
Αναγέννηση Γιαννιτσών
23-11-11
«Θ. Βαρδινογιάννης»
15.00
Ρούβας ΑΣ
ΑΕΛ
24-11-11
Δημοτικό Ρουφ
14.00
ΠΑΟ Ρουφ
Διαγόρας
23-11-11
Δημοτικό Τυρνάβου
14.00
Τύρναβος 2005
Βέροια
23-11-11
Δημοτικό Σκύδρας
14.00
Αετός Σκύδρας
Ηρακλής Ψαχνών

Με Ευαγγέλου στην Βέροια

Ο Άγγελος Ευαγγέλου θα είναι ο διαιτητής στο εκτός έδρας ματς της ΑΕΛ με τη Βέροια την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Βοηθοί του θα είναι οι Χαρίτος και Νακόπουλος του συνδέσμου Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Δημ. Γ. Μεγάρων    15:00 Βύζας Μεγάρων-Εθνικός Αστέρας
Διαιτητής: ΜΑΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)
Δημ. Στ. Σερρών    15:15 Πανσερραϊκός-Αναγέννηση Επανομής
Διαιτητής: ΚΟΣΙΚΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΑΘΗΝΩΝ)
ΟΑΚΑ Κατερίνης     17:00 Πιερικός-Παναχαϊκή
Διαιτητής: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Δημ. Στ. Κομοτηνής 17:00 Πανθρακικός-Καλλιθέα (OTE TV)
Διαιτητής: ΤΕΒΕΚΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Δημ. Στ. Ψαχνών    17:00 Ηρακλής Ψαχνών-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Διαιτητής: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ (ΑΘΗΝΩΝ)
Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Δημ. Στ. Βέροιας   17:00 Βέροια-ΑΕΛ 1964 (OTE TV)
Διαιτητής: ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ), ΧΑΡΙΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Α’ Βοηθός (ΑΘΗΝΩΝ), ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Β’ Βοηθός (ΑΘΗΝΩΝ).
Δημ. Γ. Μάλεμε     15:00 Πλατανιάς Χανίων-Θρασύβουλος
Διαιτητής: ΑΝΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)
Δημ. Στ. Μυτιλήνης 15:00 Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας
Διαιτητής: ΜΗΤΣΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΑ)
Δημ. Στ. Διαγόρας  15:00 Διαγόρας-Φωκικός
Διαιτητής: ΚΟΕΜΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φιλικό οι Νέοι της ΑΕΛ με τον Οικονόμο

Την ευκαιρία να τεστάρει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του θα έχει την Τετάρτη ο προπονητής της ομάδας Νέων της ΑΕΛ Θανάσης Κουτσαφτίκης. Αντίπαλος θα είναι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης του Γιώργου Καλτέκη. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ στα Δένδρα και ώρα 15:30.
Όπως πληροφορηθήκαμε, αύριο θα οριστικοποιηθεί και ποιοι παίκτες από την πρώτη ομάδα θα αγωνιστούν, μετά από συνεννόηση με τον Ουαλό τεχνικό Κρις Κόουλμαν.
Λογικά, χρόνο συμμετοχής θα πάρει ο Νίκος Αραμπατζής που έχει μπει κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα καθώς και κάποιοι ακόμα παίκτες που στο ματς με τον Βύζαντα Μεγάρων έμειναν εκτός αποστολής.
Ταυτόχρονα ο Κουτσαφτίκης περιμένει πως και πώς να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας του, σε ένα πρωτάθλημα που αυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα» και κανείς δε ξέρει πότε θα ξεκινήσει. Από την άλλη ο Οικονόμος περιμένει την άλλη Τετάρτη να παίξει για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανσερραϊκό στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» και την Κυριακή 27 θα μετρήσει τις δυνάμεις του με τη Νίκη Βόλου (εντός έδρας) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Γ΄Εθνικής.

Κυριακή στις 5μ.μ. με Βέροια

Για την προσεχή Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 5μ.μ. προγραμματίστηκε η επόμενη αναμέτρηση της ομάδας μας για την 4η αγωνιστική της Football League στη Βέροια, με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Τι ισχύει με τα εισιτήρια για Βέροια

Αρνητική ήταν η στάση της Αστυνομίας στο αίτημα της ΑΕΛ να παραλάβει εισιτήρια για την αναμέτρηση της Κυριακής (20/11) με την Βέροια. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο Τύπου για τους φίλους της.
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης στη Βέροια δεν θα παραλάβει εισιτήρια, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας κατά τη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι εκδρομείς φίλοι της ΑΕΛ θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 6 του γηπέδου, όπου και θα λειτουργήσει εκδοτήριο για τη διάθεση εισιτηρίων. Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ».

«Στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα διαφορετικά»

Τη ρημαγμένη ψυχολογία των παικτών της ΑΕΛ, μετά τα όσα προηγήθηκαν έως ότου παίξουν τελικά στη Football League, περιέγραψε ο Παναγιώτης Κατσιαρός. Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο μπακ της Λάρισας αναφέρθηκε στο «τεράστιο αίσθημα αδικίας» και την παγκόσμια πρωτοτυπία της προετοιμασίας 4,5 μηνών που είχαν αντίκτυπο ήδη απ’ το παιχνίδι με τον Βύζαντα. Αφού τόνισε, δε, χαρακτηριστικά πως «κάποια πράγματα είναι γελοία», προέβλεψε πως τελικά δεν θ’ αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα είπε ο Κατσιαρός
Για τον αντίκτυπο των εξωαγωνιστικών στην εικόνα της ομάδας: «Πριν δύο μέρες καταλάβαμε ότι τελείωσε αυτό το καλοκαίρι. Ζήσαμε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, πολλές φορές πιστέψαμε ότι θα παίζαμε στη Σούπερ Λίγκα και άλλες τόσες διαψευστήκαμε. Γενικά ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέραμε σε ποια κατηγορία θα παίζαμε, πότε θα παίζαμε. Γίνονται πράγματα πίσω απ’ αυτές τις αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο έπειτα σ’ εμάς. Οι 4,5 μήνες προετοιμασίας που κάναμε φέτος δε νομίζω ότι έχουν ξαναγίνει πουθενά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην υπάρχει κανένας ρυθμός στην ομάδα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο να μπαίνεις 13 Νοέμβρη να παίζεις πρεμιέρα. Στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει σχεδόν ένα γύρο πρωταθλήματος κι εμείς κάνουμε πρεμιέρα τώρα. Κάποια πράγματα είναι γελοία».
Για το πόσο επηρεάστηκε ο σύλλογος: «Ο προγραμματισμός ήταν κάτι ενδιάμεσο και περισσότερο προς τη Σούπερ Λίγκα. Φτάσαμε, όμως, σ’ ένα σημείο κατήφειας, να μην έχουμε όρεξη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε. Το επιδιώξαμε, αλλά δεν μας βγήκε, λόγω κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια, με τον Βύζαντα. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που έπαιξαν πρώτη φορά με τη Λάρισα και είναι λογικό να δυσκολεύονται επιπλέον να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες. Πρέπει κι εμείς, όμως, να συμβάλλουμε στο να βρούμε τον εαυτό μας. Όλοι μας θεωρούν φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Μετά τις αδικίες που έγιναν απέναντί μας πέρυσι, είμαστε και λίγο προκατειλημμένοι -κι εμείς και ο κόσμος. Με όλα αυτά που ζήσαμε, με αυτή την αδικία, είναι λογικό να είμαστε επηρεασμένοι».
Για τη Football League και γενικά την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βάσει όσων έχουμε δει, θα είναι η Βέροια, νομίζω θα είναι και ο Πανσερραϊκός, αλλά και ο Πανθρακικός. Θα δούμε, όμως, και στην πορεία. Το κακό είναι η εντύπωση που έχω πως -μετά απ’ όλα αυτά που γίνανε- και πάλι δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Και δείχνουμε μια διάθεση να ξαναβλέπουμε τα ίδια και τα ίδια άσχημα πράγματα. Δυστυχώς, μοιάζει να μη θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία μας».

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κουτή ισοπαλία

Η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε. Φλύαρη, κακή στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερη στο δεύτερο,
αλλά και πάλι με κατάχρηση ατομικών ενεργειών και σωρεία λαθών, αν και έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για πενήντα λεπτά, κατάφερε να πετάξει δύο βαθμούς που εκτός του προφανούς κέρδους στον πίνακα, θα προσέφεραν πολλά στην ψυχολογία ομάδας και κόσμου. Επιθετικά στατική, με λάθος επιλογές όταν πλησίαζε στην περιοχή του αντιπάλου και φόβο στο σουτ, δε σκόραρε, αφού εκτός των άλλων "έπεσε" και σε ένα τερματοφύλακα με αποτελεσματικές επεμβάσεις. Δυστυχώς, ο Κρίς Κόουλμαν θα προστεθεί στη σωρεία προπονητών, που θα πρέπει να λύσουν το γνωστό εδώ και κάμποσα χρόνια επιθετικό πρόβλημα. Είδαμε δέκα παίκτες να παίζουν δυνατά αλλά όχι βρώμικα, να βγαίνουν πρώτοι πάνω στη μπάλα, συχνά με αυτοθυσία και τελικά να κερδίζουν αυτό που πριν την έναρξη του αγώνα φάνταζε απίθανο. Ο με πολλές δυσκολίες στην οργάνωσή του Βύζαντας, να πάρει βαθμό στο ΑRENA. Η αγωνιστική απραξία έπαιξε το ρόλο της, θα δεχτούμε και το άγχος τη πρεμιέρας, όμως η ισοπαλία δε θα σημάνει τίποτα, αν η ομάδα βελτιωθεί και δείξει ότι είναι η ΑΕΛ, όπως άλλωστε η ήττα απο τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα, δεν εμπόδισε την επάνοδο στη Λίγδα το 2005.
Ο κόσμος πολύς, δεδομένων των συνθηκών, με εμφανή διάθεση να στηρίξει.
'Εφυγε ανικανοποίητος από το γήπεδο αλλά όχι απογοητευμένος.
Πλέον είναι στο χέρι παικτών και προπονητή να τον πολλαπλασιάσουν.
Σ.Φ ΑΛΚΑΖΑΡ

Γίνετε νικητές, γίνετε ΑΕΛ…ΤΩΡΑ!

Σε ανακοίνωση προχώρησαν οι MONSTERS για την χθεσινή κακή εμφάνιση της ΑΕΛ, αλλά δίνουν το έναυσμα στους παίχτες για να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών, και τονίζουν πως πάντα θα είναι δίπλα τους.
Η σχετική ανακοίνωση
Με στραβοπάτημα μπήκε η ΑΕΛ στις υποχρεώσεις της Football League. Οι βυσσινί παρουσιάστηκαν με πολλά ελαττώματα απέναντι σ’έναν αδύναμο αντίπαλο που αγωνίστηκε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με 10 παίχτες. Παρά την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου που απάντησε με τον όγκο του στην ύπουλη υπονόμευση της ΑΕΛ από Λίγδα και ΕΠΟ και τη συνεχή συμπαράσταση με συνθήματα και τραγούδια, η ομάδα άργησε σχεδόν ένα ημίχρονο να μπει στον αγώνα, συνέχισε μέχρι το τέλος να κυνηγά ανορθόδοξα το γκολ και είχε σαν χειρότερους παίχτες τα «βαριά» της συμβόλαια με επικεφαλής τον Μπόα Μόρτε που αναδείχθηκε πρωταθλητής λαθών. Ακόμα κι όταν δόθηκαν οι ευκαιρίες, το άγχος, η λάθος εκτίμηση ή ο ατομισμός κλώτσησαν μακριά την πιθανότητα να ανοίξει το σκορ.
Παρά τη μεγάλη σε χρονική διάρκεια ταλαιπωρία των παικτών, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αντίπαλος ήρθε ουσιαστικά χωρίς προπονητή και με μεγάλα προβλήματα και μας αντιμετώπισε-έστω ταμπουρωμένος στην άμυνα- με παίκτη λιγότερο. Αυτά που θεωρητικά υποστηρίζουμε πρέπει να μεταφραστούν στο χορτάρι από την πρώτη στιγμή, γιατί είμαστε η ΑΕΛ, δεν ανήκουμε σε αυτό το χώρο κι αν δεν κοπιάσουμε πραγματικά να το δείξουμε στην πράξη αυτό, κανένας δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν τα ίδια και περισσότερα προβλήματα από εμάς, χωρίς το ίδιο έμψυχο υλικό, χωρίς γήπεδο και πάνω απ’όλα ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ. Είμαστε η ΑΕΛ κι αυτό δεν πρέπει να ξεκολλά στιγμή από το μυαλό μας. Χρειαζόμαστε αφύπνιση τώρα και σκληρή δουλειά συνολικά για να μην γίνουμε τα κολεγιόπαιδα της κατηγορίας που θα τρώνε σφαλιάρες από τους χωριάτες. Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να μην εκμεταλλεύεται στο ξεκίνημα αυτή τη μοναδική συγκυρία και να παγώνει αυτόν τον κόσμο που στηρίζει και αγαπά κόντρα στα χτυπήματα.
Είμαστε η ΑΕΛ και από τώρα και πέρα πρέπει να το δείχνουμε σε όλους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όπως θα κάνει και ο ΚΟΣΜΟΣ…Σηκώστε ψηλά το κεφάλι, διώξτε την ευθυνοφοβία και το άγχος, γίνετε νικητές, γίνετε ΑΕΛ…ΤΩΡΑ!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΕΛ η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας

Από πλευράς ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ μίλησε στη συνέντευξη τύπου ο Ναΐμ Ααράμπ: «Νιώθω καλά που φοράω και πάλι τη φανέλα της ΑΕΛ. Περιμέναμε πολύ καιρό γι’ αυτή τη στιγμή.
Ξέρω τις προσδοκίες που υπάρχουν και πιστεύω και εγώ ότι η ΑΕΛ είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, όμως πρέπει να το αποδείξουμε και εντός του αγωνιστικού χώρου.
Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Σε κάποιες στιγμές εκνευρίστηκα, αλλά αυτά συμβαίνουν σε παιχνίδι με πολύ σημαντική επαφή. Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι αντίπαλοί μας ποιοι ήμαστε και να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό».
Από το Βύζαντα Μεγάρων μίλησε ο Λουκάς Ρωμαΐδης ο οποίος από την πλευρά τόνισε : «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τον βαθμό που κατακτήσαμε. Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μας που έστησε πολύ καλά την ομάδα μας στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν για μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό που θέλαμε».

Ζήτησε 1.000 εισιτήρια για Βέροια

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ ζήτησε από την Βέροια 1.000 εισιτήρια για το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής. Το αν τελικά το δεχθεί αυτό το αίτημα η «Βασίλισσα του Βορρά» θα το μάθουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενοχλήσεις στη γάμπα ο Γκονζάλες

Ο Γκονζάλες ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα κατά διάρκεια του αγώνα με τον Βύζαντα και αντικαταστάθηκε νωρίς. Αύριο ο παίκτης θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Πάντως ο Ισπανός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΛ και δυστυχώς δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε της ομάδα του.
 

Όλα καλά για Ζεκίνια!

Όλα καλά τελικά για τον Ζεκίνια! Οι εξετάσεις που έκανε ήταν καθαρές. Ο παίκτης της ΑΕΛ μετέβη στο νοσοκομείο μετά τη λήξη της αναμέτρησης με δυσφορία.
Ο φορ είχε μια λοίμωξη στο αναπνευστικό όπου του δημιούργησε δυσφορία. Αυτή την ώρα μεταφέρθηκε σπίτι του.

Κόουλμαν: «Ένα γρήγορο γκολ θέλαμε…»

Ο Ουαλός προπονητής της ΑΕΛ σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Επιθετικά δεν λειτουργήσαμε όπως θα έπρεπε. Είχαμε ένταση και εκνευρισμό και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αν πετυχαίναμε ένα γρήγορο γκολ, θεωρώ ότι θα κερδίζαμε εύκολα. Όσο δημιουργούσαμε ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να τις αξιοποιήσουμε, τόσο μεγάλωνε ο εκνευρισμός μας».
Παράλληλα, ο Κόουλμαν σημείωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν οι παίκτες του τον αγώνα, από τον επαγγελματισμό τους και τη νοοτροπία τους. Και συμπλήρωσε: «Έχουμε μπροστά μας ακόμη 33 ματς και πολλούς βαθμούς να κυνηγήσουμε. Δεν χάθηκε τίποτα. Αν κερδίζαμε σήμερα με 5 ή 6-0 δεν θα σήμαινε ότι θα είχαμε εξασφαλίσει την άνοδο. Έχουμε μπροστά μας τρία ματς κόντρα σε ομάδες που πιθανώς να έχουν παρόμοιους στόχους. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε θετικές προϋποθέσεις για την ομάδα μας, αλλά και πάλι τρεις πιθανές νίκες δεν φτάνουν για να μας δώσουν την άνοδο. Σε κάθε ματς η ΑΕΛ θα έχει πίεση, γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα η προσδοκία που θα έχει ο κόσμος θα είναι υψηλή».

Ανώμαλη προσγείωση για την ΑΕΛ

Μπροστά σε περίπου 9.000 οπαδούς της η ΑΕΛ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βύζαντα, στην πρεμιέρα της στη Football League, μένοντας στο 0-0 με την ομάδα των Μεγάρων στο AEL FC Arena.

Oι παίκτες του Κρις Κόουλμαν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία του εξαιρετικού Κοπαρά. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν το δοκάρι του Νεμπεγλέρα, στο 52'.

Oι φιλοξενούμενοι άντεξαν με 10 παίκτες από το 39', όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στρατάκης για μαρκάρισμα πάνω στον Μπόα Μόρτε. Με τον Βύζαντα έκανε ντεμπούτο ο νέος του τεχνικός, Νίκος Παντέλης.
Η εξέλιξη του αγώνα
Καλησπέρα σας από το παγωμένο AEL FC ARENA. Στις 5 η ΑΕΛ θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά κόντρα στον Βύζα Μεγάρων. Ζωντανή ενημέρωση από το athleticlarissa.gr.
ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν): Σωτηρίου, Κατσιαρός, Παπαγεωργίου, Ταλ, Ααράμπ, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλεζ, Σεσίνια, Πλιάγκας, Σαϊτιώτης.
Βύζας Μεγάρων (Νίκος Παντέλης): Κοτταράς, Γκούμας, Αρκουμάνης, Στατάκης, Λίτσης, Σανόκο, Μωυσίδης, Ουαταρά. Πλάτανος, Χριστοφιδέλης, Σκαφτούρος.
Διαιτητής: Παπαπέτρου.
Βοηθοί: Χριστοδούλου, Δόσης.
4ος: Μαλούτας.
16:25: Οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο κάνουν το καθιερωμένο ζέσταμα, και ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται παρά το τσουχτερό κρύο.
16:30: Εδώ και λίγα λεπτά έχουν ανάψει και τα φώτα στο γήπεδο.
16:45: Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ για τη φετινή χρονιά.
3’ Ορεξάτη μπήκε η ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
4’ Ο Γκονζάλες την πρώτη καλή ευκαιρία με τη σέντρα από αριστερά, αλλά δεν πρόλαβε κάποιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
7’ Καλό σουτ του Γκονζάλες άουτ.
10’ Ο Σαϊτιώτης πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κοτταράς διώχνει σε κόρνερ.
18' Πρώτη καλή στιγμή για τον Βύζα με τον Λίτση να κάνει το σουτ, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.
24' Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Γκονζάλες εκτός στη θέση του ο Σιατραβάνης.
Σχόλιο: Η ΑΕΛ καλύτερη αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Βύζαντα.
39' O Στατάκης για το Βύζα αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
46' Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
52' Δοκάρι για την ΑΕΛ! Ο Νεμπεγλέρας το σουτ η μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Πλιάγκας από κοντά δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Κοτταρά να παραχωρεί το κόρνερ.
59' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Πλιάγκας εκτός, στη θέση του ο Τσιμπάμπα.
62' Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ, ο Κατσιαρός έκανε τη σέντρα, ο Σαϊτιώτης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Σχόλιο: Η ΑΕΛ παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Βύζα που έχει κλειστεί στο... καβούκι του.
67' Πρώτη αλλαγή για το Βύζα, ο Ρούσσος στη θέση Λίτση.
70' Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ, μετά από κόρνερ ο Σαϊτιώτης πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.
71' Ο Τσιμπάμπα κάνει το σουτ στη κίνηση μετά από πάσα του Σεσίνια, με τον Κοτταρά τελευταία στιγμή να μπλοκάρει.
79' Δεύτερη αλλαγή για το Βύζα, στη θέση του Σκαφτούρου ο Πέτρου.
80' Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΛ, εκτός ο Σεσίνια, εντός ο Ζεκίνια.
88' Ο Ζεκίνια καλό σουτ με τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
90' Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος.
90' Αλλαγή για το Βύζα, ο Ρωμαϊδης εντός, ο Ουατάρα εκτός.
Σχόλιο: Δεν κατάφερε η ΑΕΛ ξεκινήσει με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα κόντρα στο Βύζα (0-0).
Του Χρήστου Γκατζούλη

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

«Προστατέψτε την ομάδα μας!»

Με βάση το νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, οι ποινές που προβλέπονται για επεισόδια στα γήπεδα είναι βαρύτατες. Η ΑΕΛ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των θεσμικών φορέων να περιορίσουν στο ελάχιστο ή και να αποβάλλουν διά παντώς από τους κόλπους τού ποδοσφαίρου, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνέβαλαν στο να φτάσουν τα πράγματα στο «μη παρέκει». Η βία είναι σίγουρα ένα από αυτά.
Με την προσδοκία, λοιπόν, ότι η ΕΠΟ θα τηρεί ΟΛΑ τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα με ευλάβεια, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις, εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.
Ενημερώνουμε ενδεικτικά τους φιλάθλους μας ότι με βάση το άρθρο 15 του Π.Κ. που μπορεί οποιοσδήποτε να διαβάσει στο link http://www.epo.gr/kanonismoi/pdf/11_12/peitharxikos_kodikas_2011-2012.pdf:

-Το πρόστιμο για μια (1) ακτίνα λέιζερ, ανέρχεται στις 12.000 ευρώ
-Ενα (1) πανό με υβριστικό περιεχόμενο τις 10.000 ευρώ
-Ενας (1) πυρσός που θα ανάψει στην κερκίδα, χωρίς να «εκτοξευθεί» στον αγωνιστικό χώρο, θα μας στοιχίσει τουλάχιστον 20.000 ευρώ
-Αν αυτός ο πυρσός/κροτίδα/βεγγαλικό πέσει στο χορτάρι του «AEL FC ARENA», κοστίζει 35.000 ευρώ στην ομάδα μας

Ολα αυτά, σε περίπτωση που ο κόσμος «συμμορφωθεί» με τις προειδοποιήσεις. Αν όχι, τα πρόστιμα ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και η έδρα μας θα τιμωρηθεί με 2-3 αγωνιστικές.
Δεν συζητάμε καν για εκτεταμένα επεισόδια (είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχου), αφού στην περίπτωση αυτή η ομάδα εξοντώνεται. Προβλέπονται πρόστιμα 200.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας, ακόμα και αφαίρεση βαθμών. Γενικά, ο νέος Π.Κ. σε θέματα επεισοδίων, προβλέπει ποινές βαρύτερες ακόμα και από τις αντίστοιχες της UEFA.
Υπάρχουν πολλά «κλισέ», όπως «μην απαντάτε στις προκλήσεις» και «μην κάνετε κακό στην ομάδα». Δεν χρειάζονται για τον κόσμο της ΑΕΛ. Απ’ όσα αναφέραμε γίνεται κατανοητό πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποτελεί καίριο πλήγμα στην προσπάθειά μας και ενισχυτικό παράγοντα για όλους, όσοι επίθυμούν διακαώς την καταρράκωσή μας.

- Επειδή εμείς δεν ήμασταν ποτέ ανάμεσα σ΄αυτούς που προσπαθούν να «μαγειρέψουν» προς όφελός τους τις κείμενες διατάξεις.
- Επειδή λειτουργούμε πάντα σύννομα και τα πρόστιμα τα πληρώνουμε
- Επειδή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο φετινός προϋπολογισμός της ΠΑΕ είναι – εκ των πραγμάτων – κατά πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό και επαρκεί οριακά μόνο για την κάλυψη των πάγιων αναγκών
- Επειδή σεβόμαστε τους νόμους και την προσπάθεια για κάθαρση σε όλα τα επίπεδα

Ζητούμε από τους φίλους της ΑΕΛ να σταθούν στο πλευρό μας.

Η 20άδα της πρεμιέρας

Με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ για την αυριανή πρεμιέρα (Σάββατο 12/11, 5μ.μ.) με τον Βύζαντα Μεγάρων στο AEL FC ARENA. Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Κρις Κόουλμαν, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Στέλιο Βενετίδη και Ρομέου οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης, στον Νίκο Αραμπατζή που δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη ετοιμότητα, όπως επίσης και στον Δημήτρη Χασομέρη, ο οποίος εκτίει υπόλοιπο ποινής από την προηγούμενη σεζόν.
Στην 20άδα συμπεριλήφθηκαν οι: Μιχαηλίδης, Σωτηρίου, Ταλ, Ααράμπ, Καλί, Κολοβέτσιος, Παπαγεωργίου, Κατσιαρός, Μπόα Μόρτε, Νεμπεγλέρας, Γκονζάλεζ, Χατζής, Σιατραβάνης, Πλιάγκας, Σεσίνια, Σαϊτιώτης, Τσιμπάμπα, Ζεκίνια, Καραχάλιος, Καρανίκας.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κόουλμαν: «Έχουμε ποιότητα αλλά και βάθος»

Την πεποίθηση πως η Λάρισα θα είναι η πρωταγωνίστρια της φετινής Football League, εξέφρασε ο Κρις Κόουλμαν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της πρεμιέρας κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων. «Αν οι παίκτες μας παίξουν όπως μπορούν, μας δίνουν ποιότητα και φυσικά αισιοδοξία. Είμαι χαρούμενος μ’ αυτό το ρόστερ και τη νοοτροπία που βοηθούν να επικρατεί στην ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «βυσσινί».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κρις Κόουλμαν:

Για το κλίμα στην ομάδα για την πρεμιέρα των υποχρεώσεων: «Καλώς ήρθατε στο γήπεδό μας για την πρώτη συνέντευξη Τύπου ενόψει πρωταθλήματος. Είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς . Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι προπονήσεις εξελίχθηκαν σε καλό επίπεδο. Χθες και σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) διαφαίνεται σε όλους μας μια φυσιολογική πίεση, αλλά έχουμε ενθουσιασμό και θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Όλα τα συναισθήματα όμως πρέπει να μένουν σ’ ένα επίπεδο, ειδικά μέσα στο παιχνίδι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε για το Σάββατο».

Για τον Βύζαντα Μεγάρων: «Πέρα απ’ την δεδομένη μεθοδολογία των προπονήσεών μας, ο βοηθός μου Νίκος Κωτσοβός είδε τον Βύζαντα από κοντά, είδαμε και μαζί το βίντεο του αγώνα του και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο ματς, γιατί σεβόμαστε τον αντίπαλο. Βέβαια είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο ότι κανένα ματς δεν είναι ίδιο με το άλλο και σίγουρα για τον αντίπαλό μας αποτελεί έξτρα κίνητρο η ΑΕΛ, καθώς και το γεγονός ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αρνητικά αποτελέσματα».

Για τις δυνατότητες της Λάρισας: «Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο και στο παιχνίδι μας. Στα περισσότερα ματς οι αντίπαλοι θα προσπαθούν με σφιχτά οργανωμένη άμυνα να μας σταματήσουν ποντάροντας μόνο στις κόντρες για να σκοράρουν. Με όλο τον σεβασμό όμως στις άλλες ομάδες της κατηγορίας, είμαι πεπεισμένος ότι αν εμείς παίξουμε στο μάξιμουμ, μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Αν οι παίκτες μας παίξουν όπως μπορούν, μας δίνουν ποιότητα και φυσικά αισιοδοξία. Είμαι χαρούμενος μ’ αυτό το ρόστερ και τη νοοτροπία που βοηθούν να επικρατεί στην ομάδα».

Για τη διαχείριση του έμψυχου υλικού: «Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και υπολογίζουμε σε όλους τους παίκτες. Όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι είχαμε ως αφετηρία την Football League, γι’ αυτό κι έχουμε το κατάλληλο μίγμα Ελλήνων και ξένων. Έχουμε ποιότητα αλλά και βάθος να ανταπεξέλθουμε σε κάθε ανάγκη της ομάδας και των κανονισμών. Πρόβλημα δεν είναι σήμερα. Θα γίνει αν στην πορεία έχουμε ταυτόχρονα πολλούς τραυματισμούς ή απουσίες συγκεκριμένης κατηγορίας παικτών. Σε κάθε ματς 20μελής αποστολή με δύο εκτός 18άδας και κάποιοι ξένοι θα μένουν έξω. Όλοι όμως γνωρίζουν πως δεν υπάρχει εγγυημένη θέση στην 11άδα ή στην 18άδα, πόσω μάλλον λόγω εθνικότητας. Σημασία έχει να κάνουν όλοι καθημερινά ο καλύτερο κι έπειτα να ‘χω εγώ το δύσκολο έργο να αποφασίσω».

Για τους οπαδούς της ΑΕΛ: «Έχουμε φανταστικούς οπαδούς, οι οποίοι είχαν πολλές απογοητεύσεις την τελευταία διετία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι πάντα στο πλευρό μας, γιατί η παρουσία τους είναι σημαντική. Αν αυτό που θα δουν στο γήπεδο τους αρέσει, θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Αν όχι, θα ‘ναι ο 12ος παίκτης του αντιπάλου, γιατί η επιρροή της παρουσίας τους στο γήπεδο είναι σημαντική».

Για το επίπεδο στη Football League: «Έχουμε δει συγκεκριμένα και όμοια πράγματα. Οργανωμένες, φυσική κατάσταση, δουλεμένες στα στημένα, που δεν μπορείς να τους βγάλεις αντεπίθεση, αλλά μην ξεχνάμε πως και για τους αντιπάλους θα ‘ναι δύσκολο να αντιμετωπίζουν εμάς. Δυνατοί παίκτες και ψηλοί, όπως στον Βύζαντα, υπάρχουν στις περισσότερες ομάδες. Είναι ένα στιλ ομάδων που υπάρχουν πολλές και στην Αγγλία. Δεν με προβληματίζει. Πρόβλημα θα είναι αν εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τις προτάσεις από Πόρτσμουθ και Λέστερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος απ’ όσα ζω εδώ. Θέλω να πετύχω εδώ και να κερδίσουμε την άνοδο. Πολλά συμβαίνουν μέρα με τη μέρα στο ποδόσφαιρο, αλλά όλη μου η ενέργεια είναι εδώ, γιατί το πιο σημαντικό ματς είναι το ματς του Σαββάτου, γιατί είναι το επόμενο ματς. Κι αυτό ισχύει για κάθε επόμενο ματς».

Για την κόντρα της ΠΑΕ με τον Καβακά: «Ο Τίμος είναι παρελθόν για εμένα. Είχαμε καλή συνεργασία αλλά ο λογαριασμός «έκλεισε». Τώρα έχω στο πλευρό μου το Νίκο Κωτσοβό και όλα πάνε καλά. Είναι λοιπόν θέμα για τον πρόεδρο, αλλά όχι για εμένα και δεν θα με βοηθήσει στη δουλειά μου αν ασχοληθώ μαζί του».

Για την πολύμηνη απουσία από τους αγώνες: «Αρχικά, μετά από τέσσερις μήνες προπονήσεων και 17 φιλικά χωρίς βαθμούς, θα ‘ταν δύσκολο να δώσουμε δώδεκα παιχνίδια για βαθμούς σε ενάμιση μήνα. Ήταν καλό που άλλαξε το αρχικό πρόγραμμα. Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε κι αύριο ίσως μας πουν να παίξουμε 15 ματς σ’ έναν μήνα, αλλά αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα είναι λογικό».

Για την αγωνιστική στρατηγική: «Υπομονή να έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά με στόχο και για συγκεκριμένο λόγο. Όχι να κουράσουμε και να κοιμίσουμε τον αντίπαλο, αλλά να παίζουμε ουσιαστικά. Χάσαμε τον τελευταίο μήνα τον προσανατολισμό μας, αλλά θα τον ξαναβρούμε. Σκορ στην αρχή ή στο τέλος του ματς, τους ίδιους βαθμούς δίνει. Αλλά αν πετύχεις γκολ νωρίς, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για πιο εύκολη επικράτηση. Αυτή είναι η διαφορά κι έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε όπως θέλουμε κι όπως πρέπει».

Με Ρούβα στο Κύπελλο η ΑΕΛ

Η κλήρωση των τριών επόμενων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε την Πέμπτη (10/11)
στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Στην Β’ φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού μετέχουν οι ομάδες της Football League 2 και της Football League, ενώ οι ομάδες της Super League θα «πέσουν» στη «μάχη» του Κυπέλλου στην Δ’ φάση.

Αναλυτικά το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας:

Β’ Φάση
1. Απόλλων Καλαμαριά – Αναγέννηση Επανομή
2. Απόλλων Σμύρνης – Πανθρακικός
3. Αστέρας Μαγούλας – Καλλιθέα
4. Βατανιακός – Αγροτικός Αστέρας
5. Δόξα Κρανούλας – Παναχαϊκή
6. Ζάκυνθος – Πιερικός
7. Καλαμάτα – Φωκικός
8. Κεραυνός Γλυφάδας – Καλλονή
9. Μέγας Αλέξανδρος Ηρ. – Εθνικός Αστέρας
10. Νίκη Βόλου – Θρασύβουλος
11. Οδ. Αναγέννησης Σερρών – Πλατανιάς
12. Οικονόμος Τσαριτσάνης – Πανσερραϊκός
13. ΑΕ Πόντιοι Κατερίνης – Βύζας Μεγάρων
14. Προοδευτική – Αναγέννηση Γιαννιτσών
15. Ρούβας – ΑΕΛ
16. ΠΑΟ Ρουφ – Διαγόρας
17. Τύρναβος – Βέροια
18. Νικητής Εθνικός Γαζώρου-Αετός Σκ. – Ηρακλής Ψαχνών

Γ' Φάση
19. Νικητής 18 – Νικητής 6
20. Νικητής 3 – Νικητής 17

Δ' Φάση
21. Νικητής 1 – Ατρόμητος
22. Νικητής 2 – Άρης
23. Νικητής 4 – Παναθηναϊκός
24. Νικητής 5 – ΟΦΗ
25. Νικητής 7 – ΑΕΚ
26. Νικητής 8 – Πανιώνιος
27. Νικηκής 9 – ΠΑΟΚ
28. Νικητής 10 Λεβαδειακός
29. Νικητής 11 – Κέρκυρα
30. Νικητής 12 – Εργοτέλης
31. Νικητής 13 – SKODA Ξάνθη
32. Νικητής 14 – Αστέρας Τρίπολης
33. Νικητής 15 – Παναιτωλικός
34. Νικητής 16 – ΠΑΣ Γιάννινα
35. Νικητής 19 – Ολυμπιακός
36. Νικητής 20 –Δόξα Δράμας

Η Β’ φάση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-23-24 Νοεμβρίου. Η Γ’ φάση στις 7 Δεκεμβρίου και η Δ’ φάση το τριήμερο 20-21-22 Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη τα εισιτήρια του ΑΕΛ-Βύζας

Από την Πέμπτη (10/11) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων του σαββατιάτικου αγώνα της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι τα εισιτήρια για την πρεμιέρα της Football League με τον Βύζαντα Μεγάρων (Σάββατο 12/11, 17:00) θα διατίθενται από το νέο ”Vissini Store” στο AEL FC ARENA αύριο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στις ακόλουθες τιμές:
-Θύρες 11, 12 & 23: 9 ευρώ
-Θύρες 3-4 & 9-10: 12 ευρώ
-Θύρες 5-6- & 7-8 COSMOTE: 18 ευρώ
-Θύρες 14-15 & 21-22: 22 ευρώ
-Θύρες 16-17 & 19-20 VIP: 35 ευρώ
Θύρα 18 VVIP: 60 ευρώ
-Επίσης διατίθενται για όλες τις θύρες παιδικά εισιτήρια για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών στην τιμή των 5 ευρώ
-Ειδικά για την αναμέτρηση του Σαββάτου η είσοδος στην παιδική κερκίδα θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας εισόδου της περασμένης σεζόν (2010-11)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπαπέτρου σφυρίζει στο Arena

Ορίστηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής για τη Φουτμπολ Λιγκ.
Στον αγώνα της ΑΕΛ κόντρα στο Βύζαντα Μεγάρων (Σάββατο 12/11 17.00 ) θα σφυρίξει ο Παπαπέτρου Αναστάσιος της ΕΠΣ Αθηνών με βοηθούς τους Χριστοδούλου Πέτρο και Δόση Μιχαήλ της ΕΠΣ Αθηνών επίσης ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μαλούτας Δημήτριος από την Ημαθία.

Συνέντευξη τύπου ο Κόουλμαν

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων θα παραθέσει ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Κρις Κόουλμαν, αύριο Πέμπτη 10/11 και ώρα 1μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA.

Ξανά στην Εθνική Νέων ο Γκαλίτσιος

Ξανά στην Εθνική Νέων ο Γκαλίτσιος

Κλήση από την Εθνική Νέων έλαβε ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος. Ο 18χρονος αμυντικός θα ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το διάστημα 14-16 Νοεμβρίου, για να λάβει μέρος σε προπονήσεις που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Το άρθρο διαβάστηκε 49 φορές

ΑΕΛ - Βύζας: Σάββατο στις 17:00

ο Σάββατο στις 5 το απόγευμα η ΑΕΛ θα δώσει (επιτέλους) το πρώτο της επίσημο παιχνίδι μετά από 4 μήνες προετοιμασίας!!! Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής τον Βύζαντα Μεγάρων (χωρίς τηλεοπτική κάλυψη).
Το πρόγραμμα της 3ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE Ο.Π.Α.Π. είναι:
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 14/11/11 19:00 OTE-TV
ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 11/11/11 19:00 OTE-TV
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ 13/11/11 15:00
ΑΕΛ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 12/11/11 17:00
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ 13/11/11 14:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 13/11/11 15:00
AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ13/11/1115:00
ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 13/11/11 15:00
ΦΩΚΙΚΟΣ- ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 13/11/11 15:00

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εγώ είμαι εδώ. Εσείς μπορείτε;

Τα δεδομένα με τα οποία η ΑΕΛ συνεχίζει την πορεία της μπαίνοντας επί της ουσίας στη νέα αγωνιστική σεζόν, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, το οικονομικό status που έχει διαμορφωθεί, την αχαριστία που βίωσε από πρώην ποδοσφαιριστές και συνεργάτες, την απόφασή του να σηκώσει με κάθε προσωπικό τίμημα το βάρος, αλλά και την ανάγκη στήριξης από ολόκληρη την πόλη της Λάρισας γιατί «μόνος εγώ δεν φτάνω», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο AEL FC ARENA. Ταυτόχρονα έκρουσε τον "κώδωνα του κινδύνου" και για την οικονομική ζημία με την οποία κινδυνεύει η ομάδα από πιθανά πρόστιμα από συμπεριφορές των φιλάθλων.
Ο Κώστας Πηλαδάκης ξεκίνησε την αναδρομή στα κωμικά γεγονότα γύρω από τις διαδικασίες κάθαρσης καταλήγοντας ότι «προφανώς η ΑΕΛ στη Super League τους δημιουργεί ένα θεματάκι. Η μοναδική αλήθεια την οποία θα μπορούσαν να πουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα και τις αποφάσεις θα ήταν: «Κύριοι της ΑΕΛ, κύριε Πηλαδάκη, δεν σας γουστάρουμε». Συνέχισε με τις προσφυγές: «Η ομάδα θα πληρώσει αυτούς τους κυρίους, όπως έκανε όλα αυτά τα 8 χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, έστω με κόπο και κάποιες καθυστερήσεις. Αυτά τα λέω για να μην ξεχνάμε. Το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου ήταν η ΑΕΛ. Γνώρισα και χαρά, αλλά τέτοια αγνωμοσύνη δεν συνάντησα σε καμία άλλη δραστηριότητα της ζωής μου». Εν συνεχεία το γήπεδο, οι υποχρεώσεις «που δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της πλειοψηφίας των ομάδων της Super League», η υπόθεση Καβακά, το οικονομικό status με τις μηδέν χορηγίες: «Κι αν το ελληνικό κράτος που μας έχει βγάλει την ψυχή, μας είχε επιστρέψει το ΦΠΑ που δικαιούμαστε, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε ούτε μια δραχμή χρέος, θα είχαμε προσλάβει άλλα 10-20 άτομα στο γήπεδο και η ομάδα δεν θα διασύρονταν από τον κάθε παπάρα που βγαίνει και λέει ότι είμαστε απλήρωτοι». Η Football League όπου «κανένας δεν θα μας χαριστεί» και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η ΑΕΛ μπορεί να παραμείνει όρθια: «Για τη χρονιά που διανύουμε έχω να πω το εξής. Μόνος που δεν φτάνω. Όποιος αγαπάει την ΑΕΛ, πρέπει να βοηθήσει. Δε ζητιανεύουμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να εκποιήσω μέρος της περιουσίας που απέκτησε δουλεύοντας, θα το κάνω και η ΑΕΛ θα βγει πάλι ασπροπρόσωπη. Εγώ, ο ξένος που ήρθε εδώ πριν από 8 χρόνια, είμαι έτοιμος να το κάνω. Η πόλη είναι έτοιμη να στηρίξει την ομάδα, που δεν βρίσκεται πουθενά μπλεγμένη στα στημένα; Τι προτιμούσατε; Να ακούγατε το όνομά μου στα στημένα και να παίζαμε Super League; Μπορούν να βοηθήσουν όλοι. Οι απλοί φίλαθλοι, οι οργανωμένοι, οι αρχές της πόλης που μετά τα εγκαίνια του γηπέδου είναι εξαφανισμένοι».
Επίλογος με τις ευχαριστίες προς όλους όσοι έχουν λαμβάνειν και έχουν δείξει κατανόηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κρις Κόουλμαν, το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους εξήρε για το ήθος και τη μέχρι σήμερα παρουσία τους στην ομάδα. Και το επιμύθιο: «Στις δύσκολες ώρες οι δυνατοί, γίνονται δυνατότεροι. Οι δειλοί φεύγουν. Εγώ δηλώνω «παρών» και περιμένω από το Σάββατο να δείξουμε όλοι ότι έχουν αντιληφθεί τον δύσκολο Γολγοθά που ανεβαίνουμε. Δεν θα μας χαριστεί κανείς».
 
 
 
 
 
Αναλυτικά:
 
 
Η αναδρομή στα γεγονότα των τελευταίων μηνών: «Θα κάνω μια σύντομη ανακεφαλαίωση για όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες στον φανταστικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με το τέλος της σεζόν κατάπιαμε τον υποβιβασμό χωρίς να εξαιρέσουμε τα λάθη και τις ευθύνες μας, όπου ο Θεός έφερε στην επιφάνεια μια μεγάλη αποκάλυψη, αυτή των στημένων αγώνων. Αγώνες κούμπωναν σε βάρος μας. Αυτά τα κουμπώματα, έδειξαν μια τάση, μια συνήθεια και μια διαδικασία κάποιων ανθρώπων να κουμπώνουν ματς σε βάρος της ομάδας μας. Κι όλοι καταλαβαίνουμε ότι – ανεξάρτητα από τα δικά μας λάθη – αν δεν είχαν γίνει ένα-δυο τέτοια κουμπώματα η ομάδα μας δεν θα είχε πέσει. Και με τα στοιχεία που είχαν βγει στην επιφάνεια όλοι πιστέψαμε ότι κάτι πάει να γίνει, ότι θα προσχωρήσει η κάθαρση έστω σταδιακά. Κάποιες ομάδες τιμωρήθηκαν, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι μόνο αυτές έφταιγαν για όλα όσα έγιναν. Ζήσαμε επίσης μια διαδικασία που έδειξε εφευρέτες νόμων. Αυτός ο περιβόητος ΚΑΠ, τον οποίο τον τηρούν όποτε θέλουν. Ζήσαμε, επίσης, πρωτόδικες αποφάσεις να ανατρέπονται στον 2ο βαθμό. Και το αποκορύφωμα, η κωμική κατάσταση, τη Δευτέρα μια απόφαση να δικαιώνει την ομάδα μας και την Παρασκευή εφευρίσκουν μια δικαιολογία να μην ισχύει για μας. Να υπάρχει η περιβόητη εισήγηση για την αύξηση των ομάδων και όλοι αυτοί οι κύριοι που την Τρίτη ψήφισαν υπέρ, την Παρασκευή κοιτιόντουσαν μεταξύ τους για αν δικαιολογήσουν την αλλαγή της απόφασής τους, την οποία μάλιστα είχε αρχικά εγκρίνει και η ΕΠΟ. Προφανώς η ΑΕΛ στη Super League τους δημιουργεί ένα θεματάκι. Η μοναδική αλήθεια την οποία θα μπορούσαν να πουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα και τις αποφάσεις θα ήταν: «Κύριοι της ΑΕΛ, κύριε Πηλαδάκη, δεν σας γουστάρουμε».
 
Οι προσφυγές: «Οι προσφυγές που έχουν γίνει από την προηγούμενη χρονιά είναι πέντε. Σε όλες τις περιπτώσεις, με εξαίρεση μία (αυτή του Ταυλαρίδη, που είναι γνωστή οι εξέλιξή της), οι κύριοι αυτοί όχι μόνο δεν αναγνώρισαν τη συνυπευθυνότητά τους στον υποβιβασμό της ομάδας, αλλά διεκδίκησαν πολύ περισσότερα από τα δεδουλευμένα. Η ομάδα θα πληρώσει αυτούς τους κυρίους, όπως έκανε όλα αυτά τα 8 χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, έστω με κόπο και κάποιες καθυστερήσεις. Αυτά τα λέω για να μην ξεχνάμε. Το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου ήταν η ΑΕΛ. Γνώρισα και χαρά, αλλά τέτοια αγνωμοσύνη δεν συνάντησα σε καμία άλλη δραστηριότητα της ζωής μου».
 
Το γήπεδο: Είχαμε επίσης προβλήματα με το γήπεδο. Ανεξάρτητα από την έκβαση της δικαστικής διαφωνίας με την ΕΡΓΟ 3 αυτό το γήπεδο πρέπει να μείνει ζωντανό. Γιατί τα τσιμέντα, αν αφήσει και φύγει και η ζωή από μέσα, πέφτουν. Έπρεπε δηλαδή σε όλο αυτό το σκηνικό να καταφέρνουμε και να μείνουμε όρθιοι, και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος και να κρατούμε ζωντανό τον οργανισμό που λέγεται AEL FC ARENA. Αν πριν από έναν χρόνο λέγατε σε κάποιον που μισεί την ΑΕΛ και τον Πηλαδάκη να καταγράψει τα 10 χειρότερα που θα ήθελε να τους συμβούν, ένα θα το είχε ξεχάσει.
 
Οι υποχρεώσεις: «Η ομάδα έχει κι άλλες υποχρεώσεις, μικρότερου μεγέθους και σε προμηθευτές και σε ανθρώπους στην πόλη. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της πλειοψηφίας των ομάδων της Super League. Αλλού υπάρχουν απλήρωτοι παίκτες 8 και 9 μήνες και δεν ανοίγει μύτη. Εμείς δεν βρισκόμαστε επ ουδενί σε αυτή την κατάσταση. Όταν πληρώναμε στην ώρα μας, ήμασταν καλοί. Σε μια χρονιά που χρειαστήκαμε κατανόηση, υπήρχαν πολλοί που την έδειξαν και τους ευχαριστούμε πολύ, υπήρχαν, όμως, κι άλλοι που ξέχασαν. Όμως, η ζωή κάνει κύκλους για όλους».
 
Η υπόθεση Καβακά: «Υπήρχαν κι άλλα κρούσματα. Όπως αυτό με τον πρώην βοηθό προπονητή τον κο Καβακά. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και εξακολουθώ να το πιστεύω. Γι’ αυτό και κάναμε τόσο μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουμε στην ομάδα μας, να τον βάλουμε δίπλα στον κο Κόουλμαν να μάθει πράγματα και να συνεχίσει την καριέρα του με περισσότερα εχέγγυα. Είναι, όμως, ένας πολύ κακός επαγγελματίας. Και ανήθικος, παράλληλα. Σηκώθηκε κι έφυγε από την ομάδα ενώ έχει συμβόλαιο, πήγε σε μια ανταγωνιστική ομάδα και θα αποτανθούμε στη δικαιοσύνη για να λύσουμε το ζήτημα. Το λέω γιατί έχω βαρεθεί να καταπίνω όλη την ανηθικότητα που εισπράττουμε. Άλλος φιλάει τη φανέλα και κάνει προσφυγή ζητώντας 7 φορές τα λεφτά που δικαιούται. Πρέπει επιτέλους οι κακοί να πηγαίνουν τον Καιάδα. Κάποτε έλεγα δεν πειράζει. Αλλά μετά από όσα έχω περάσει, δεν έχω πλέον ούτε κατανόηση, ούτε ανοχή».
 
Το οικονομικό status: «Οι χορηγίες της ομάδας σήμερα που μιλάμε είναι μηδέν. Όχι απλά λιγότερες σε σχέση με πέρσι. Μηδέν. Από τον Απρίλιο, με εξαίρεση ορισμένα διαρκείας – στα οποία χαμηλώσαμε όσο μπορούσαμε τις τιμές, αλλά παρόλα αυτά έχουν τεράστια πτώση σχεδόν 50% - η ομάδα δεν έχει κανένα άλλο έσοδο. Μηδέν. Και παρόλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι, δημιουργήσαμε ομάδα, καθημερινά δίνουμε χρήματα – έστω τμηματικά – σε όλους αυτούς στους οποίους οφείλουμε και σήμερα το πρωί μαθαίνω ότι ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε από την ομάδα μας και θα έπαιρνε τα μισά λεφτά της αποζημίωσής του, σφράγισε επιταγή. Αυτό, επίσης, είναι ήθος. Κι αν το ελληνικό κράτος που μας έχει βγάλει την ψυχή, μας είχε επιστρέψει το ΦΠΑ που δικαιούμαστε, αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε ούτε μια δραχμή χρέος, θα είχαμε προσλάβει άλλα 10-20 άτομα στο γήπεδο και η ομάδα δεν θα διασύρονταν από τον κάθε παπάρα που βγαίνει και λέει ότι είμαστε απλήρωτοι. Να προσθέσω και την ασυνέπεια ορισμένων οργανισμών σε συμβατικές υποχρεώσεις έναντι της ομάδας. Είχα αποφασίσει να πω άλλα, όμως πριν μπούμε στην αίθουσα είχα ένα τηλεφώνημα από τον ΟΠΑΠ. Θα έχουμε μια συνάντηση μέσα στην εβδομάδα και ελπίζω να τηρήσουν το συμβόλαιό τους».
 
Η Football League: «Ξεκινάμε το Σάββατο ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Εύχομαι όσες ομάδες από αυτές είχαν άλλες νοοτροπίες στο πως αγωνίζονται, φέτος να τις ξεχάσουν. Και λέω εύχομαι γιατί αισθάνομαι απογοήτευση και απαισιοδοξία ότι τίποτε δεν θα αλλάξει. Το ίδιο κυνηγητό θα αντιμετωπίσουμε και δεν θα μας χαριστεί κανένας».
 
Η στήριξη: «Τους τελευταίους 6-7 μήνες που η ομάδα δεν είχε έσοδα συνέχισα να χρηματοδοτώ την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις. Κι επαναλαμβάνω οι συνολικές υποχρεώσεις της ομάδας είναι αστείες μπροστά στη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Super League. Κι επειδή εδώ υπάρχει ένα φυσικό πρόσωπο με φιλότιμο, είμαι εύκολο θύμα στο κυνηγητό. Ενώ άλλου δεν μιλάει κανείς. Για τη χρονιά που διανύουμε έχω να πω το εξής. Μόνος που δεν φτάνω. Όποιος αγαπάει την ΑΕΛ, πρέπει να βοηθήσει. Δε ζητιανεύουμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να εκποιήσω μέρος της περιουσίας που απέκτησε δουλεύοντας, θα το κάνω και η ΑΕΛ θα βγει πάλι ασπροπρόσωπη. Εγώ, ο ξένος που ήρθε εδώ πριν από 8 χρόνια, είμαι έτοιμος να το κάνω. Η πόλη είναι έτοιμη να στηρίξει την ομάδα, που δεν βρίσκεται πουθενά μπλεγμένη στα στημένα; Τι προτιμούσατε; Να ακούγατε το όνομά μου στα στημένα και να παίζαμε Super League; Ή να είμαστε περήφανοι και να είμαστε στη Β’ Εθνική; Αυτό ρωτήστε τους εαυτούς σας. Εγώ είμαι έτοιμος να θυσιάσω την περιουσία μου. Χρειάζεται βοήθεια απ’ όλους. Από τους αγνούς φιλάθλους που δίνουν τα 5 ή τα 10 ευρώ για να έρθουν στο γήπεδο. Από τις αρχές. Μπροστάρηδες στα εγκαίνια του γηπέδου, εξαφανισμένοι μετά. Μπορούν να βοηθήσουν με παροχές. Γιατί αυτό το γήπεδο δίνει ζωή στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Όχι μόνο οι θέσεις εργασίας, αλλά και όσα χρήματα αφήνουν στην πόλη οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Είναι κάτι που την πόλη την έχει ανεβάσει στη συνείδηση των σωστών και σοβαρών ανθρώπων, το γεγονός ότι η ΑΕΛ και η Λάρισα είναι από τις λίγες που δεν είχαν σχέση με τα στημένα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πόλεων της περιφέρειας ήταν μέσα στα στημένα. Άσχετα αν οι ομάδες αθωώθηκαν. Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν οι οργανωμένοι. Πρέπει να καταλάβουν ότι ένα πανό – με το οποίο εκείνη τη στιγμή εκφράζουν την οργή τους, τη διαμαρτυρία τους, το παράπονό τους - μπορεί να τους χαροποιεί για 5 λεπτά, μπορεί να τους δίνει μαγκιά και προβολή στον διπλανό τους, αλλά δεν βοηθάει την ομάδα. Εικοσι χιλιάδες πρόστιμο και 5 χιλιάδες είσπραξη από τα εισιτήρια δεν βοηθούν την ομάδα. Πώς να το εξηγήσω αλλιώς; Πόσες φορές να το φωνάξω; Δεν βοηθάει την ομάδα η μαγκιά στο καφενείο, η μαγκιά στους δημοσιογράφους. Είναι διαμαρτυρία. Γεμίστε το πάρκινγκ. Σας το δίνω. Γεμίστε το γήπεδο περιμετρικά. Να έρθω κι εγώ να βάψω μαζί σας. Να μουντζώσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορεί η ομάδα να πληρώσει 100 χιλιάδες ευρώ για πρόστιμα. Δεν κερδίζουμε τίποτα. Ποιος συγκινήθηκε; Βγάζουν αποφάσεις τη Δευτέρα, την Παρασκευή βλέπουμε άλλη απόφαση. Δεν ιδρώνουν. Κανένας τους. Εγώ δηλώνω παρών. Και επαναλαμβάνω. Αν χρειαστεί να εκποιήσω μέρος της περιουσίας μου για να είναι η ΑΕΛ συνεπής στις υποχρεώσεις της, θα το κάνω. Το δίλημμα που βάζω σε εσάς, στους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτή την πόλη και βλέπουν το ήθος της ΑΕΛ, στους οργανωμένους, που τους θέλουμε δίπλα μας, στους απλούς αγνούς φιλάθλους, σε όποιον μπορεί να δώσει 100 ευρώ χορηγία ή οτιδήποτε μπορεί, προκειμένου να βοηθήσει, είναι το κατά πόσο είναι έτοιμοι γι’ αυτό το εγχείρημα. Είναι δύσκολο. Τις απόψεις ότι η ομάδα θα ανέβει τρένο κλπ. εγώ δεν τις συμμερίζομαι».
 
Οι ευχαριστίες: Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολλούς συμπολίτες που στηρίζουν την ομάδα με την κατανόησή τους. Που μπορεί η ομάδα να τους χρωστούσε 1.000 ευρώ και να πήραν μέχρι στιγμής 500. Και συνεχίζουν να δείχνουν κατανόηση. Θέλω, επίσης, δημόσια να ευχαριστήσω τον κο Κόουλμαν, τους συνεργάτες του και όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Γιατί το ήθος που έχουν επιδείξει δεν συγκρίνεται το ήθος πολλών ποδοσφαιριστών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που λέω δεν τα ισοπεδώνει όλα. Γιατί είχαμε σωστή αντιμετώπιση και από ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την ομάδα, αλλά στάθηκαν ανθρώπινα. Μιλάω για το Νίκο τον Νταμπίζα, αλλά και για παιδιά που συνεχίζουν ακόμη μαζί μας όπως ο Στέλιος ο Βενετίδης, ο Παναγιώτης ο Κατσιαρός και άλλοι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την κατανόηση και πολλούς προμηθευτές από την πόλη μας. Η χώρα δεν μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και η ΑΕΛ κουτσά-στραβά προσπαθεί, ματώνοντας, να βγει ξανά στην επιφάνεια. Στις δύσκολες ώρες οι δυνατοί, γίνονται δυνατότεροι. Οι δειλοί φεύγουν. Εγώ δηλώνω «παρών» και περιμένω από το Σάββατο να δείξουμε όλοι ότι έχουν αντιληφθεί τον δύσκολο Γολγοθά που ανεβαίνουμε. Δεν θα μας χαριστεί κανείς».