Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

«Διαφήμιση» στη Νορβηγία

Ο Γιορν Άντερσεν πέρασε από Ξάνθη και Λάρισα φεύγοντας πριν αρχίσει η σεζόν από την πρώτη και μένοντας μόλις 24 μέρες στον πάγκο της δεύτερης. Όμως το διάστημα αυτό αρκούσε ώστε ο Νορβηγός τεχνικός της Καρλσρούης να σχηματίσει τις χειρότερες των εντυπώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δείτε όσα «κολακευτικά» δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του…

«Οι απειλές ήταν στην ημερήσια διάταξη για τους Έλληνες παίκτες, που είχαν συνηθίσει στις επιθέσεις από οπαδούς. Ήταν τρομακτικό για μένα, όπως και για τους άλλους ξένους της ομάδας. Ήταν φοβισμένοι και ένιωθαν πως η κατάσταση αυτή ήταν απαράδεκτη», τόνισε και ανέφερε παραδείγματα.

«Μέσα στις 24 μέρες που ήμουν στη Λάρισα, έζησα δύο τέτοια περιστατικά. Το πρώτο ήταν όταν επιστρέφοντας από ένα ματς στην Αθήνα, 300 οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το πούλμαν και μας περίμεναν. Πετούσαν πέτρες στα παράθυρα και ήθελαν να βάλουν φωτιά στο πούλμαν. Κανείς παίκτης δεν τολμούσε να βγει έξω. Ειδικά οι ξένοι παίκτες… τα είχαν κάνει πάνω τους», είπε και συμπλήρωσε:

«Σε μία άλλη περίπτωση, είχαμε χάσει εκτός έδρας και γυρίσαμε στη Λάρισα συνοδεία αστυνομίας. Όταν φτάσαμε, μας είπαν να μην πάμε να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας, γιατί μας περίμεναν οπαδοί με άγριες διαθέσεις κι έτοιμοι να μας επιτεθούν. Περιμέναμε στο πάρκινγκ 3-4 ώρες μέσα στη νύχτα μέχρι να αποχωρήσουν οι οπαδοί».

Όταν του επισημάνθηκε πως το 67% των παικτών δήλωσε πως δεν πληρώνεται στην ώρα του στην Ελλάδα, είπε: «Μόνο 67%; Πιστεύω πως το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο στην πραγματικότητα. Πολύς κόσμος ελκύεται από μία χώρα που δίνει πολλά λεφτά. Όμως τα χρήματα αυτά δεν έρχονται ποτέ. Λίγες ομάδες είναι αυτές που πληρώνουν πραγματικά, όπως ο Ολυμπιακός. Οι περισσότεροι παίρνουν λίγα χρήματα και η κατάσταση είναι άσχημη. Τα μεγάλα συμβόλαια δεν σημαίνουν τίποτα, γιατί τα χρήματα δεν έρχονται ποτέ. Εγώ πήρα χρήματα όσο ήμουν στη Λάρισα, αλλά όχι μετά τη λύση του συμβολαίου μου. Κυνηγάω το θέμα, αλλά δεν πιστεύω πως έχω ελπίδες να δω λεφτά ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου