Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κόουλμαν: «Ο λόγος που φεύγω δεν είναι οικονομικός»

Ο Ουαλός τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Κάναμε τα πράγματα δύσκολα, αλλά ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί».

Σε ερώτηση για τους λόγους της αποχώρησής του από την ΑΕΛ, είπε:
«Θα το πω μία και μόνο φορά. Ο λόγος που φεύγω δεν είναι οικονομικός. Δεν με ένοιαζαν ποτέ τα χρήματα. Ήρθα εδώ για την εμπειρία. Όταν ήρθα το καλοκαίρι, ήμασταν σε μια κατάσταση μεταξύ σούπερ λίγκα και φούτμπολ λιγκ. Για τη σούπερ λιγκ το μπάτζετ είναι μικρό αλλά για τη φούτμπολ λιγκ ικανοποιητικό. Πριν φύγω για τις διακοπές τν Χριστουγέννων, είχα πει στον πρόεδρο να απαλλαχθεί από τα μεγάλα συμβόλαια των ξένων παικτών. Όταν ήρθα δεν ήξερα την κατάσταση με την ομάδα. Χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν χτίζεται έτσι η ομάδα. Θέλει χτίσιμο από την αρχή, κάτι που λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν γίνεται.
Όταν ήρθα είχε βοηθό τον Τίμο Καβακά και βάλαμε τα πράγματα έτσι όπως τα ήθελα εγώ. Μετά από τρεις μήνες όμως άρχισαν τα προβλήματα. Ήρθε ένας άλλος βοηθός. Ο Νίκος Κοτσοβός που έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά τα οικονομικά προβλήματα με έκαναν να νιώθω άβολα. Λατρεύω την ΑΕΛ, το πάθος αυτού του κόσμου για την ομάδα, αλλά έπρεπε να κάνω αυτό που θεωρούσα σωστό για να είμαι εντάξει απέναντι στη συνείδησή μου. Θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με το ίδιο τεχνικό επιτελείο και το είπα στον πρόεδρο. Ο Νίκος Κοτσοβός ξέρει την ομάδα μας. Οι παίκτες τον σέβονται. Γνωρίζει την κατηγορία και πιστεύω πως μπορεί να μείνει 2-3 εβδομάδες και αν όλα πάνε καλά, να μείνει πρώτος προπονητής. Όπως και ο Πήδουλας και οι άλλοι να κρατήσουν τις θέσεις τους».

Για τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει απορρίψει πρόταση από ομάδας της Super League, τόνισε:
«Ήταν περισσότερο συζήτηση και όχι πρόταση και ναι την απέρριψα επειδή σέβομαι πολύ τη Λάρισα. Μετά τα Χριστούγεννα ήταν να μιλήσω με τον πρόεδρο. Του είπα ότι δεν θα ήταν καλό να συνεχίσω. Μου ζήτησε να μείνω σε δύο παιχνίδια και είπα εντάξει. Σε άλλη Ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να πάω. Αν η Λάρισα ξεπεράσει κάποια προβλήματα και ανέβει επίπεδο μπορεί να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον. Χθες βράδυ ήρθαν κάποιοι άνθρωποι στο ξενοδοχείο και προσπάθησαν να με μεταπείσουν επειδή μου είπαν πως θέλουν να αγοράσουν την ομάδα. Με την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο όμως  γνωρίζω πως αν δεν μπουν υπογραφές, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντες».
Σε ερώτηση για το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων, ο Κόουλμαν απάντησε ως εξής:
«Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον πρόεδρο. Δεν έχω απόλυτη γνώση γύρω από αυτό το θέμα. Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν. Αυτό που ξέρω είναι πως αν δεν έχεις δεν μπορείς να δώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου